(11.10 hodin)

(pokračuje Plachý)

Dále bychom měli hlasovat o pozměňovacích návrzích A53, B20 a F5, které se adresují do § 28 odst. 4. K tomu musím uvést následující: B20 je totožný s původním vládním návrhem, a proto předpokládám, že je nehlasovatelný. F5 je totožný s usnesením ústavně-právního výboru, a proto navrhuji hlasovat jen jednou - o pozměňovacím návrhu A53. Po jeho přijetí je B20 v podstatě nehlasovatelný a F5 bude vlastně prohlasován společně s A53, protože - jak jsem řekl - je totožný.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Souhlasí pan ministr? Dobře. O kterém návrhu hlasujeme jako o prvním - ještě jednou, pane poslanče?

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Hlasujeme o pozměňovacím návrhu A53. Stanovisko ministra je souhlasné, stanovisko zpravodaje je výrazně souhlasné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 450 z přítomných 184 bylo 95 pro, 83 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování se týká § 28 odst. 5. Jsou zde dva pozměňovací návrhy, A54 a D2. Vzhledem k tomu, že oba pozměňovací návrhy se liší pouze v číselné hodnotě, kterou je cena dosažená vydražením, přečtu celý odstavec 5, abychom věděli, o čem budeme hlasovat, protože hlasovat bychom měli orientačně.

Odst. 5. U společné dražby je vydražitel povinen uhradit cenu dosaženou vydražením, pokud není vyšší než sto tisíc - což je pozměňovací návrh A54 - nebo dvě stě tisíc - což je pozměňovací návrh D2 - Kč, ihned po udělení příklepu.

Proto navrhuji nejprve hlasovat orientačně a pak následně v pořadí, tak jak vyjde z orientačního hlasování.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájím orientační hlasování. Pan ministr doporučuje? Já nevím, jestli mám nechat doporučovat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Já bych nejprve nechal hlasovat o částce sto tisíc, ke které je stanovisko ministra asi doporučující a zpravodaje také doporučující.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem orientační hlasování s oběma souhlasnými stanovisky.

Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku.

Orientační hlasování č. 1 neboli číslo 451: pro bylo 146, na "proti" jsem se neptal.

 

Orientační hlasování druhé.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Druhé orientační hlasování se týká částky dvě stě tisíc Kč. Stanovisko ministra? Doporučuje. Zpravodaj nedoporučuje.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Pan ministr doporučuje sto tisíc i dvě stě tisíc. (Hlasy: To je možné.)

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Dvě stě tisíc ne. Čili stanoviska jsou záporná.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Já už jsem myslel, že dochází k orwellovskému dvojmyslu. Stanoviska jsou záporná.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh na dvě stě tisíc Kč?

(Hlasy: Orientační hlasování.) Já rozumím, že to je orientační hlasování.

Konstatuji, že v tomto případě pro hlasovalo 87 poslanců (v hlasování 452), což je pouhá polovina hlasování prvního.

 

Dáme znovu hlasovat o celku.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Nyní bychom měli hlasovat o prvním návrhu, který vyšel z orientačního hlasování, to je o částce sto tisíc. Jinými slovy - hlasujeme o pozměňovacím návrhu A54.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Předpokládám, že stanoviska jsou souhlasná, už to bylo řečeno.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 453 z přítomných 184 poslanců bylo 93 pro, 86 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Tím se stal návrh D2 nehlasovatelný. Dále bychom měli hlasovat o § 32, pozměňovací návrhy A60 a B23. Navrhuji takovéto pořadí hlasování: nejprve o B23, poté, kdy bude přijato, se stane A60 nehlasovatelným. Stanovisko ministra je kladné, stanovisko zpravodaje kladné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Hlasujeme o B23. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování 454 z přítomných 184 pro 174, 2 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Dále bude následovat hlasování k § 36, ke kterému se váží pozměňovací návrhy A64 a B26b), který je pozměňovacím návrhem k usnesení ústavně-právního výboru. Proto navrhuji hlasovat nejprve o B26b) a následně o A64. Stanoviska jsou kladná.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Stanoviska jsou kladná.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Konstatuji, že v hlasování 455 z přítomných 184 hlasovalo 180 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Následuje hlasování o pozměňovacím návrhu A64. Stanoviska jsou opět kladná.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování 456 z přítomných 184 poslanců 180 hlasovalo pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Dále budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích A65 a B27. Navrhuji toto pořadí hlasování: nejprve o B27, pokud bude návrh přijat, bude A65 nehlasovatelné. Stanovisko ministra i zpravodaje k B27 kladné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro tento návrh, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 457 z přítomných 184 poslanců 181 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Další hlasování bude k § 39 odst. 3. K tomuto odstavci byly podány tři pozměňovací návrhy - A68, B29, F6. Navrhuji hlasování v tomto pořadí: nejprve o pozměňovacím návrhu A68, který je totožný s pozměňovacím návrhem F6. Po jeho přijetí by B29 byl nehlasovatelný. Stanovisko zpravodaje je výrazně kladné.

 

Předseda PSP Václav Klaus: Stanovisko obou je výrazně kladné.

 

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro, nechť stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování 458 z přítomných 184 pro 165, 13 proti. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jaroslav Plachý: Tím se stal B29 nehlasovatelný a F6 byl v podstatě prohlasován, protože je totožný s A68, Je tedy také nehlasovatelný.

Dále budeme hlasovat o § 45 odst. 3, kterého se týkají dva pozměňovací návrhy - A81 a B30b). Zde bych konstatoval, že B30b) byla legislativně technická oprava, která už je obsažena v A81.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP