(11.20 hodin)

(pokračuje Plachý)

Proto bych nechal hlasovat pouze o pozměňovacím návrhu A81. B35 prohlašuji za nehlasovatelný. Stanoviska jsou souhlasná.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 459 z přítomných 184 pro 181, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování se váže k § 46 odstavec 2. Zde byly podány dva pozměňovací návrhy - A82 a B31a), který je pozměňovacím návrhem k usnesení ústavně-právního výboru. Proto navrhuji nejprve hlasovat o B31a) a následně o A82. Stanoviska jsou oboustranně kladná.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Prosím, hlasujte. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 460 z přítomných 184 pro 180, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Nyní bychom měli hlasovat o A82. Stanovisko zpravodaje je kladné, pana ministra rovněž.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 461 z přítomných 184 pro 180, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Dále bude následovat hlasování o pozměňovacích návrzích A85 a F4, které se váží k § 46 odstavec 8 druhá věta. Navrhuji hlasování nejprve o pozměňovacím návrhu F4. Pokud bude přijat, stane se A85 nehlasovatelným. Pan ministr nedoporučuje, zpravodaj doporučuje.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 462 z přítomných 184 pro 82, 97 proti. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Protože F4 nebyl přijat, je hlasovatelný A85. Proto navrhuji hlasovat o A85. Stanovisko ministra je kladné, zpravodaje záporné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 463 z přítomných 184 pro 98, 59 proti. Návrh byl přijat.

Slovo má pan poslanec Vymětal.

 

Poslanec Karel Vymětal: Pane předsedo, dámy a pánové, zřejmě chybička se vloudila, a sice proto, že k témuž paragrafu a témuž odstavci je ještě pozměňovací návrh B31 pod písmenem g. Tam jde o rozdíl, jestli tři minuty, nebo pět minut. To jsme zapomněli říci, nebo ať to vysvětlí pan zpravodaj, protože jde o tentýž paragraf a odstavec.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Omlouvám se za nedorozumění, které pravděpodobně vzniklo tím, že jsem neřekl, že o A85 bude hlasováno ještě jednou, protože tam je nutné hlasovat orientačně právě o těch pěti a třech minutách. Podle mé procedury by mělo následovat hlasování k § 46 odstavec 8 ještě jednou. Týká se opět pozměňovacího návrhu A 85, části týkající se pěti minut.

Další pozměňovací návrh je B31g). Zde navrhuji hlasování orientační. Předposlední věta totiž zní: Příklep lze udělit nejdříve pět minut - což je návrh ústavně-právního výboru - nebo tři minuty - což je návrh hospodářského výboru - po zahájení dražby. Proto bychom měli hlasovat orientačně nejprve o pěti minutách, pak o třech minutách. Podle toho, která cifra vyjde první z orientačního hlasování, budeme hlasovat naostro.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Myslím, že to tak můžeme udělat. Prosím stanoviska - pět minut.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Pan ministr doporučuje, zpravodaj nedoporučuje.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko. Bylo to orientační hlasování.

V hlasování 464 z přítomných 184 bylo pro 20.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude o třech minutách. Zpravodaj doporučuje, pan ministr také doporučuje.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Další hlasování bude o třech minutách.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro?

Konstatuji, že počet je v každém případě daleko vyšší. V hlasování 465 z přítomných 184 bylo pro 161. Proto budeme hlasovat o celku s číslicí tři minuty.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Aby bylo zřejmé a nedošlo k nějakým sporům, hlasovat budeme o předposlední větě B31g), která zní: Příklep lze udělit nejdříve tři minuty po zahájení dražby.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 466 z přítomných 184 pro 178, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude opět hlasování orientační vztažené k § 47 odstavec 3 a 4. Zde jsou dva pozměňovací návrhy - A86 a B32b), který je pozměňovacím návrhem k usnesení ústavně-právního výboru. Týká se lhůty pro podání návrhu k soudu na vyslovení neplatnosti dražby. A86 stanovuje 6 měsíců, B32b) 3 měsíce. Navrhuji hlasovat orientačně v tomto pořadí. Stanovisko zpravodaje k A86 negativní, ministra kladné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Vynulovávám hlasování. Táži se - chtěl jste orientační hlasování o šesti- nebo tříměsíční lhůtě. Je to tak? (Ano.) Dávám nejdříve hlasovat o šestiměsíční lhůtě. Vaše stanoviska byla kladná. Zahájil jsem hlasování. Beru to zpět, ještě jednou.

 

Znovu zahajuji orientační hlasování. Kdo je pro šestiměsíční lhůtu?

Nejsem si jist, jestli to má být řešeno touto metodou, ale budiž. Konstatuji, že v tomto orientačním hlasování pro bylo 15 hlasujících (v hlasování 468).

 

Nyní budeme hlasovat o lhůtě tříměsíční. Kdo je pro?

Počet je neskonale vyšší. Takže se připravíme na hlasování o bodě A 86 ve verzi tříměsíční lhůty, pro kterou bylo 166 poslanců (v hlasování 469).

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 470 z přítomných 184 bylo pro 175, nikdo proti. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP