(11.50 hodin)

Poslanec Miroslav Kalousek: Nyní navrhuji vyhovět panu kolegovi Papežovi, který stahuje své pozměňovací návrhy pod písmenem B.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ještě předtím, než nechám hlasovat, vidím, že znovu dochází ke kontrole výsledků hlasování, takže chvilku strpení.

Pan poslanec Gongol bude zpochybňovat hlasování. Prosím.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Omlouvám se, hlasoval jsem pro a mám tam "ne". Zpochybňuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nechám hlasovat o námitce pana poslance Gongola. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s touto námitkou, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 173. Z přítomných 183 poslanců 163 hlasovalo pro návrh, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opět hlasovat o návrhu pana poslance Býčka na opakování druhého čtení. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem?

Vidím odhlášení. Ukončuji toto hlasování, prohlašuji ho za zmatečné. Znovu vás odhlašuji a prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Býčka, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 175 z přítomných 182 poslanců jich 92 hlasovalo pro návrh, 89 proti. Návrh byl přijat.

 

Prosím o klid. Vidím, že dochází ke kontrole výsledků hlasování. Chvilku počkáme.

 

Poslanec Josef Janeček: Omlouvám se. Mně se, paní předsedající, nepodařilo přihlásit znovu, takže tím pádem asi nejsem na sjetině. Prokazatelně jsem zde byl, takže se domnívám, že to bude ten důvod výsledků tohoto hlasování, čili toto hlasování zpochybňuji. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ještě přesto počkám na to, až bude možno zkontrolovat podle sjetin výsledek hlasování. Znovu vás odhlašuji. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami. Kromě pana poslance Janečka. Pane poslanče, je to tak, zpochybňujete skutečně hlasování? Je to tak.

 

Nechávám hlasovat o námitce pana poslance Janečka. Kdo souhlasí s námitkou, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 176 z přítomných 182 poslanců 135 hlasovalo pro návrh, proti návrhu 9. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opětovně hlasovat o návrhu pana poslance Býčka na opakování druhého čtení. Nevidím žádnou žádost o odhlášení, takže vás odhlašovat nebudu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 177. Z přítomných 184 poslanců pro návrh hlasovalo 91, proti 90. Návrh nebyl přijat.

 

Chvilku počkáme na výsledky kontroly hlasování. Pan poslanec Zahradil. Prosím, máte, pane poslanče, slovo.

 

Poslanec Jan Zahradil: Paní předsedající, zpochybňuji hlasování, protože jsem hlasovalo pro a na sjetině je, že jsem se zdržel.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nechám bez rozpravy hlasovat o vaší námitce.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s námitkou pana poslance Zahradila, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 178 z přítomných 184 poslanců 149 hlasovalo pro návrh, proti návrhu 4. Tato námitka byla přijata.

 

Takže vás znovu odhlašuji. Prosím, abyste se všichni přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Býčka na opakování druhého čtení, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 179 z přítomných 184 poslanců pro návrh hlasovalo 93, proti návrhu 91. Návrh byl přijat.

 

O slovo se přihlásil místopředseda Poslanecké sněmovny pan Vojtěch Filip. Mezitím dochází ke kontrole výsledků hlasování. Prosím, pane místopředsedo, máte slovo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji, paní předsedající. Vážená vládo, dámy a pánové, myslím, že to není příliš legrační. Já už jsem tady dvakrát vystoupil ve věci tohoto postupu opakování hlasování s tím, jakou mám zkušenost z jednání za Poslaneckou sněmovnu před Ústavním soudem. Prosím - nebudu mít žádný projev - aby v polední přestávce bylo zkontrolováno technicky hlasovací zařízení, protože ty vady, které se tady vyskytují, by měly být alespoň kontrolovány nejen tím, jestli my uznáme, nebo neuznáme námitku, ale i po technické stránce. Děkuji vám.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Hlásí se pan poslanec Karel Šplíchal. Musím jenom upozornit na to, že neprobíhá rozprava, že může vystoupit pouze s procedurálním návrhem a s žádným jiným, ani s technickou poznámkou.

 

Poslanec Karel Šplíchal: Dámy a pánové, je mi to trapné, ale musím zpochybnit hlasování, protože tam mám hlasování obráceně. Já jsem hlasoval proti a mám tam A, takže tomu nerozumím. Je mi to nepříjemné, ale zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nechám hlasovat o námitce pana poslance Šplíchala. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s jeho námitkou, zvedněte ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 180 z přítomných 184 poslanců pro hlasovalo 149, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme, tedy již nevím pokolikáté, opakovat hlasování o návrhu pana poslance Býčka na opakování druhého čtení. Zase vás všechny na žádost z pléna odhlašuji. Prosím, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP