Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
17. února 2004 ve 14.05 hodin

Přítomno: 182 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené poslankyně a poslanci, vážení členové vlády, zahajuji pátý jednací den 27. schůze Poslanecké sněmovny. Přeji vám dobré odpoledne.

Prosím, abyste se všichni nejdříve přihlásili identifikačními kartami. Zároveň sděluji, že pan poslanec Dub má náhradní kartu č. 23. Prosím další, kteří požádali o vydání náhradní karty, aby mi sdělili její číslo.

Do zahájení schůze požádali o omluvení své neúčasti tito poslanci: pan poslanec Stanislav Grospič se omlouvá na 17. a 18. února.

Paní poslankyně Fialová má náhradní kartu č. 4.

Pan poslanec Jan Klas se omlouvá od 17. do 22. února. Pan poslanec Miroslav Ouzký je na zahraniční cestě od 17. do 18. února. Zároveň bych chtěl omluvit premiéra Špidlu a ministra Urbana, kteří jsou dnes a zítra na oficiální návštěvě SRN. To jsou omluvy, které jsem písemně obdržel.

Pokud se týká schváleného pořadu, stav projednávání byste měli mít rozdán na lavicích.

Co se týče našeho dnešního postupu, jak jsem vás informoval na minulém zasedání v úterý při zahájení schůze, v souladu s jednacím řádem předkládám dalších pět návrhů zákonů vrácených Senátem, u nichž uplynula lhůta v pátek 13. února. Jedná se o sněmovní tisky 107/7 - živnostenský zákon, tisk 196/6 - válečné hroby, tisk 343/5 - vnitrozemská plavba a tisky 419/5 a 447/3 - péče o zdraví lidu. Návrhy zákonů máte uvedeny v rozdaném podkladu pod body 172 až 176. V souladu s dnešním jednáním grémia navrhuji projednat tyto body v pátek 20. 2. jako první až pátý bod. Připomínám, že jsme již stanovili, že po těchto návrzích projednáme bod 8, který rovněž navrhuji přeřadit na pátek jako šestý bod. Je to také návrh zákona vrácený Senátem. To jsou návrhy, o nichž bych chtěl nechat hlasovat.

Pan poslanec Vícha má náhradní kartu č. 1, pan poslanec Turek má náhradní kartu č. 25. Chce někdo před hlasováním uvést číslo své náhradní karty?

 

Budeme hlasovat o návrhu projednat pět návrhů zákonů vrácených Senátem a bod 8, to znamená šest návrhů vrácených Senátem, v pátek jako první až šestý bod. O tomto budeme nyní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 122 z přítomných 155 poslanců pro hlasovalo 86, proti 29. Tento návrh byl přijat.

 

Další návrhy z dnešní porady grémia se týkají bodů 39, 40 a 41. Jedná se o návrhy změn jednacích řádů Poslanecké sněmovny a Senátu, které ještě nejsou projednány. Budou se dnes projednávat ve výboru pro evropskou integraci a v zahraničním výboru. To je důvod, proč žádáme o odklad. Navrhujeme projednat tyto tři body - 39, 40 a 41 - rovněž v pátek 20. února jako bod 7 až 9 po bodech, které jsme právě schválili.

Zároveň navrhuji, aby bod 34 - návrh zastupitelstva kraje Vysočina, kde jde o návrh hejtmana, zařadit na středu 18. února jako první bod odpoledního jednání, aby se pan hejtman mohl dostavit.

Poslední návrh se týká připravených prvních čtení návrhů zákonů. Navrhujeme projednávat třetí čtení ve třetím jednacím týdnu, tzn. od úterý 24. února.

To jsou všechny návrhy z grémia. Navrhuji, abychom o nich hlasovali najednou, pokud proti tomu nebude žádná námitka. Nemusel by to být snad problém.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP