(Jednání pokračovalo ve 12.25 hodin.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dámy a pánové, jsme po skončené podrobné rozpravě. Je před námi návrh na hlasování o usnesení, které nám bylo předloženo v písemné podobě. Na toto usnesení také odkázal pan zpravodaj. Přestávka, která byla před hlasováním vyhlášena, skončila a my se tedy budeme moci tohoto hlasování zhostit.

Ještě než dorazí kolegové, jsou zde dvě omluvy. První od pana poslance Miroslava Petráně, omlouvá se z dnešního odpoledního jednání od 14.30 z pracovních důvodů, a také se omlouvá pan poslanec Josef Nekl dnes a zítra z pracovních důvodů.

Domnívám se, že jsme všichni. Je zde žádost o odhlášení. Prosím tedy, abyste se znovu přihlásili.

 

Zahajuji hlasování číslo 209. Táži se, kdo souhlasí s navrženým usnesením, jak jsme jej dostali v písemné podobě a jak na něj odkázal... (Námitky posl. Skopala, že se nemůže přihlásit.) Pardon, toto hlasování bude asi prohlášeno za zmatečné. Vidím signalizaci pana poslance Skopala. Toto hlasování prohlašuji za zmatečné a prosím o informaci, zda je vše v pořádku s hlasováním. Pan kolega Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Já se chci jenom zeptat: Hlasujeme o usnesení volebního výboru, že Poslanecká sněmovna souhlasí...?

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pane poslanče, je to jediné usnesení, které zaznělo v podrobné rozpravě, čili pouze o tomto usnesení můžeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování číslo 210. Ptám se, kdo je pro tento návrh usnesení. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 210 přítomno 110, pro 74, proti 12. Konstatuji, že návrh usnesení jsme přijali. Končím tím projednávání bodu 120, sněmovního tisku 465.

 

Dámy a pánové, na dnešek od 12.30 máme zařazen pevně blok voleb. Není-li námitka, začnu o tu minutu a půl dříve, spustíme tedy tento blok hned. A já bych zahájila projednávání bodu

 

115.
Návrh na potvrzení předsedů výborů

Podle § 50 odst. 1 písm. t) našeho jednacího řádu potvrzuje předsedy výborů v jejich funkci po zvolení výborem Poslanecká sněmovna.

Chci vás informovat, že předsedou výboru po obranu byl zvolen pan poslanec Jan Vidím, předsedou výboru pro bezpečnost byl zvolen pan poslanec Radek John.

Chtěla bych vás dále informovat o tom, že se sešel mandátový a imunitní výbor a ústavněprávní výbor a ty zvolily nové předsedy. Předsedou mandátového a imunitního výboru byl zvolen pan poslanec Bohuslav Sobotka, předsedou ústavněprávního výboru byl zvolen pan poslanec Marek Benda.

Nyní k tomuto zahajuji rozpravu a ptám se, kdo se do rozpravy hlásí. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím a přistoupíme k hlasování. Navrhuji hlasovat o potvrzení - můžeme všech předsedů, je-li ale požadavek každého předsedy zvlášť - vidím, že ano. Takže budeme hlasovat o každém předsedovi zvlášť.

 

Ptám se nejprve, kdo souhlasí s tím, abychom ve funkci předsedy výboru pro obranu potvrdili pana poslance Jana Vidíma.

Zahajuji hlasování 211. Táži se, kdo souhlasí. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 211 přítomno 110, pro 76, proti 11. Pan poslanec Jan Vidím byl v této funkci potvrzen. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP