(12.00 hodin)

 

Poslankyně Lenka Dražilová: Nyní hlasujeme pozměňovací návrh, který máte pod písmenem E, paní poslankyně Aulické Jírovcové. Jedná se o zjednodušení dokládání nezbytných dokumentů pro posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti. Stanovisko sociálního výboru: doporučující.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministryně? (Souhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 344, přihlášeno 102 poslanců, pro 93, proti žádný. Návrh byl přijat. Prosím.

 

Poslankyně Lenka Dražilová: Pozměňující návrh I1 paní poslankyně Adamové Pekarové k zákoníku práce, když chce nový bod - mimořádné ukončení pracovního poměru. Stanovisko sociálního výboru: nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministryně? (Nesouhlasné.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 345, přihlášeno 102 poslanců, pro 18, proti 44. Návrh byl zamítnut. Prosím.

 

Poslankyně Lenka Dražilová: Nyní hlasujeme pozměňovací návrh pod písmenem J3 pana poslance Bauera, který navrhuje prominutí placení povinných záloh na pojistné na důchodové pojištění a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti u osob samostatně výdělečně činných prodloužit až do prosince 2020. Tady ještě musím znovu poznamenat, že pozměňovací návrh H1 paní poslankyně Kovářové je nehlasovatelný. Upravuje pozměňovací návrh pana poslance Sklenáka, který nebyl v podrobné rozpravě opakovaného druhého čtení přednesen. Stanovisko sociálního výboru k pozměňovacímu návrhu J3: nedoporučující.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Stanovisko ministryně? (Nesouhlas.)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 346, přihlášeno 102 poslanců, pro 47, proti 17. Návrh byl zamítnut.

 

Takže to jsou, paní zpravodajko, všechny pozměňovací návrhy, je to tak? (Zpravodajka: Ano.) Takže o všech návrzích bylo hlasováno. Přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona... (Ozývají se hlasy, že chce vystoupit poslankyně Černochová.) Aha, ano, tak já už jsem byl tak soustředěn na čtení, tak paní poslankyně. Paní poslankyně Černochová, předpokládám k hlasování. Prosím, máte slovo, samozřejmě. (Poslankyně Černochová chce dodržet odstup od poslankyně Dražilové ze zdravotních důvodů.) No, tak, paní poslankyně Černochová, máte slovo. Prosím. Jo, takhle, aby se dodržela vzdálenost.

 

Poslankyně Jana Černochová: Děkuji. Abych dodržela vzdálenost, přesně tak, pane místopředsedo. Já jsem chtěla požádat jménem klubu ODS o 30 minut přestávku, protože těch pozměňovacích návrhů bylo opravdu hodně a my se chceme zorientovat v tom, co prošlo a neprošlo. Díky.

 

Místopředseda PSP Tomio Okamura: Takže na žádost klubu ODS vyhlašuji pauzu 30 minut na poradu klubu. Sejdeme se tady ve 12.33.

 

(Jednání přerušeno ve 12.03 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP