(14.40 hodin)

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Ano, děkuji, znamenám si. Pan poslanec Böhnisch.

 

Poslanec Robin Böhnisch: Děkuji za slovo, pane předsedo. Chtěl bych požádat váženou Sněmovnu o zařazení dvou nových bodů na program této schůze. Jednalo by se o druhé a třetí čtení sněmovního tisku 53, což je novela zákona o obalech.

Jak víte, minulý týden jsme projednali tento tisk v prvém čtení a zkrátili lhůtu na pět dnů, výbor pro životní prostředí již stihl tuto materii projednat a vzhledem k naléhavosti tohoto tisku bych rád, aby celý legislativní proces ve sněmovně proběhl ještě v rámci této schůze. Pokud se bude hlasovat o zařazení těchto dvou bodů, pak bych prosil druhé čtení pevně zařadit na dnešek po již pevně zařazených bodech a třetí čtení na konec bloku třetích čtení. Děkuji.

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Děkuji. Měl jsem zde ještě přihlášku pana poslance Komárka. Pan poslanec Komárek stahuje. Dobrá. V tom případě pokud nejsou další přihlášky k pořadu schůze, tak se postupně hlasováním vypořádáme s návrhy, které zde padly.

Bude zde námitka proti jednomu hlasování o návrhu z grémia, nebo můžeme návrh z grémia odhlasovat jedním hlasováním? Můžeme jedním hlasováním, dobře.

 

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo souhlasí s návrhem z grémia, tak jak jsem jej přečetl, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Samozřejmě v modifikaci po poradě předsedů poslaneckých klubů, tj. ohledně pátku - třetího čtení. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 78. Přihlášeno je 181, pro 169, proti nebyl nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní bychom hlasovali o návrhu pana poslance Kováčika. Ten navrhuje zařadit nový bod, který by zněl Zpráva vlády České republiky o možnosti a postupech řešení kritického stavu nezaměstnanosti. Navrhuje jej zařadit na středu. Musíme ale zařadit nejdříve nový bod. Nechám hlasovat o zařazení nového bodu.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, abychom tento bod zařadili? Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 79. Přihlášeno je 181, pro 159, proti 11. Tento návrh byl přijat.

 

Je zde návrh tento bod pevně zařadit na středu jako první bod odpoledne.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 80. Přihlášeno je 182, pro 161, proti 7. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Sklenák navrhuje bod 68, což jsou výroční zprávy zdravotních pojišťoven, zařadit na pátek po bloku třetích čtení.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 81. Přihlášeno je 182, pro 172, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Šincl, bod 35, což je živnostenský zákon, pokud se nepletu, chce pevně zařadit na dnešek za pevně zařazené body. Pak tu byla ještě jedna alternativa. Pane poslanče, chápu to, že pokud neprojde tento návrh, tak bychom hlasovali o druhém návrhu? Ano, dobrá.

 

Kdo souhlasí, abychom tento bod, bod 35, zařadili na dnešek za pevně zařazené body - zahajuji hlasování -, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 82. Přihlášeno je 182, pro 142, proti 29. Tento návrh byl přijat.

 

Poté zde byl návrh, abychom bod 66, Zpráva o vývoji malého a středního podnikání a jeho podpoře, zařadili na čtvrtek po pevně zařazených bodech, tzn. v této fázi jako bod 2 dopoledního jednání ve čtvrtek s tím, že je tam časové omezení do 11 hodin.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 83. Přihlášeno je 18, pro 142, proti 26. I tento návrh byl přijat.

 

Posledním návrhem je návrh pana poslance Böhnische, který navrhuje nový bod, a to dvakrát, druhé a třetí čtení sněmovního tisku 53, novela zákona o obalech, a současně navrhuje, abychom druhé čtení tohoto bodu zařadili na dnešek po pevně zařazených bodech a třetí čtení na konec bloku třetích čtení. Teoreticky asi bychom měli absolvovat čtyři hlasování. Zeptám se, jestli je zde námitka, abychom to všechno zvládli jedním hlasováním. Je zde námitka proti společnému hlasování? Není tomu tak.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s návrhem pana poslance Böhnische, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má číslo 84. Přihlášeno je 182, pro 162, proti 7. I tento návrh byl přijat.

 

Tím jsme se dle mého názoru vypořádali se všemi připomínkami k pořadu schůze. Je tomu tak? Ještě mám zde přihlášku pana předsedy poslaneckého klubu ČSSD pana předsedy Sklenáka. Prosím.

 

Poslanec Roman Sklenák: Děkuji za slovo, vážený pane předsedo. Po zkušenostech z minulého týdne nebudu váhat a už v tuto chvíli jménem poslaneckých klubů ČSSD, KDU-ČSL a ANO 2011 navrhuji, abychom dnes jednali a meritorně i procedurálně hlasovali o všech návrzích i po 19. i po 21. hodině. (Potlesk.)

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Ano, to je procedurální návrh, o kterém nechám hlasovat bez rozpravy. Je to procedurální návrh.

Zahajuji hlasování. Ptám se, kdo souhlasí s návrhem pana předsedy Sklenáka, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování číslo 85. Přihlášeno 182, pro 149, proti 5. Tento návrh byl přijat.

 

Nyní má prostor pan předseda klubu TOP 09.

 

Poslanec Miroslav Kalousek: Odpusťte, prosím. Mrzelo by mne, kdyby zůstalo zatajeno, abych vám prozradil, že mě pan poslanec Sklenák o chvíli předběhl. Chtěl jsem navrhnout totéž. (Potlesk a smích v sále.)

 

Předseda PSP Jan Hamáček: Ano. Chápu to jako přihlášení se pana předsedy Kalouska k návrhu pana poslance Sklenáka. Tím jsme se vypořádali s procedurou a již nám nic nebrání, abychom se věnovali jednotlivým bodům.

 

Otevírám bod číslo

 

74.
Návrh Pravidel hospodaření poslaneckých klubů pro rok 2014
 

což je sněmovní dokument 296. Prosím pověřeného člena organizačního výboru pana poslance Václava Votavu, aby tento dokument uvedl. Prosím, pane předsedo, máte slovo. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP