(15.30 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Akorát to musíte, pane kolego, tady poskytnout zpravodaji. O to bych poprosil, aby nám to potom mohl připomenout. Doufám, že se zpravodaj orientuje v tomto návrhu správně. Předpokládám správně.

Poprosím pana poslance Filipa nyní.

 

Poslanec Vojtěch Filip: Děkuji, pane předsedající. Navrhuji tedy, aby se o usnesení č. 1616 z třetího volebního období z 36. schůze z 25. května 2001 hlasovalo zvlášť, a to tak, aby bylo vypuštěno z toho souboru usnesení platných pro toto volební období, tedy pro šesté volební období.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: To je které usnesení - to 616?

 

Poslanec Vojtěch Filip: Usnesení Poslanecké sněmovny 1616 z 36. schůze z 25. května 2001, které bylo pro páté volební období schváleno 12. září. Navrhuji, aby pro šesté volební období neplatilo.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Dobře. Děkuji. Vidím ještě pana poslance Korteho, který se hlásí do podrobné rozpravy.

 

Poslanec Daniel Korte: Pane předsedající, dámy a pánové, navrhuji vypustit z přílohy str. 9, usnesení 541 - čili aby se o tomto usnesení hlasovalo zvlášť.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, to jsou ty mobily a podobně. Kdo dál do podrobné? Pokud už se nikdo nehlásí, podrobnou rozpravu můžeme ukončit.

A teď požádám zpravodaje, jestli by nám řekl, jak budeme postupovat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Myslím si, že bychom nejprve měli hlasovat o těch pozměňovacích návrzích v jednotlivých bodech. Čili bod 3 tak, jak jsem ho navrhoval já, bod 4 tak, jak ho navrhoval pan poslanec Dolejš. Následně, jako bod 5, bychom hlasovali o vypuštění usnesení 1616. A jako 6. bod - usnesení 541.

Následně v rámci nebo v duchu takto přijatých pozměnění návrhu usnesení bychom hlasovali o usnesení jako celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Vadí někomu tento postup nebo chce navrhnout jiný? Ne. Zdá se, že tomu tak není. Mohli bychom tedy možná postupovat tak, jak... Můžeme schválit i proceduru. Dobře.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro postup tak, jak navrhoval pan poslanec Tluchoř, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je pro? Je někdo proti? Zdržel se někdo hlasování?

Hlasování má číslo 21. Přihlášeno je 194, pro hlasovalo 181, proti 2. Návrh postupu, tak jak ho předložil pan poslanec Tluchoř, byl přijat a budeme se jej držet.

 

A teď bych požádal pana poslance Tluchoře, aby nám přednášel ty pozměňovací návrhy. Teď tady byl ale návrh na odhlášení. Já vás tedy nejdřív odhlašuji. Prosím, aby... Jak to, že mi to nejde? Tak, už je to dobré. Teď se prosím znovu přihlašte. Já jsem vás odhlásil tak dobře, že... Ale snad. Doufám, že se to všem, kteří chtějí hlasovat, povedlo.

Budeme teď postupovat podle schváleného pořadí hlasování. Prosím pana poslance, aby tedy vždy přednesl ten jeden pozměňovací návrh. Budeme o něm hlasovat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Nejprve jde o návrh, který by do návrhu usnesení doplňoval bod 3. V usnesení Poslanecké sněmovny č. 31 ze dne 23. července 1996 ze 3. schůze z druhého volebního období Poslanecké sněmovny se v bodu 2 slovo "místopředseda" nahrazuje slovem "člen".

Já doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Tak. Budeme hlasovat. Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh pana poslance Tluchoře, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 22, přihlášeno je 192, pro hlasovalo 115, proti 70. Tento návrh byl přijat. Můžeme dále.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Navrhuje se nový bod číslo 4. V usnesení Poslanecké sněmovny č. 20 ze dne 12. září 2006 z 2. schůze z pátého volebního období Poslanecké sněmovny se v článku 2 v bodu 1 zrušuje písm. d), dosavadní písmena e) a f) se označují jako písmena d) a e). Jedná se o návrh pana kolegy Dolejše.

I zde doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 23. Přihlášeno je 193, pro hlasovalo 185, proti 1, takže to bylo přijato a můžeme dál.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Další bod se týká usnesení číslo 1616. Já ještě hledám, ze které volebního období to bylo. Jedná se o usnesení 1616 ze třetího volebního období z 36. schůze z 25. května 2001 a v bodu 5 je navrženo toto usnesení vypustit ze seznamu těchto usnesení.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: V bodu 5. Já tady mám nějaké přihlášky paní poslankyně Horníkové. To je asi omyl. Dobře. Takže - navrhuje se vypustit. Ano?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Ano. Ano. Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 24, přihlášeno 193, pro hlasovalo 176, proti žádný. Bylo přijato. Můžeme dál.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Jako poslední pozměňovací návrh byl návrh pana poslance Korteho na vypuštění usnesení č. 541 z druhého volebního období z 15. schůze z 6. listopadu 1997. I on navrhuje vypuštění tohoto usnesení ze seznamu usnesení, které by měla Sněmovna dnes přijmout. Čili bod 6, vypuštění usnesení 541.

Doporučuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 25, přihlášeno je 193, pro hlasovalo 158, proti 7, takže to bylo také přijato.

 

Pokud se to týkalo těch mobilních... tak ano. A teď bychom měli hlasovat...

 

Poslanec Petr Tluchoř: A teď bychom měli hlasovat o návrhu usnesení jako celku ve znění přijatých pozměňovacích návrhů 3 až 6, tedy hlasovat nyní o návrhu jako celku.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže je to hlasování o celém návrhu. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 26, přihlášeno 193, pro hlasovalo 160, proti 7. Konstatuji tedy, že návrh usnesení byl přijat.

 

A to je zřejmě k tomuto bodu všechno. Dobrá. Končím tedy projednávání tohoto bodu. Děkuji panu poslanci Tluchořovi.

 

Dalším bodem jednání je

 

4.
Návrh na zřízení stálých komisí Poslanecké sněmovny,
stanovení počtu členů a způsobu jejich ustavení nebo volby

V minulém volebním období zřídila Poslanecká sněmovna stálé komise. Já to přečtu: stálou komisi Poslanecké sněmovny pro bankovnictví, stálou komisi Poslanecké sněmovny pro otázky Ústavy, stálou komisi Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny, stálou komisi Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky, stálou komisi pro rodinu a stálou komisi Poslanecké sněmovny pro rovné příležitosti. V souladu s § 47 jednacího řádu navrhuji Poslanecké sněmovně, aby i v tomto volebním období zřídila stálé komise, a to tedy nejdřív stálou komisi Poslanecké sněmovny pro práci Kanceláře Poslanecké sněmovny.

Prosím o návrhy. Pan poslanec Vidím se už hlásí.***




Přihlásit/registrovat se do ISP