(Jednání pokračovalo v 11.46 hodin.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, přerušili jsme bod, který jsme měli dnes jako první, tj. volba kandidáta na jmenování do funkce viceprezidenta NKÚ. Dovolte mi, abych se tedy nyní ještě vrátil do tohoto bodu, než budeme pokračovat, a zřejmě bych požádal paní předsedkyni, kdyby nás seznámila s výsledky volby. Prosím, paní poslankyně, máte slovo.

 

Poslankyně Jana Suchá: Děkuji. V rámci voleb bylo vydáno 173 hlasovacích lístků, odevzdaných platných i neplatných bylo 172 a neodevzdaný byl jeden. Pro kandidáty bylo hlasováno takto: pan Radim Bureš obdržel 39 hlasů a paní Zdeňka Horníková obdržela 97 hlasů. V prvním kole tedy byla zvolena paní Horníková Zdeňka. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Gratuluji zvolené viceprezidentce NKÚ paní poslankyni Horníkové a dovolte mi, abych ukončil projednávání tohoto bodu číslo 110.

 

Nyní tu máme bod číslo

 

84.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 555/1992 Sb., o Vězeňské
službě a justiční stráži České republiky, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 714/ - třetí čtení

Prosím, aby pan ministr Pavel Blažek zaujal místo u stolku. Ale ne, on chce mluvit. Ano, ale já bych teď přece jen vás požádal, kdybyste si raději sedl. Požádám také paní poslankyni Janu Černochovou. Máme dnes pozměňovací návrhy v tiscích 714/2.

Už jsem řekl, že jsme ve třetím čtení, takže otevírám rozpravu ve třetím čtení. Dívám se, kdo se do ní hlásí. Může vystoupit v této chvíli kdokoli z poslanců. Zagonguji, protože budeme hlasovat. Poprosím ještě jednou, jestli chce paní poslankyně vystoupit v rámci rozpravy ve třetím čtení. Nechce. Do rozpravy nikdo, takže rozpravu můžeme ukončit. Já už gonguji k hlasování.

Zeptám se paní poslankyně Černochové, jestli by nám nesdělila, jak postupovat nyní při hlasování.

 

Poslankyně Jana Černochová: Děkuji, pane místopředsedo. Krásné dopoledne, dámy a pánové. Ve druhém čtení nezazněl návrh na zamítnutí návrhu zákona, ve třetím čtení nezazněl návrh na opakování druhého čtení. Pozměňovací návrhy byly zpracovány jako sněmovní tisk 714/2 a máte je před sebou.

Návrhy pod písmenem A přijal výbor pro obranu na svém zasedání dne 16. března a návrh pod písmenem B je pozměňovací návrh můj a kolegy Romana Váni přednesený ve druhém čtení dne 26. března. Pokud by byl přijat pozměňující návrh A1, byl by pozměňující návrh B nehlasovatelný a naopak. Navrhuji proto proceduru: nejdříve hlasovat o návrhu A1, pak sloučit návrhy A2 až A5 a hlasovat o nich jako o celku a následně hlasovat o návrhu pod písmenem B. Po tomto hlasovat o novele jako o celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře. Takže jsme slyšeli proceduru. Jenom si ověřuji - vy jste řekla, že nebyl podaný návrh na opakování druhého čtení? Nebyl podaný? Nebyl? (Nebyl.) Jestli jsem to správně slyšel. Dobře.

V tom případě je tady přednesen návrh procedury. Jenom se zeptám, jestli někdo má jiný návrh nebo zpochybňuje proceduru, která tady zazněla. Pokud ne, nechal bych to odhlasovat, jak to tady bylo řečeno, jak jsme to slyšeli, pro jistotu.

 

Budeme hlasovat návrh procedury, jak zazněl.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, postupovat přesně tak, jak bylo řečeno, stiskne tlačítko, zvedne ruku, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 177, přihlášeno 183, pro hlasovalo 156, proti nikdo.

 

Proceduru teď budeme postupovat přesně tak, jak jste řekla. Já vás požádám, kdybyste nyní řekla ty kroky přesně tak, jak jste nám je předtím uvedla, a my je budeme hlasovat. Zeptám se na názor. Prosím, ohlaste tedy první krok. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP