Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
2. února 2011 v 9.02 hodin
Přítomno: 182 poslanců

 

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobré ráno, vážené paní poslankyně, páni poslanci, vážení přítomní členové vlády. Dovolte mi zahájit druhý jednací den 13. schůze Poslanecké sněmovny. Prosím vás, abyste se přihlásili identifikačními kartami, abychom zjistili, jak nám to jede, event. mi řekněte, kdo chcete náhradní kartu novou.

Do zahájení schůze požádali o omluvení z jednání Sněmovny paní poslankyně Jana Černochová do 10. hodiny ranní, pan poslanec Pavel Hojda se omlouvá, stejně jako je stále ještě omluven Petr Jalowiczor, omluven je také Vít Němeček a Adam Rykala.

Dnešní jednací den bychom se měli věnovat bodům, které byly pevně zařazené. Připomenu, že to byly body 86, 87 a 89, to je dohled nad finančním trhem, finanční stabilita a inflace, a pak body 9 - Česká národní banka, 40, 13, 15, 16, 17, 18, 28, 14 a body 66, 34, 54 a 100. Pak bychom měli pokračovat body z bloku prvního čtení, pokud toto všechno zvládneme.

Toto je program schůze. Ptám se, jestli se k programu schůze někdo hlásí. Pan poslanec Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Dobré ráno, pane místopředsedo, dámy a pánové. Já už jsem si včera tady zažil chvíli, kdy jsem si osvojoval návrhy pánů ministrů. Totéž učiním dnes a požádám vás ještě o jedno pevné zařazení, tedy přesněji troje pevné zařazení, ale všechno pro pana ministra Kocourka, který příští týden má být na zahraniční cestě. Proto bych vás chtěl poprosit, abychom vyhověli jeho žádosti a body 8 /sněmovní tisk 215/, 19 /sněmovní tisk 232/ a 27/sněmovní tisk 107/ zařadili na tento pátek po pevně zařazených bodech.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Jenom jestli jsem to dobře slyšel - říkal jste 8, 19 a 27 na pátek tento týden po pevně zařazených bodech?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano, přesně tak, pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jenom upozorním, že v místnosti Státních aktů poslanci, kteří sponzorovali dějepisnou soutěž, údajně je jich 40, mají z gymnázia z Chebu připravenou knížku. Kdo má zájem a sponzoroval tuto soutěž, může si ji v místnosti Státních aktů vyzvednout.

Ještě je tady návrh pana poslance Bendy.

 

Poslanec Marek Benda: Vážená paní předsedkyně, vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, já bych chtěl také navrhnout jedno pevné zařazení, a to bodu 32, sněmovního tisku 204. Jde o návrh poslanců Petra Tluchoře, Petra Gazdíka, Kateřiny Klasnové a dalších na vydání tzv. zákona o protikomunistickém odboji, a to na příští středu odpoledne po pevně zařazených bodech pana ministra Schwarzenberga. Po obědě jsou tam čtyři body pana ministra Schwarzenberga. Po nich navrhuji zařadit tento bod, protože předpokládám, že budou chtít přijít zástupci Konfederace politických vězňů podívat se na jednání, a protože jsou to staří lidé, byl bych rád, kdybychom jim mohli říci pevný čas, kdy to budeme projednávat. Takže příští středu po pevně zařazených bodech navrhuji zařadit sněmovní tisk 204, první čtení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, příští středa, bod 32. Ještě někdo se hlásí s nějakou změnou? Pokud ne, budeme hlasovat o dvou návrzích. Prosím, abyste se přihlásili, budeme hlasovat o dvou návrzích na změnu programu dnešní schůze.

  

První byl návrh pana poslance Tluchoře a týkal se bodů předkládaných ministrem Kocourkem. Jedná se o to, abychom body 8, 19 a 27 zařadili na pátek tento týden po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení těchto tří bodů na pátek po pevně zařazených bodech, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 32, přihlášeno 143, pro hlasovalo 110, proti 1. Tento přesun byl přijat. Vypadá to, že hlasovací zařízení funguje.

 

Další byl návrh pana poslance Marka Bendy bod číslo 32, protikomunistický odboj, zařadit na příští týden ve středu odpoledne po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení bodu 32, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 33, přihlášeno 147, pro hlasovalo 86, proti 16. Tento návrh byl také přijat.

 

To bylo všechno, co jsme měli navrženo jako změny programu. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP