(Jednání pokračovalo v 11.31 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, uplynula přestávka pro jednání klubu ČSSD. Přivolávám naše kolegy do jednacího sálu. Připomínám, že jsme v otevřené rozpravě k bodu číslo 82, sněmovnímu tisku 594 ve třetím čtení. Zeptám se, zda se ještě do této rozpravy chce někdo přihlásit. Nehlásí se nikdo, tedy rozpravu končím a budeme hlasovat o návrhu. Ještě závěrečná slova chtějí...? (Ke stolku zpravodajů.) Ne. Budeme tedy hlasovat o návrhu, který přednesla paní poslankyně Milada Emmerová. Tento návrh zněl: vrácení tisku 594 k opakovanému druhému čtení. (Krátká pauza.)

Doufám, že už stačili dojít všichni do jednacího sálu a že budeme moci zahájit toto hlasování.

 

Bude to hlasování s pořadovým číslem 212 a rozhodneme o návrhu paní poslankyně Milady Emmerové na opakování druhého čtení sněmovního tisku 594.

Zahajuji hlasování číslo 212. Kdo souhlasí s tímto návrhem na opakování druhého čtení? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 212. Přítomno 168, pro 77, proti 70. Návrh přijat nebyl.

 

Můžeme tedy pokračovat. Je zde žádost o odhlášení, tak vás všechny ještě odhlašuji, a budeme tedy pokračovat. Paní poslankyně Lenka Kohoutová dostane nyní slovo. Je zpravodajkou a oznámí nám postup při hlasování.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Vážená paní předsedkyně, kolegyně, kolegové, ráda bych vám navrhla postup hlasování. Nejprve bych chtěla říci, že nebyl podán návrh na zamítnutí tohoto zákona. Ve druhém čtení jsme si odsouhlasili, že komplexní pozměňovací návrh bude jako základ, ke kterému se podávají další pozměňovací návrhy. S komplexním návrhem bylo načteno ve druhém čtení celkem pět pozměňovacích návrhů. Nyní bych navrhla postup hlasování:

Za prvé bychom hlasovali o písmenu A, což je komplexní pozměňovací návrh, který navrhuje souběh rodičovského příspěvku a příspěvku na péči od jednoho do čtyř let, od čtyř do sedmi let u nejvyšší kategorie postižení dětí příplatek 2000 korun a u speciálních případů mobility, ústavní péče, povolení tohoto příspěvku.

Pod písmenem B bychom hlasovali pozměňovací návrh pana poslance Ečka, který vrací pořizování schodolezů, plošin a zdviží před rok 2012.

Pod písmenem C bychom hlasovali odděleně C1 a C2, poslanecký návrh paní poslankyně Emmerové. Jedna je technická připomínka, druhý je pozměňovací návrh ke zvýšení příspěvku u souběhů.

Pod písmenem D bychom hlasovali pozměňovací návrh pana poslance Sklenáka, kdy příspěvek na mobilitu by byl určen všem lidem se zdravotním postižením.

Pod písmenem E bychom hlasovali technickou záležitost, kterou podal pan poslanec a ministr Drábek. Na konec bychom hlasovali o tomto návrhu jako celku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ptám se, jestli je nějaká námitka proti navržené proceduře. Není.

Zahajuji tedy hlasování číslo 213. Ptám se, kdo souhlasí s tímto postupem. Proti návrhu?

Hlasování číslo 213, přítomno 160, pro 151, proti 2. Proceduru jsme přijali, a proto prosím paní poslankyni Kohoutovou o první návrh.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Pod písmenem A bychom hlasovali souběh rodičovského příspěvku a příspěvku na péči. Stanovisko za zpravodaje je ano. (Předkladatelka posl. Emmerová: Také ano.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 214. Kdo je pro přijetí tohoto pozměňovacího návrhu? Proti?

Hlasování číslo 214. Přítomno 162, pro 137, proti nikdo. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Pod písmenem B je pozměňovací návrh pana poslance Ečka, který mluví o zrušení zápůjček schodolezů, zdviží a plošin. Můj názor je ano. (Předkladatelka: Stanovisko negativní pro terminologické a jiné nepřesnosti.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 215. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 215. Přítomno 162, pro 93, proti 60. Návrh byl přijat. Můžeme pokračovat.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Pod písmenem C1 bychom hlasovali legislativně technickou připomínku. Stanovisko ano. (Předkladatelka: Souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 216. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Proti návrhu?

Hlasování číslo 216. Přítomno 162, pro 157, proti 4. Návrh byl přijat. Prosím dále.

 

Poslankyně Lenka Kohoutová: Pod písmenem C2 bychom hlasovali zvýšení příspěvku u souběhu, který jsme právě schválili, ještě tedy navýšení. Stanovisko zpravodaje je záporné. (Předkladatelka: Pozitivní.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 217. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

Hlasování číslo 217. Přítomno 162, pro 78, proti 76. Návrh přijat nebyl. Můžeme pokračovat. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP