(14.40 hodin)
(pokračuje Němcová)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 84. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování číslo 84, přihlášeno 189, pro 80, proti 104. Návrh nebyl přijat.

 

Pan kolega Stanjura navrhuje pevné zařazení za prvé bodu č. 23, je to sněmovní tisk 277, jako 6. bod dnešní a bodu č. 49, sněmovní tisk 315, - jako 7. bod dnešního jednání.

Zahajuji hlasování číslo 85. Kdo souhlasí s takto zařazenými dvěma body? Kdo je proti?

Hlasování číslo 85, přítomno 189, pro 113, proti 67. Návrh tedy byl přijat.

 

A ještě se musíme vrátit k návrhu pana hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška, který žádá o vyřazení bodu číslo 56, sněmovního tisku 292, z pořadu 16. schůze Poslanecké sněmovny.

Zahajuji hlasování číslo 85 (na světelné tabuli svítí 86). Kdo je pro tento návrh? A kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 86, přítomno 189, pro 182, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

To byly všechny návrhy, které zazněly v úvodu dnešní schůze v dnešní jednací den.

Pan kolega Jan Vidím ještě má slovo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně. Paní předsedkyně, paní a pánové, vzhledem k tomu, že Poslanecká sněmovna jednak vyřadila dva volební body ze svého pořadu a druhak zařadila nový volební bod, dovolte mi, abych vyhlásil lhůty, a to lhůty dvě. Jednak lhůtu pro podávání návrhů na členy dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury a lhůtu pro podávání návrhů na členy dozorčí rady Státního fondu rozvoje bydlení, a to do pátku 29. května do 15 hodin, a jednak vyhlašuji lhůtu na podávání návrhů na předsedu stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu Bezpečnostní informační služby, a to do dneška, do 19. hodiny.

Děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano. Děkuji za vyhlášení těchto lhůt.

 

Nyní, než přikročíme k návrhům zákonů vrácených Senátem, navrhuji na žádost předsedy Senátu umožnit vystoupení senátorům Petru Pakostovi, Karlu Korytářovi, Jiřímu Čunkovi a senátorce Jiřině Rippelové. Informace k pozměňovacím návrhům byly rozdány do vaší pošty. A já se nejprve zeptám, kdo souhlasí s vystoupením uvedených senátorů a paní senátorky.

Zahajuji hlasování číslo 87. Kdo je pro? A kdo je proti?

Hlasování číslo 87, přítomno 189, pro 170, proti 2. Vystoupení senátorů jsme tedy schválili.

 

Ale o slovo se ještě hlásí paní poslankyně Vlasta Bohdalová. Prosím.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Vážení kolegové, dobré odpoledne. Já se velice omlouvám, ale při hlasování 89 mám na sjetině ne, a hlasovala jsem ano.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Je to zaznamenáno.

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Zpochybňuji hlasování.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zpochybňujete hlasování?

 

Poslankyně Vlasta Bohdalová: Opravuji se. Hlasování 85. Zpochybňuji hlasování. Hlasovala jsem ano, na sjetině mám ne. (Gongování.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Paní poslankyně zpochybňuje hlasování číslo 85. Je to tedy hlasování o... (Paní předsedkyně zjišťuje, čeho se týkalo.) O této námitce budeme muset rozhodnout. A prosím vás o chvíli trpělivosti.

(Koaliční poslanci se z lavic ptají, čeho se hlasování týkalo.) Prosíme o upřesnění. Sněmovna si žádá upřesnění, co bylo obsahem tohoto hlasování. Prosím proto paní poslankyni nebo pana kolegu Tejce, aby nám to sdělili. (Šum z lavic při čekání.)

Prosíme paní poslankyni. Paní poslankyně, prosím, zpochybňujete hlasování. Bylo by dobré, kdybyste nám mohla sdělit, o jaké hlasování se jednalo. Pro bližší orientaci vašich kolegů. (Po další půl minutě koaliční poslanci tleskají.)

Pan poslanec Petr Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Vážená paní předsedkyně, já myslím, že smích zde není na místě. Ten rozdíl byl pouhých 18 hlasů. Myslím, že je velmi evidentní, že jeden hlas může být velmi zásadní. O námitce - přestože paní poslankyně nevěděla, o čem hlasovala, proč hlasovala pro a hlasovala proti - také není potřeba spekulovat. Vznesla námitku, pojďme hlasovat o námitce.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Já jsem oznámila, že o ní nechám hlasovat, pane poslanče. Pouze na žádosti ze Sněmovny jsem chtěla, abychom věděli přesně, jaké hlasování to bylo.

 

Zahajuji hlasování číslo 88. Ptám se, kdo souhlasí s námitkou paní poslankyně Vlasty Bohdalové. Kdo je proti této námitce?

Hlasování pořadové číslo 88, přítomno 188, pro 163, proti 5. Námitka byla přijata.

 

Budeme tedy opakovat hlasování číslo 85. A toto hlasování se týkalo, prosím? (Z poslanecké lavice se ozývá: Nebylo to tajné hlasování? A smích.)

Vyhlašuji přestávku na 5 minut. Je 14.47 hodin. Sejdeme se ve 14.55. Na 8 minut vyhlašuji přestávku. Do 14.55.

 

(Jednání přerušeno ve 14.47 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP