(Jednání pokračovalo v 11.00 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, budeme pokračovat. Já poprosím pana zpravodaje, aby přečetl přesný návrh usnesení, a vás všechny přivolávám do jednacího sálu. Asi chvilku počkáme, než všichni dojdou na svá místa. (Po krátké pauze, během níž přicházeli do sálu poslanci.)

Kolegyně a kolegové, prosím, abyste věnovali pozornost panu poslanci Suchánkovi, který přednese, upřesní návrh usnesení. Prosím vás také z toho důvodu o klid.

Myslím si, pane poslanče, že můžete začít.

 

Poslanec Pavel Suchánek: Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 189/2004 Sb., o kolektivním investování, a zákona č. 15/1998 Sb., o Komisi pro cenné papíry, a doplnění dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, tisk 1158.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Myslím si, že o tomto návrhu usnesení můžu nechat hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 226 z přítomných 175 pro hlasovalo 133 a proti 1. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i panu zpravodajovi a končím projednávání bodu 151.

 

Dalším bodem je bod 154 a je jím

 

154.
Návrh zastupitelstva Jihomoravského kraje na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 838/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele hejtman Jihomoravského kraje pan Stanislav Juránek. A vidím pana poslance Šustra. (Ten přichází a hovoří mimo mikrofon.) Dostala se mi informace, že pan hejtman se omlouvá, a my samozřejmě můžeme jednat bez jeho přítomnosti.

Poprosím tedy pana zpravodaje pana poslance Ladislava Šustra, aby se ujal slova.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, jedná se o velmi jednoduchý zákon, který byl projednán v rozpočtovém výboru s doporučením zamítnout. Žádný jiný pozměňující návrh nebyl podán, budeme tedy hlasovat pouze o tom zamítnutí teď na začátku třetího čtení.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Víte, pane zpravodaji, já teď v tuto chvíli mám skutečně vážné pochybnosti o tom, zda můžeme jednat i bez přítomnosti navrhovatele, protože se jedná o třetí čtení a je tam nutné slyšet stanovisko navrhovatele k jednotlivým pozměňovacím návrhům. A upřímně řečeno, myslím, že se budeme muset - až poté, co dám slovo panu poslanci Plevovi - poradit nad dalším postupem.

Pan poslanec Pleva má možná podobný názor jako já. Netroufnu si tvrdit, zda je tomu tak.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, je trošku s podivem, že už několikrát řešíme nepřítomnost hejtmana Jihomoravského kraje. Všichni ostatní hejtmanové, kteří předkládají návrhy zákonů, sem dojet mohou. Z Brna to není tak daleko, já si myslím, že pan hejtman by mohl přijet. A myslím, že už z výchovných důvodů bychom měli tento zákon odložit a počkat na přítomnost pana hejtmana.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nepadl tady žádný návrh. Já sama se domnívám, že tuto situaci bychom mohli vyřešit přerušením projednávání tohoto bodu, ale sama ten návrh nedávám. Budeme tedy jednat bez přítomnosti hejtmana.

Ještě předtím, než otevřu rozpravu, tak vám sdělím, že jsme obdrželi sněmovní tisk 838/3, který obsahuje návrh na zamítnutí. Pozměňovací návrhy nebyly předneseny.

Nyní otevírám obecnou rozpravu, do které se hlásí pan zpravodaj pan poslanec Ladislav Šustr.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Navrhuji, abychom hlasovali o zamítnutí.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Já nejdříve, pokud se nikdo další nehlásí do obecné rozpravy, tak tuto rozpravu končím.

Nyní samozřejmě přistoupíme k hlasování o návrhu na zamítnutí a já vás všechny ještě přivolám z předsálí, kdo budete chtít hlasovat o tomto návrhu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro návrh na zamítnutí, prosím? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 227 z přítomných 174 pro hlasovalo 144, proti 2. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme návrh zákona zamítli, a končím projednávání bodu 154.

 

Dalším bodem, který budeme projednávat, je bod

 

155.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 241/1992 Sb.,
o Státním fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie,
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 854/ - třetí čtení

 

Ministr kultury pan Vítězslav Jandák už zaujal své místo u stolku zpravodajů a také paní zpravodajka, paní poslankyně Kateřina Dostálová. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 854/5.

Nyní otevírám rozpravu, do které se hlásí paní zpravodajka, a já jí tímto uděluji slovo.

 

Poslankyně Kateřina Dostálová: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně, vážení kolegové, já bych chtěla teď v rozpravě přednést jednu legislativně technickou opravu. Jde o chybu v usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, a to v článku dvě, přechodná a závěrečná ustanovení, bodě čtyři, slovo "jmenované" nahradit slovem "zvolené".

Zákon o Státním fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, předpokládá podle § 2 volbu členů Rady fondu, nikoliv jejich jmenování.

A dále bych chtěla, paní místopředsedkyně, si osvojit legislativně technické návrhy, které jsou uvedeny v tisku 854/5. Nebudu je tady předčítat, protože jste je dostali písemně v tomto tisku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Vidím pana poslance Michala Doktora. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP