(11.00 hodin)

 

Poslanec Patrik Nacher: Nyní o pozměňovacích návrzích A9 až A11, což je onen boj proti zlomyslnému volání a zpřísnění trestů. Stanovisko garančního výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko pana ministra? (Souhlasné.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 152, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 143. S návrhem jsme vyslovili souhlas. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Nyní o pozměňovacích návrzích A12, A13, to jsou stále ty moje. Například tam je kromě legislativně technických upřesnění i více informací při vyúčtování, které dostane zákazník. Stanovisko garančního výboru je souhlasné.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 153, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 140, proti žádný. S návrhem jsme vyslovili souhlas. Prosím, můžeme dál.

 

Poslanec Patrik Nacher: Děkuji. Nyní se dostáváme do fáze pozměňovacího návrhu B Ondřeje Lochmana, který se týká rozvoje digitálního rozhlasu. Stanovisko garančního výboru je doporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Děkuji. Pan ministr? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 154, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro 143, proti žádný. S návrhem jsme vyslovili souhlas. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Děkuji. Tím pádem je nehlasovatelný návrh, totožný návrh C1 Marka Nováka. Můžete si to odš..., v té části je totožný s C1. C2 Marek Novák stáhl, takže se dostáváme do bodu C3, což je opět pozměňovací návrh Marka Nováka, který se týká převodu této agendy zvláštních cen na MPSV. Stanovisko garančního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko pana ministra? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 155, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro návrh 63. Návrh jsme zamítli. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: V této chvíli, počkejte, budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu F1, což je můj pozměňovací návrh, který zvyšuje tu slevu z tarifu z 200 na 300 korun, jak jsem to tady vysvětlil. Stanovisko garančního výboru je nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Stanovisko pana ministra? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 156, přihlášeno je 145 poslankyň a poslanců, pro 63, proti 78. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Děkuji. To bylo písmeno F1. Déčko bylo staženo, F2 bylo staženo, takže se dostáváme v proceduře k hlasování o pozměňovacím návrhu E1 Jiřího Havránka, to je ta evidence záměru stavebních prací na základě digitálních map za účelem lepší efektivnější komunikace. U E1 je stanovisko výboru doporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Souhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Je to hlasování s pořadovým číslem 157, přihlášeno je 147 poslankyň a poslanců, pro 144, proti nikdo. S návrhem byl vysloven souhlas. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Pane předsedající, jestli se dobře dívám, tak tím, že E2 byl stažen, tak teď už bychom měli hlasovat o návrhu zákona jako o celku a pak o těch doprovodných usneseních.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Tady prosím o kontrolu, zda E2 bylo staženo? Jo. V případě, že E2 bylo staženo, v tom případě skutečně dáme hlasovat o návrhu zákona jako celku a poté o doprovodných usneseních.

 

Přečtu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů, zákon o elektronických komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 346, ve znění schváleném Poslaneckou sněmovnou."

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro toto usnesení? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto usnesení?

Hlasování s pořadovým číslem 158, přihlášeno je 146 poslankyň a poslanců, pro návrh 143, proti žádný. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Ještě tedy žádám zpravodaje, aby uvedl návrh těch doprovodných usnesení. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: Ano, děkuji, já vám je tady přečtu. My jsme je rozdělili v hospodářském výboru na tři části. Ta první žádá vládu:

"I. Poslanecká sněmovna žádá vládu o předložení novely zákona č. 127 2005 Sb., o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, s cílem

1. upravit kompetence rozhodování účastnických sporů podle § 129 zákona o elektronických komunikacích tak, aby Český telekomunikační úřad do budoucna rozhodoval i spory týkající se i ostatních položek uvedených na faktuře za služby elektronických komunikací, jako například splátky modemů či telefonů, služby třetích stran jako dárcovské esemesky, déemesky nebo platby za MHD či parkovné." To je jedno hlasování... Mám to přečíst celé, nebo takhle po částech?

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Vzhledem k tomu, že procedura hovoří o hlasování po jednotlivých usneseních doprovodných, navrhuji přečíst, říct stanoviska, hlasovat a projít tímto způsobem všechny.

 

Poslanec Patrik Nacher: Tohle to je ta první část a týká se to toho, jak jsme se tady bavili o tom, přísliby o těch účastnických sporech. Stanovisko výboru je bez stanoviska.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Je to hlasování s pořadovým číslem 159, přihlášeno je 147 poslankyň a poslanců, pro 63, proti 14. S návrhem nebyl vysloven souhlas. Prosím další doprovodné usnesení.

 

Poslanec Patrik Nacher: Toto návěstí I zůstává stejné: "2. Upravit kompetence v poskytování takzvaných zvláštních cen podle zákona o elektronických komunikacích tak, aby tyto zvláštní ceny byly začleněny do kompetence Ministerstva práce a sociálních věcí."

Stanovisko nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 160, přihlášeno je 147 poslankyň a poslanců, pro návrh 59, proti 69. Návrh nebyl přijat. Prosím.

 

Poslanec Patrik Nacher: A poslední je "II. Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby předložila Poslanecké sněmovně výše uvedenou novelu zákona o elektronických komunikacích ještě v tomto volebním období." Stanovisko výboru je bez stanoviska.

 

Místopředseda PSP Jan Bartošek: Pan ministr? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro návrh? Ať zmáčkne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování s pořadovým číslem 161, přihlášeno je 147 poslankyň poslanců, pro návrh 60, proti 32. Ani s tímto doprovodným usnesením nebyl vysloven souhlas. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP