(15.40 hodin)
(pokračuje Němcová)

Je 15.40 hodin, vyhlašuji pauzu na 5 minut a žádám, aby mi do té doby Kancelář Poslanecké sněmovny sdělila, jak můžeme dále pokračovat. V 15.45 pokračujeme, prosím.

 

(15.45 hodin)

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Kolegyně a kolegové, já vás poprosím za chvilku o jedno hlasování, tj. o hlasování, abychom tento otevřený bod přerušili, protože Kancelář Poslanecké sněmovny se marně pokouší dovolat do Senátu a sehnat paní senátorku Seitlovou. Myslím, že bude nejjednodušší tento bod přerušit a zařadit ho na konec prvních čtení a pokračovat dál schváleným pořadem schůze.

Přivolávám ještě naše kolegy, abychom mohli o tomto návrhu nechat hlasovat. Před hlasováním ho samozřejmě pro ty příchozí ještě zopakuji. Děkuji vám za pochopení.

Já vás požádám o hlasování, tedy o souhlas s tím, že přerušujeme bod číslo 37, sněmovní tisk 612, a zařazujeme ho na konec prvních čtení. Zahajuji hlasování pořadové číslo 73 a ptám se, kdo souhlasí s tímto procedurálním návrhem. Kdo je pro?

Ale vzpírá se našemu jednání i hlasovací zařízení, nejenom Senát, takže já v tuto chvíli prohlašuji hlasování za zmatečné, odhlašuji vás a poprosím o novou registraci.

Ale ještě se hlásí předseda poslaneckého klubu ODS Vlastimil Tlustý.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, dámy a pánové. Já nechci komplikovat situaci, která tu nastala, ale jestli výsledkem tohoto hlasování bude zařazení projednávání další fáze reformy veřejných financí, tak avizuji, že požádám o relativně dlouhou přestávku na poradu poslaneckého klubu ODS. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Nejprve zahajuji hlasování pořadové číslo 73 o tom, zda souhlasíme s přerušením projednávaného bodu. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 73 z přítomných 95 pro se vyslovilo 45, proti 10. Tento návrh nebyl přijat.

 

A protože tady předkladatele nemáme, předseda poslaneckého klubu ODS avizuje, že si bude chtít vzít pauzu. Poprosím ho o předložení konkrétního návrhu, protože si myslím, že nám to zjednoduší situaci.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Dámy a pánové. Nastala situace, kterou jsem avizoval. V tuto chvíli žádám o přestávku na poradu poslaneckého klubu do 17.15 hodin. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane předsedo. Vyhlašuji pauzu do 17.15 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 15.48 hodin.)

(Ihned po přerušení jednání.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Paní kolegyně a páni kolegové. Prosím ještě o vteřinku pozornosti, protože ta situace se bezpochyby zkomplikuje i v těch 17.15 hodin, protože teď mám zprávu z Kanceláře Poslanecké sněmovny, že paní senátorka Seitlová odjela na dovolenou a nesdělila tuto skutečnost nikomu. (Smích v sále.) A druhá část toho sdělení je, že avizovaný zástupce pan senátor Šula se v tuto chvíli necítí být schopen ji zastoupit. (Smích.)

(Po krátké - minutové pauze.)

Prosím Kancelář Poslanecké sněmovny, aby do té doby zajistila přítomnost paní senátorky Seitlové, tak abychom mohli pokračovat v projednávání bodu číslo 37, neboť k přerušení tohoto bodu sněmovna souhlas nedala. Děkuji.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP