(12.00 hodin)
(pokračuje Ondřej Lochman)

Následovalo by hlasování o pozměňovacím návrhu F, to je bod číslo 24, pana poslance Kotena. Zde musím upozornit, že v případě jeho odhlasování jsou nehlasovatelné pozměňovací návrhy H5, H2 pana poslance Sládečka a v případě neodhlasování je potřeba naopak tyto pozměňovací H5 a H2 pana poslance Sládečka hlasovat.

Pozměňovací návrhy, které jsou další před námi, jsou pana poslance Kolovratníka. Jedná se o bod 25 až 31, a tedy pozměňovací návrhy G1, G2, G3, G4, G5, G6, G7. Jenom zde tedy upozorňuji, že pan poslanec stáhl poslanecký návrh G5 a G7, o čemž jsme již hlasovali a o tomto hlasovat nebudeme.

Již se blížím do finále. Následují pozměňovací návrhy pana poslance Sládečka, je to bod 32 až 34 a jedná se o pozměňovací návrh H1, H3 a H6.

Za 35. - je to pozměňovací návrh I pana poslance Staňka. A na konci bychom hlasovali za 36. návrh zákona jako celek.

To je návrh procedury. A protože je to procedura složitá, tak bych navrhoval, abychom si ji odhlasovali, aby nedošlo k diskusím o tom, že to mělo být jinak.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Takže budeme hlasovat v tuto chvíli o proceduře, tak jak byla navržena panem zpravodajem.

Já zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro, aby byla procedura tak, jak byla navržena? Kdo je proti?

Hlasování číslo 46, přihlášeno 175, pro bylo 171, proti nikdo. Přijato. Můžeme se pustit do práce.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Dle tedy schválené procedury bychom nejprve měli hlasovat o legislativně technických úpravách. Jsou to ty dvě legislativně technické úpravy, ke kterým jsem se před chvílí hlásil, a navrhuji tedy o nich hlasovat.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Ano, čili hlasujeme obě dvě naráz. (Poslanec Lochman souhlasí.) Děkuji.

Já zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 47, přihlášeno 175, pro bylo 172, proti nikdo. Přijato.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Pokračujeme tedy bodem číslo 1. Bod číslo 1 jsou pozměňovací návrhy A1, A2 a A4 dohromady. Já to vždycky krátce popíšu jenom jednou větou, abychom všichni měli přehled. Jedná se tedy o návrh, který zavádí nový typ sdílené zóny. Ty tři návrhy spolu souvisí, proto je navrhujeme hlasovat společně.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stanovisko zpravodaje? (Doporučující.) A stanovisko pana ministra? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 48, přihlášeno 175, pro bylo 162, proti 1. Přijato. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Protože tyto návrhy byly schváleny, tak je potřeba ještě hlasovat pozměňovací návrh pana poslance Blahy, a to je E1, protože souvisí právě se sdílenou zónou. Jedná se o... Chvilečku... Jedná se o to, že se navrhuje nově v nově zaváděné sdílené zóně možnost řešit přestupky obecní policií příkazem na místě.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Děkuji. Stanovisko zpravodaje? (Doporučující za garanční výbor.) Stanovisko navrhovatele? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 49, přihlášeno 175, pro 169, proti nikdo. Přijato. Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Následujícím návrhem je bod číslo 3 a to je pozměňovací návrh A3, krátce přečtu znění. Pozměňovacím návrhem se nově ruší zakotvovaná povinnost řidiče ohlásit Policii ČR, že vozidlo tvoří na dálnici překážku provozu, a to bez ohledu na to, zda je, či není sám schopen vozidlo z dálnice odstranit. Řidič nebude mít povinnost zavolat PČR, ale bude moci zvolit jiné řešení nastávající situace, například přímý kontakt s asistenční službou.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stanovisko výboru? (Doporučující.) Stanovisko navrhovatele? (Neutrální.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 50, přihlášeno 175, pro bylo 171, proti nikdo. Přijato.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Protože byl pozměňovací návrh A3 přijat, oznamuji pouze, že pozměňovací návrh H4 pana poslance Sládečka je nehlasovatelný.

Pokračujeme tedy bodem 5 a to je návrh A5. Zde se navrhuje, aby průkaz žadatele, který je vydán žadateli o řidičské oprávnění při zahájení výuky a výcviku, bylo možné vést i v elektronické podobě.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stanovisko výboru? (Doporučující.) Stanovisko navrhovatele? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 51, přihlášeno 175, pro bylo 172, proti nikdo. Přijato.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Dalším bodem je tedy návrh A6. U návrhu A6 se navrhuje upustit od podmínky, dle které lze opakovanou zkoušku z odborné způsobilosti k řízení motorových vozidel provést nejdříve za pět pracovních dnů dle konání zkoušky. A stanovisko výboru je zde doporučující.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stanovisko navrhovatele? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 52, přihlášeno 175, pro bylo 170, proti nikdo. Přijato.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Nyní se tedy posouváme k pozměňovacímu návrhu A7. Zde se navrhuje opustit od podmínky, dle níž lze opakovanou zkoušku z profesní způsobilosti řidičů provést nejdříve za pět pracovních dní, tedy podobná k profesní způsobilosti, a pět dní od dne konání neúspěšné zkoušky. Je to poslední návrh hospodářského výboru a stanovisko je doporučující.

 

Místopředseda PSP Karel Havlíček: Stanovisko navrhovatele? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 53, přihlášeno 175, pro bylo 172 (z tabule proti nikdo). Přijato.

 

Pardon, já vás přeruším (Zpravodaj už chtěl hovořit). Mám zde poznámku, že nefunguje hlasovací zařízení paní ministryně Langšádlové, tak já bych poprosil podpůrný personál... (Úprava hlasovacího zařízení.) Tak já vás poprosím, jestli byste pokračoval.

 

Poslanec Ondřej Lochman: Děkuji. Mám za to tedy, že návrhy hospodářského výboru máme vypořádané.

Nyní se přesouváme k pozměňovacím návrhům B. Jedná se o pozměňovací návrhy pana poslance Exnera. Tedy nejprve B1. Zde se navrhuje zrušit návrh udělit pokutu ve výši poloviny dolní hranice sazby pokuty, která by byla dle typu přestupku uložena na místě. Navrhuje se také zvýšit preventivní účinek navýšení konkrétních sazeb. Stanovisko výboru je nedoporučující. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP