(11.10 hodin)
(pokračuje Konečná)

Proto má procedura je jednoduchá:

Nejprve hlasovat o pozměňovacím návrhu B1A až 1C jako celku, protože spolu věcně souvisí a nelze je rozdělit, týká se to těch plateb, jak o nich mluvila paní kolegyně Kočí. To znamená, aby vůbec nízkoemisní zóny mohly být realizovány, tak vás prosím o to, abychom toto podpořili, protože jinak ten návrh zákona opravdu zcela ztratí smysl, protože v něm vlastně nezůstane nic.

B2A až 2B, což se týká vjezdu teplárenských vozů do nízkoemisních zón. To je věc na kterou jsme zapomněli a která je také důležitá pro chod vlastně těch měst, tak abychom je neohrozili.

A potom je ten pozměňující návrh B3A až 3C jako celek, opět věcně to spolu souvisí a týká se to té debaty, kterou jsme tady teď zhruba půl hodiny vedli.

Na konec bychom tedy odhlasovali usnesení výboru pro životní prostředí ve znění přijatých pozměňovacích návrhů jako celek a potom návrh zákona.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji za tento návrh procedury. Zeptám se, zda má někdo nějaký návrh na změnu. Nikdo.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 78. Kdo souhlasí s tím, abychom se touto procedurou řídili? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 178, přítomno 166, pro 150, proti nikdo. Proceduru jsme si schválili.

 

Prosím tedy paní zpravodajku o první návrh, potom o stanovisko a o totéž požádám paní navrhovatelku.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: První návrh je pozměňovací návrh pod písmenem B1A až 1C, týká se to těch nízkoemisních zón. Mé stanovisko je souhlasné. (Navrhovatelka - též souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 179. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 179, přítomno 167, pro 157, proti nikdo. Tento návrh byl přijat. Můžeme pokračovat dál. Prosím.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Dále se jedná o pozměňující návrh pod písmenem B2A a B2B, to je ten vjezd teplárenských vozů. Opět souhlas.

(Navrhovatelka - také souhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 180. Kdo je pro návrh? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 180, přítomno 167, pro 157, proti nikdo. Návrh byl přijat. Třetí návrh prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Třetí je pozměňovací návrh B3A až 3C, hlasujeme opět jako celek, věcně to spolu souvisí. Moje stanovisko kladné.

(Navrhovatelka - zásadní nesouhlas.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 181. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti návrhu?

Hlasování pořadové číslo 181, přítomno 166, pro 55, proti 86. Návrh nebyl přijat. Můžeme pokračovat, prosím.

 

Poslankyně Kateřina Konečná: Za čtvrté bychom hlasovali o usnesení výboru pro životní prostředí, to je ten návrh A ve znění přijatých pozměňovacích návrhů jako celek. Stanovisko kladné. (Navrhovatelka - stanovisko kladné.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování číslo 182. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 182, přítomno 166, pro 157, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o návrhu zákona jako o celku. Seznámím vás s návrhem usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Pavla Drobila, Pavla Lukši a Kristýny Kočí na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 90, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 183 a táži se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 183, přítomno 167, pro 143, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní zpravodajce, děkuji navrhovatelům a tím končím projednávání bodu 63 sněmovního tisku 90.

Hlásí se pan kolega Cyril Zapletal. Prosím.

 

Poslanec Cyril Zapletal: Paní předsedající, děkuji za slovo. Chtěl bych požádat jménem klubu sociální demokracie o dvacetiminutovou přestávku.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vyhlašuji přestávku do 11.40 hodin.

 

(Jednání přerušeno 11.17 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP