(21.30 hodin)

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Momentíček. Jenom pokud byste nás mohl provést, jak zní procedura. Jaký je návrh procedury prosím? A kolegy požádám - (Poslanec Svoboda: Tak jak jsem to říkal.) - aby byl klid v sále, abychom všichni slyšeli návrh procedury.

 

Poslanec Bohuslav Svoboda: Ano, začínáme tímto bodem. Potom další pozměňovací návrh, který budeme hlasovat, je pozměňovací návrh A, který definuje konec toho zákona, definuje ho 30. listopadu 2022.

Jako třetí materiál bychom měli materiál poslance Drahoslava Ryby, který říká, že se mění stanovení podmínek vzniku, průběhu, ukončení izolace nebo karanténní opatření.

Jako čtvrtý by byl poslanecký návrh, který za prvé definuje to, že i podmínky musí být stanoveny v jednom čase a v jednom místě, aby nebylo možné, aby se to kumulovalo. A v té druhé části potom jsou zvláštní ustanovení, která definují výši pokut, která je určena za překročení těch příkazů. Tam jenom obecně platí to, že všechny ty částky se snižovaly na částku desetiny proti tomu původnímu údaji.

Jako další bod bychom hlasovali potom písmeno D2, což je zvláštní opatření ve vztahu k rozhodování orgánů právnických osob, kde je definováno, že je možné, aby tyto orgány jednaly ve formě písemné nebo s využitím technických prostředků i tehdy, kdy to jejich zakládací listina nepřipouští. A další zásadní věc, která je v tomto bodu, je to, že se vypouští z návrhu Ministerstvo obrany a Ministerstvo vnitra jako samostatné jednotky, které mají možnost tato opatření rozhodovat.

Další by byl poslanecký návrh poslance Vondráka, respektive Brabce, což je návrh, který říká, že hejtman má právo za účelem epidemie... hejtman kraje může po projednání v krizovém štábu vyzvat příslušnou krajskou hygienickou stanici k vyhlášení mimořádného opatření, popřípadě navrhnout zrušení takového opatření. Krajská hygienická stanice takový návrh musí projednat. Nic víc tam není, než že ho musí projednat.

A poslední, šestý bod je návrh poslance Michálka, který je vyloženě technický, protože říká, že pokud ten zákon... "pozbylo-li mimořádné opatření v průběhu řízení o jeho zrušení platnosti" vkládají se za tato slova povinnost... v tom případě žádné jiné, žádným jiným opatřením nebylo to rozhodnutí nahrazeno.

To je všech šest bodů, tak jak by běžely. Pokud má někdo námitky nebo jiný návrh...

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Ano, my budeme hlasovat. Pokud není nějaký jiný protinávrh, odhlasujeme si proceduru. Všem je jasné, o čem budeme hlasovat? Jenom připomínám, že oproti původnímu projednávání se rozděluje bod D1. a D2. odděleným hlasováním. Je to tak, pane zpravodaji? (Ano.) Děkuji.

 

Čili ptám se, kdo je pro návrh takovéto procedury.

Zahajuji hlasování a táži se, kdo je pro tento návrh, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování číslo 49, přihlášeno 123 poslanců, pro 121, proti nikdo. Konstatuji, že jsme návrh procedury přijali.

 

A nyní bych vás poprosila, pane zpravodaji, abyste nás provedl hlasováním. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Bohuslav Svoboda: Ano. Jako první, jak jsem říkal, budeme hlasovat pozměňovací návrh přednesený poslancem Hrnčířem. Tento pozměňovák je velmi jednoduchý, protože on říká, že zákon č. 94/2021 Sb. se zrušuje.

 

Místopředsedkyně PSP Věra Kovářová: Stanovisko navrhovatele? Pane ministře? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování číslo 50, přihlášeno 123 poslanců, pro 53, proti 69. Návrh byl zamítnut. Prosím pokračujte.

 

Poslanec Bohuslav Svoboda: Další je písmeno C, což je návrh poslance Drahoslava Ryby, který říká, že se v prvním článku číslo 1 nahrazuje tečka čárkou a doplňuje se nový text, který zní: "stanovení podmínek vzniku, průběhu a ukončení izolace nebo karanténního opatření." Je to tedy věc, která... nekomentuji. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP