(17.30 hodin)
(pokračuje Topolánek)

Snížení emisí. Je třeba říci, že Česká republika během deseti let snížila emise CO2 o 40 %. Takže závazek snížit emise CO2 o 20 % do roku 2020 nám trochu připomíná pětileté plány, ale není nereálný nebo nemožný. To, že nakonec jsme dosáhli zhodnocení české pozice a českého potenciálu obnovitelných zdrojů, pokládám za velký úspěch, ale to nám nebrání v tom, abychom i tento cíl případně, pokud to bude možné, plnili.

Já jsem zachytil celou řadu dalších podotázek, ale protože je půl šesté, tak v této chvíli v souladu s rozhodnutím předsedající končím svou odpověď.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Já vám děkuji, pane premiére. Přerušuji projednávání bodu číslo 34 před skončením obecné rozpravy s tím, že mám avizovány další přihlášky do této rozpravy, a to od pana kolegy Zaorálka a Hamáčka, s tím, že Sněmovna rozhodne při nějakém příštím procedurálním hlasování o tom, kam tento bod na který den zařadí, abychom jej mohli dokončit.

Děkuji panu premiérovi i panu poslanci Exnerovi. Přivolám naše kolegy, aby se mohli všichni zúčastnit bodu, který jsme si pevně zařadili na půl šestou, a to je blok volebních bodů - bodů číslo 35, 36, 37, 38, 39, 40. Doufám, že jsem na žádný nezapomněla.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

35.
Návrh na volbu předsedy dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu

 

Slovo patří nyní předsedovi volební komise panu poslanci Petru Tluchořovi.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, bod Návrh na volbu předsedy dozorčí rady Státního zemědělského intervenčního fondu byl vyřazen z pořadu 11. schůze Poslanecké sněmovny. Pouze připomenu, že stávající předsedkyně Dagmar Mocová přestala být dnem 15. června 2006 poslankyní, a protože zákon stanoví, že předseda této rady je poslancem, je na pořadu dnešní schůze volba.

Ve stanovené lhůtě jsme obdrželi od poslaneckého klubu ODS tento návrh - pan Zdeněk Mach. Návrh byl postoupen všem poslaneckým klubům.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou. Ta je technicky připravena. Nově zvolenému předsedovi započne jeho funkční čtyřleté období dnem volby.

Paní předsedající, prosím, abyste otevřela rozpravu k navrženému kandidátovi a způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji tuto rozpravu, a to jak k navrženému kandidátovi Zdeňkovi Machovi, tak ke způsobu volby. Připomenu pouze, že volební komise navrhuje volbu tajnou. Žádám o vaše přihlášky do této rozpravy. Není žádná, proto končím rozpravu.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Nyní vás tedy prosím, abyste nechala hlasovat o návrhu na tajnou volbu, tedy o způsobu hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Budeme hlasovat o tom, zda toto hlasování proběhne formou tajné volby.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 105. Táži se, kdo souhlasí. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 105 přítomno 187, pro 155, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Protože Poslanecká sněmovna rozhodla o tajné volbě, prosím, paní předsedající, abyste nyní přerušila projednávání tohoto bodu a otevřela další volební bod.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, přerušuji projednávání bodu 35. Zahajuji projednávání bodu

 

36.
Návrh na volbu členů dozorčí rady České konsolidační agentury

 

Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Také tento bod byl vyřazen z pořadu 11. schůze Poslanecké sněmovny. Připomínám, že v této dozorčí radě jsou stále neobsazena tři místa.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů následující návrhy: Michal Doktor, ODS, Libor Ježek, ODS, Ladislav Libý, ODS, Marie Rusová, KSČM, Antonín Sýkora, ČSSD. Návrhy byly postoupeny poslaneckým klubům.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou. Nově zvoleným členům započne pětileté volební období dnem volby.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste opět otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a návrhu způsobu volby.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Otevírám rozpravu a táži se na vaše přihlášky do ní. Není taková přihláška, rozpravu končím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Prosím, abyste nechala hlasovat o tajné volbě.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 106. Táži se, kdo souhlasí s tím, aby i v tomto případě proběhla tajná volba. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 106 z přítomných 186 pro 159, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Prosím o otevření dalšího volebního bodu.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Přerušuji bod číslo 36. Zahajuji projednávání bodu

 

37.
Návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury

 

Opět slovo patří předsedovi volební komise panu poslanci Petru Tluchořovi.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, paní místopředsedkyně. Rovněž bod volba členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury byl vyřazen z pořadu 11. schůze Poslanecké sněmovny. Dne 5. března skončilo funkční období třem členům této rady, a to Pavlu Hojdovi, Miroslavu Kapounovi a Petru Šustrovi. Chtěl bych vás informovat, že jsem v pátek obdržel dopis člena této rady poslance Karla Sehoře, který oznamuje, že ke dni 15. března 2007 rezignuje na svou funkci. To znamená, že k dnešnímu dni jsou v této dozorčí radě neobsazena čtyři místa.

Ve stanovené lhůtě obdržela volební komise od poslaneckých klubů tyto návrhy: Pavel Hojda, KSČM, Věra Jakubková, Strana zelených, Karel Sehoř, ODS, Milan Šimonovský, KDU-ČSL. Návrhy byly postoupeny všem poslaneckým klubům.

Způsob volby zvláštní zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou. Nově zvoleným členům započne čtyřleté volební období dnem volby.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a návrhu na způsob volby.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji. Otevírám tuto rozpravu a ptám se na vaše přihlášky. Není taková přihláška, rozpravu končím.

 

Budeme nyní hlasovat o způsobu volby. Navržena je volba tajná.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 107. Kdo souhlasí s tím, aby takto proběhla volba? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 107 přítomno 187, pro 161, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Přerušuji projednávání bodu číslo 37. Budeme se věnovat bodu

 

38.
Návrh na volbu člena Rady Českého rozhlasu

 

O slovo žádám předsedu volební komise pana Petra Tluchoře.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, paní místopředsedkyně. Od března 2006 je neobsazeno místo jednoho člena Rady Českého rozhlasu.

Dne 20. února předložil volební výbor kandidátku pro volbu člena Rady Českého rozhlasu. Jedná se o tyto tři kandidáty: Danuše Homolková, Jitka Němcová a Antonín Zelenka. Volební výbor v souladu s § 46a jednacího řádu provedl výběr kandidátů v počtu odpovídajícímu trojnásobku počtu členů rady, kteří mají být zvoleni, tedy jednoho člena. Podle výsledku výběru sestavil kandidátku, na níž jsou kandidáti uvedeni v abecedním pořadí, tak jak stanoví volební řád. Kandidátka byla postoupena poslaneckým klubům.

Zvláštní zákon způsob volby nestanoví. Volební výbor i volební komise shodně navrhují Poslanecké sněmovně volbu tajnou.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu jak k navrženým kandidátům na člena Rady Českého rozhlasu, tak ke způsobu volby.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP