(12.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

A nyní by mělo následovat hlasování ústavní většinou.

 

Přednesu návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Zdeňka Jičínského, Jiřího Paroubka, Bohuslava Sobotky, Michala Haška, Miloslava Vlčka, Lubomíra Zaorálka a dalších na vydání ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon České národní rady č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, ve znění pozdějších ústavních zákonů, podle sněmovního tisku 332."

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 52, přihlášeno bylo 146, pro hlasovalo 103, proti 23. Konstatuji tedy, že s návrhem zákona nebyl vysloven souhlas. 

 

To byl poslední bod dnešního jednání Sněmovny. O slovo se ještě hlásí paní místopředsedkyně Miroslava Němcová. Prosím ještě o klid.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, využívám této příležitosti, kdy jsme se sešli dnes naposledy na svém jednání během tohoto volebního období. Využívám této příležitosti k tomu, abych těm poslankyním a těm poslancům, kteří skončí svou práci v Poslanecké sněmovně, poděkovala za toto volební období a mnohým z nich též za období, která předcházela.

Přeji těm poslancům, kteří budou pokračovat ve své práci po volbách, aby s každým svým hlasováním více než dosud měli na vědomí to, jakou odpovědnost při zvednutí ruky na sebe berou, jakou odpovědnost každým hlasováním přenášejí na občany České republiky. Je to náš závazek daný Ústavou. Prosím, abychom si byli i nadále vědomi toho, jak obrovská je odpovědnost, ale zároveň privilegium toho zastupovat naše občany na parlamentní půdě.

Všem vám přeji, abyste byli zdraví, abyste nalézali ochotné spolupracovníky, aby se dařilo též vašim rodinám. A za sebe, a věřím, že i za mé kolegy z vedení Poslanecké sněmovny, vám děkuji za spolupráci. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Hlásí se ještě pan poslanec Stanislav Křeček, prosím.

 

Poslanec Stanislav Křeček: Jenom pro záznam. Je mi trapné, že poslední vystoupení je takové, ale na sjetině mám, že jsem se při posledním hlasování zdržel, hlasoval jsem pro.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, rozumím.

Přátelé, přeji vám všem hodně štěstí a končím toto poslední zasedání Poslanecké sněmovny.

 

(Schůze skončila ve 12.43 hodin.)




Přihlásit/registrovat se do ISP