(10.00 hodin)
(pokračuje Vondráček)

Pak je tady návrh na zařazení, pouhé zařazení... (Námitky z pléna - požadavek na kontrolu hlasování.) Pardon. Tak k hlasování? (Ano.) Pan poslanec Juránek, máte slovo.

 

Poslanec Stanislav Juránek: Hlasoval jsem proti a na sjetině mám pro, zpochybňuji hlasování.

 

Předseda PSP Radek Vondráček: Zazněla zde námitka proti výsledku hlasování. Nejprve nechám hlasovat o námitce pana kolegy.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

hlasování číslo 358 přihlášeno je 156, pro 150, proti nikdo.

 

Námitce jsme vyhověli, a budeme tedy opakovat hlasování o bodu 52, tisk 1144, o sociálních službách, aby byl dnes jako druhý bod. Je zde žádost o odhlášení, já vás poprosím, abyste se znovu přihlásili.

 

Návrh pana předsedy Radima Fialy.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování 359, přihlášeno je 152, pro 51, proti 2. Návrh byl zamítnut.

 

Asi to hlasovací zařízení vůbec nefungovalo předtím.

 

Pak tady máme návrh na zařazení nového bodu - Změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Jenom zařazení, nikoliv pevné.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 360, přihlášeno je 154, pro 154, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Pan předseda volební komise navrhl tento bod v rámci bloku voleb zařadit na první místo.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 361, přihlášeno je nás 155, pro 151, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

A teď je tu poslední návrh paní poslankyně Gajdůškové, abychom novelu týkající se dlouhodobého ošetřovného - nemocenského, bod 201, tisk 695, zařadili dnes na 13.50.

Zahájil jsem hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 362, přihlášeno 155, pro 152, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Tím jsme se vypořádali s hlasováními o pořadu schůze. Já teď poprosím předsedu volební komise, aby vyhlásil výsledky voleb, a poté budeme pokračovat dle schváleného pořadu.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Moc děkuji za slovo. Dobré dopoledne. Teď už rychle přednesu výsledky voleb, které jsme uskutečnili ve středu večer, protože poté byla tato schůze přerušena, a ještě jsem je tedy oficiálně pro záznam přednést nemohl.

 

První volební bod byl

 

396.
Návrh na volbu člena Dozorčí rady Vinařského fondu

Obsazovali jsme jedno místo. Volby se zúčastnilo 165 poslanců a poslankyň, to je počet vydaných hlasovacích lístků, odevzdaných lístků bylo 164, a 1 lístek byl tedy neodevzdán. Kvorum nutné pro zvolení bylo 83. Pan kolega Miloslav Janulík dostal 81 hlasů, pan Jindřich Kadrnka 52 hlasů. Znamená to, že v této volbě v prvním kole nebyl nikdo zvolen, volba byla neúspěšná a bude se konat druhé kolo, do kterého postupují oba dva zmínění kandidáti.

 

Druhý volební bod byl

 

397.
Návrh na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Také jsme obsazovali jedno místo. Zde bylo vydáno i odevzdáno 166 hlasovacích lístků, neodevzdáno 0, kvorum nutné pro zvolení bylo 84. Petr Dolínek získal 10 hlasů, Lenka Králová 91... Prosím o klid, kolegové, ať stenozáznam to může nahrát, zaznamenat -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Pane předsedo, já vás přeruším (Ano, děkuji.), aby vás bylo dobře slyšet. Požádám Sněmovnu o klid. Hezké dopoledne, vážené paní poslankyně, páni poslanci, už máme schválený pořad dnešní schůze, a prosím tedy, aby předseda volební komise mohl vyhlásit výsledky, a podle nich se potom zařídíme v dalším jednání. Pokračujte.

 

Poslanec Martin Kolovratník: Děkuji moc, pane předsedající. Takže rychle znovu, aby mně bylo rozumět. Petr Dolínek 10 hlasů, Lenka Králová 91 a Marek Poledníček 53. Byla zvolena paní Lenka Králová a tato volba končí. Místo je obsazeno a navržená kandidátka, zvolená kandidátka, se ujme své funkce dnem jmenování předsedou vlády.

V souvislosti s volbami ještě jedna informace nebo jeden návrh. Jak jsme teď zařadili nově bod Návrh na změny ve složení orgánů, tak musím vypsat lhůtu. Takže prosím, pro předsedy klubů, vyhlašuji novou lhůtu na návrh na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny, a to do úterý variabilního týdne, do úterý 15. června do 12 hodin.

A ještě jedna informace, protože v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání se na konci června uvolní další místo - pardon, na konci července - 27. 7. se uvolní další místo, končí funkční období paní Dagmar Zvěřinové, tak volební komise vypisuje i novou lhůtu, další tedy lhůtu na návrh do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání s předstihem, abychom to případně zvládli volit na červencové schůzi, a i tato lhůta bude do úterý 15. června do 12 hodin. Tuto informaci vám obratem sekretariát zašle na sekretariáty vašich klubů, abyste ji měli písemně. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu předsedovi volební komise a budeme pokračovat podle schváleného pořadu schůze, a to bodem číslo

 

340.
Návrh poslanců Heleny Válkové, Jany Pastuchové, Lenky Dražilové,
Pavly Golasowské, Markéty Pekarové Adamové, Karla Schwarzenberga,
Marka Nováka, Aleny Gajdůškové a Evy Matyášové na vydání zákona
o poskytnutí jednorázové peněžní částky osobám sterilizovaným v rozporu s právem
/sněmovní tisk 603/ - třetí čtení

Místo kolegyně Válkové paní Matyášová a kolega Elfmark už také zaujal místo u stolku zpravodajů. Pozměňovací návrhy jsou ve sněmovním tisku 603/3, který vám byl doručen 6. května letošního roku. Usnesení garančního výboru bylo doručeno jako sněmovní tisk 603/4. Táži se zástupce navrhovatelů, zda má zájem před zahájením rozpravy vystoupit? Je tomu tak. Paní poslankyně, já vám udělím slovo, až se Sněmovna uklidní, a to i u lavice vlády. Kolegové a kolegyně, pokud vedete jinou debatu - vím, že začátek dnešní schůze byl problematický, ale jiné debaty zásadně v předsálí. Ještě posečkám na rozpuštění těch hloučků. Máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP