(14.20 hodin)
(pokračuje Vlček)

Takže jako první pan poslanec Ježek navrhl bod 53 pevně zařadit na 25. 10. odpoledne jako první bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 3. Z přítomných 181 poslanců hlasovalo pro návrh 170, proti nikdo. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Paní místopředsedkyně Talmanová navrhla vyřadit bod 3 z tohoto programu naší schůze.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 4. Z přítomných 182 poslanců hlasovalo pro návrh 165, proti návrhu 2. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Třetí byl pan poslanec Zajíček. Pan poslanec Zajíček chce pevně zařadit bod 43 na středu, tedy 25. 10., jako první bod odpoledne. - Jako druhý bod. Už jsme jeden bod schválili, tak, pane poslanče, by to byl bod číslo 2.

Pan poslanec se hlásí. Pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Tom Zajíček: Pane předsedo, dovolte mi upřesnit můj návrh, protože se jedná ne o bod 43, ale o bod 23, sněmovní tisk 43, aby nedošlo k nějaké záměně. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Dobře. Takže bod 23, tisk 43. Bylo by to jako druhý bod.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 5. Z přítomných 182 poslanců 137 hlasovalo pro návrh, proti návrhu 4. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Ale viděl jsem pana předsedu klubu KSČM. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, já jenom možná, jestli jsme náhodou neschválili dvojí zařazení tohoto bodu, každé na jiné místo, protože máme tam také návrh, že krajské a jakési ještě další, senátní návrhy budou zařazovány někam úplně pevně. Takže chci varovat před podobným postupem, abychom se jedním bodem nezabývali dvakrát a pokaždé ho nezařadili jinam. Jenom na to jsem chtěl upozornit.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, pane předsedo, máte pravdu. Bod 23 jsme zařadili pevně na úterý 7. listopadu, ale já toto beru od pana kolegy Zajíčka jako pozměňovací návrh, to znamená, že ten bod zařadíme tak, jak jsme ho nyní odhlasovali.

 

Dále byl pan poslanec Mencl, který navrhl, aby bod 27, tisk 58, byl zařazen jako třetí bod dnes. Souhlasí? Ano, souhlasí.

Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 6. Z přítomných 182 poslanců hlasovalo pro návrh 144, proti návrhu 3. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Dále byl pan poslanec Severa. Ten navrhl, aby bod číslo 13, sněmovní tisk 37, byl zařazen na 8. 11. po bodech volby. Pan poslanec souhlasí?

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 7. Z přítomných 181 poslanců hlasovalo pro návrh 105 poslanců, proti návrhu 6. Konstatuji, že tento návrh byl přijat.

 

Dále paní poslankyně Páralová chce bod 12, sněmovní tisk 36, zařadit na 25. 10. po pevně zařazených bodech, tedy jako třetí bod, myšleno zítra odpoledne.

Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 8. Z přítomných 181 poslanců hlasovalo pro návrh 142, proti návrhu 1. Konstatuji, že i tento návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 6. schůze Poslanecké sněmovny, tak jak byl písemně předložen, s těmi úpravami, které jsme schválili.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto programem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 9. Z přítomných 182 poslanců hlasovalo pro návrh 161, proti nikdo. Konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

Nyní tedy přistoupíme k prvnímu bodu našeho schváleného pořadu. Bod číslo

 

1.
Návrh poslanců Martina Římana, Mirka Topolánka, Jiřího Paroubka,
Miroslava Kalouska, Martina Bursíka a dalších na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 215/2005 Sb., o registračních pokladnách a o změně některých zákonů
(zákon o registračních pokladnách)
/sněmovní tisk 18/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

 

Upozorňuji, že je navrženo, abychom s tímto návrhem zákona vyslovili souhlas již v prvém čtení. Stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 18/1.

Nyní prosím, aby předložený návrh za navrhovatele uvedl pan ministr Martin Říman. Pane ministře, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP