(13.20 hodin)
(pokračuje Pikal)

Zahajuji hlasování o pořadu schůze. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

hlasování číslo 2 bylo přihlášeno 131 poslanců a poslankyň, pro 49, proti 63.

 

Poprosím o klid v sále. Jestli bude nějaká námitka proti hlasování...? Nevypadá to, že by se někdo hlásil. Pan předseda Kalousek. Prosím.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Děkuji za slovo. Dámy a pánové, vaše volba, kterou musíme respektovat. Nabízeli jsme diskuzi k problémům, které existují, k problémům, které přiznávají i vládní dokumenty. Nabízeli jsme své návrhy, a dokonce svoji podporu, kterou nabízíme stále, pokud vláda nebude zavírat oči před těmito riziky. Ale vám, zdá se, jde jenom o zítřek. Co bude pozítří, je vám úplně jedno. A to vám nebudu vyčítat já, já už to nějak doklepu. To vám budou vyčítat vaše děti.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Děkuji, pane předsedo. Beru to tak, že nikdo nemá již nic k hlasování. Takže bych konstatoval výsledek hlasování, že tedy pořad schůze nebyl schválen. A prosím pana místopředsedu Filipa, také se mi hlásí pan předseda Bartoš, jestli dobře vidím. Prosím, pane místopředsedo.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. No, já myslím, že to byla zajímavá nabídka. Ale bohužel od těch, kteří tento stát zadlužili při prodeji státního majetku v hodnotě dvou bilionů ještě dalším 1,5 bilionu korun. Takže ta nabídka nemohla být přijata. (Potlesk z řad poslanců vládní koalice a KSČM.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: A to bude zřejmě vše. (O slovo se hlásí poslanec Benešík.)

 

Poslanec Ondřej Benešík: Děkuji za slovo. Pouze technicky. Výbor pro evropské záležitosti zasedne podle plánu v půl druhé a mimo jiné se tam dozvíme, že velký problém České republiky je strukturální deficit veřejných financí, například kvůli neřešené důchodové reformě -

 

Místopředseda PSP Vojtěch Pikal: Prosím jenom organizačně. To by mělo být snad všechno. Takže končím tuto schůzi, protože jsme neschválili pořad. Sejdeme se zítra v devět hodin na řádné schůzi, která probíhá. A to je ode mě všechno. Přeji vám příjemný zbytek dne.

 

(Schůze skončila ve 13.23 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP