(13.50 hodin)

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ale abych to mohl nechat hlasovat, tak řekněme do předložení.Musím se držet jednacího řádu a opravdu to musím nějakým způsobem odročit. Buď časově nebo věcně. Takže odložíme to do úterý? Může být do úterý, výborně. Tak hlasujeme úterý. Zagonguji. Kdo chce ještě hlasovat, tak může. Je tu tendence vás odhlásit, takže všechny odhlašuji. Prosím, abyste se přihlásili. Teď se ukáže.

 

Můžeme hlasovat. Je tady návrh pana poslance Milana Urbana, abychom do úterý odročili projednávání tohoto bodu, je to v obecné rozpravě.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro odročení projednávání tohoto bodu do úterý? Přerušeno v obecné rozpravě.

Hlasování má pořadové číslo 72. Přihlášeno je 79 poslanců, pro hlasovalo 77, proti nula. Bylo to téměř jednohlasně přijato. Odročili jsme to.

 

Mám tady poslední bod, který bych ještě dnes otevřel. Je to

 

37.
Návrh poslanců Marka Bendy a dalších na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 236/1995 Sb., o platu a dalších náležitostech spojených s výkonem
funkce představitelů státní moci a některých státních orgánů a soudců
a poslanců Evropského parlamentu, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 894/ - druhé čtení

Prosím pana poslance Bendu. Je to poslední bod dnešního jednání, který tady pro vás mám připravený. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Marek Benda: Vážený pane místopředsedo, vážené dámy, vážení pánové, máme zde návrh zákona, který do jisté míry reagoval na konkrétní situaci v této Poslanecké sněmovně, ale měl by platit do budoucna pro všechny situace, a to jest, že poslanec, který je odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody, výkonu ústavního ochranného léčení nebo zabezpečovací detence, nepobírá po tu dobu, kdy je v tomto výkonu trestu, plat, náhradu výdajů a naturální plnění.

Rozpočtový výbor návrh zákona projednal a doporučil ho bez jakýchkoliv změn. Doporučuji, abychom ho schválili. Myslím, že bezprostředně po druhém čtení může následovat čtení třetí.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Máme tady předložený návrh. Ten jsme v prvém čtení přikázali k projednání rozpočtovému výboru. Usnesení máme jako tisk 894/2. Požádám poslance Rudolfa Chlada, který je zpravodajem rozpočtového výboru, aby se vyjádřil k tomu, jak se to projednalo.

 

Poslanec Rudolf Chlad: Děkuji, pane místopředsedo. Vážené dámy a pánové, nebudu to prodlužovat. Rozpočtový výbor na 44. schůzi 27. února schválil bez připomínek návrh tohoto zákona, který předložil poslanec Benda a další. Zplnomocnil mě, abych vás s tímto seznámil. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Otevírám obecnou rozpravu. Dívám se na tabuli. Není nikdo přihlášený. Do obecné rozpravy žádné přihlášky nemám. V tomto případě obecnou rozpravu ukončuji. Otevírám rozpravu podrobnou. Hlásí se paní poslankyně Klasnová. Prosím, máte slovo.

 

Poslankyně Kateřina Klasnová: Děkuji za slovo, pane předsedající.Vážené kolegyně, vážení kolegové, chci se pouze přihlásit ke svému pozměňovacímu návrhu pod č. 6671. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě někdo se přihlásí v podrobné rozpravě? Do podrobné rozpravy nevidím žádnou přihlášku, nikoho, takže podrobnou rozpravu končím. Tím samozřejmě končím také projednání druhého čtení tohoto bodu 37.

Řekl jsem, že to je poslední bod dnešního jednání. Dnešní jednání Sněmovny ukončuji. Zítra je vlastně sobota, takže vám přeji pěkný víkend. (Veselost v sále.) Sněmovna bude pokračovat v úterý ve 14 hodin pevně zařazenými body. Přeji pěkný víkend.

 

(Jednání skončilo ve 13.53 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP