(16.20 hodin)
(pokračuje Jan Skopeček)

Nyní bychom měli hlasovat nejprve o návrzích, na kterých byla shoda v grémiu. Nicméně je tu jedna otázka, která míří na pana předsedu Okamuru, který ve svém vystoupení navrhoval protinávrh k návrhu pana poslance Jakoba, aby odpuštění penále a odpuštění daňových dluhů, bod číslo 101 a 102, byl až po zákonu o České televizi a Českém rozhlase, na čemž byla ale shoda na grémiu. Je to něco jiného, než se dohodlo na grémiu. Tak se chci pana předsedy Okamury zeptat, jestli na tom trvá? Pak bychom museli upravit dohodu z grémia o tyto vaše dva body. (Dohoda poslance Okamury s předsedajícími mimo mikrofon.) Jestli to můžete upřesnit, jestli akceptujete dohodu z grémia, nebo to chcete z toho vyčlenit?

 

Poslanec Tomio Okamura: My to neakceptujeme - a taky jsme to už na grémiu říkali přece, respektive říkala to tam opozice, že my nechceme, aby ve středu byl první bod Česká televize. To je priorita vlády. My chceme, aby první dva body byla ta pomoc lidem v dluzích, milostivé léto, a tady...

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Já se omlouvám, já vám nerozumím vůbec. Poprosím, aby bylo ticho v sále, a případně pan předseda Jakob sledoval, o co jde, abychom pak věděli a upřesnili si, o čem budeme hlasovat.

 

Poslanec Tomio Okamura: Jako já abych sledoval? Já to sleduju.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Já jsem jenom žádal o utišení v sále, protože vám nebylo, pane předsedo, rozumět, neslyšel jsem, co jste říkal. Prosím.

 

Poslanec Tomio Okamura: Protože tady návrh pana předsedy Jakoba byl, aby ve středu byl první bod ten bod 97, tisk 263, Česká televize, a druhý a třetí bod aby až byl ten bod 102, 101, to je milostivé léto, pomoc lidem v dluzích. Já jsem dal protinávrh v reakci tady na vystoupení pana předsedy Jakoba, že my navrhujeme, aby prvními dvěma body, protože pro nás je prioritou pomoc lidem v dluzích, milostivé léto, takže aby první dva body byly bod 101 a 102 a až jako třetí aby byl bod Česká televize. Já jsem vystoupil po panu předsedu Jakobovi, takže je to vlastně protinávrh vůči tomuhletomu návrhu. Děkuju.

 

Místopředseda PSP Jan Skopeček: Dobrá, asi aby v tom nebyl zmatek, poprosím dvě tři minutky přestávku, my se domluvíme, jakým způsobem se s tím vypořádáme, odhlasujeme, aby v tom nebyl zmatek hned na začátku. Tak já vyhlašuji možná... dobrá, pětiminutovou přestávku, ať to pak neprodlužujeme. Je 16.22, vyhlašuji přestávku do 16.27.

 

(Jednání přerušeno od 16.22 do 16.27 hodin.)

 

Vážené kolegyně, vážení kolegové, je 16.27 hodin, přestávka uplynula. Pustíme se do hlasování o pořadu naší schůze.

 

Nejprve budeme hlasovat o návrzích z grémia jako celku a následně budeme pokračovat jednotlivými návrhy tak, jak v uplynulém čase zazněly.

 

První tedy hlasujeme o návrzích z grémia.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 4, bylo přihlášeno 170 poslanců, pro hlasovalo 159, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Teď budeme postupovat tak, jak vystupovali jednotliví poslanci se svými návrhy. První budeme hlasovat o návrhu... (Ozývá se ťukání kartou do lavice.)

Slyšel jsem žádost o odhlášení, tak vás všechny odhlásím a poprosím vás, abyste se svými identifikačními kartami opětovně přihlásili.

 

První budeme hlasovat o návrhu pana předsedy Jakoba, jde o sněmovní tisk 249 o zadávání veřejných zakázek a jde o to, jestli tento bod zařadíme na pořad schůze.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro takový návrh? Ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 5, bylo přihlášeno 164 poslanců, pro hlasovalo 87, proti 59. Návrh byl přijat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP