(12.50 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Já se o to přít nebudu. V každém případě vím moc dobře, že jsme to několikrát udělali, ale nebudu to hledat.

Teď bych vás odhlásil a požádám vás o novou registraci. Přihlaste se svými identifikačními kartami, abychom zjistili přesný stav ve Sněmovně.

 

Budeme hlasovat o procedurálním návrhu, který padl v rozpravě. Je to návrh na zamítnutí.

O tomto návrhu pana poslance Šťastného rozhodneme v hlasování pořadové číslo 93, které jsem zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 93 z přítomných 193 pro 97, proti 96.

 

Vyčkám kontroly zápisu o hlasování, protože je to výsledek velmi těsný. (Předsedající chvíli čeká.)

Všechny kluby souhlasí. Vyhlásím výsledek hlasování. Návrh byl přijat. (Potlesk a souhlasné výkřiky zprava.)

 

Končím bod 37. Děkuji panu navrhovateli, děkuji zpravodaji.

Přihlásil se předseda klubu KSČM. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedající, paní a pánové, žádám o přestávku na poradu klubu KSČM do 14 hodin a současně svolávám klub do prostor klubu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano, děkuji. Protože v úterý jsme se dohodli, že dnes jednáme do 14 hodin, zároveň končím dnešní jednací den. Děkuji vám.

 

(Jednání skončilo ve 12.53 hodin.)

 

(V sále nastala velká vřava. Někteří poslanci odcházejí ze sálu, jiní protestují, vykřikují, buší do lavic a pískají. K mikrofonu přistupuje poslanec Tluchoř.)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Pane místopředsedo, já si dovolím vznést námitku proti vašemu postupu, o které prosím, abyste nechal hlasovat. Následně vznesu procedurální návrh, abychom dnes jednali i v odpoledních hodinách. (Někteří poslanci vykřikují, že schůze skončila. Místopředseda vlády Nečas a další členové vlády přesvědčují předsedajícího, že žádná taková dohoda z grémia nebyla a že jde o obstrukci…)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP