(14.30 hodin)
(pokračuje Babák)

Jediná možnost, jakým způsobem zrušit akcie na majitele, je právě zápis do centrálního registru, který tady již existuje dlouhé roky, do kterého některé komodity, jako jsou pojišťovny nebo banky, taktéž mají nutnost zapsání, a to znamená, že by se to pouze rozšířilo na všechny akciové společnosti, a tím by v podstatě se vyřešil tento problém. A náš návrh zákona, který chceme předřadit právě z tohoto důvodu, řeší pouze tuto jednu možnost, to znamená zápis alokace těchto akcií do centrálního registru.

Tudíž můj druhý bod je žádost o předřazení bodu č. 67 sněmovního tisku 742, novely obchodního zákoníku, jako druhý bod z bloku prvého čtení. Jako prvý bod bych žádal z bloku prvého čtení právě sněmovní tisk č. 816, novelu zákona o dani z přidané hodnoty.

Děkuji za pozornost.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pane poslanče, jenom si ujasním. Bod č. 44 by dle vašeho návrhu byl prvním bodem v bloku prvních čtení, bod č. 67 druhým bodem. Je to tak? (Ano.) Děkuji.

Já se zeptám, jestli se ještě někdo hlásí k pořadu schůze, ale nevidím žádnou přihlášku, takže budeme hlasovat o těch návrzích, které zde byly předneseny.

 

Pan předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik navrhuje zařadit do našeho programu nový bod. Tento bod by měl název Informace ministra zdravotnictví o omezování zdravotní péče v České republice. Pan poslanec Kováčik navrhuje zařazení buď jako první bod dnes, nebo jako první bod, pokud tedy ten první návrh neprojde, tak tedy jako první bod ve čtvrtek, tento čtvrtek, po písemných interpelacích. To je návrh, s nímž jsem vás seznámila. Přivolávala jsem mezitím naše kolegy do jednacího sálu, tak abych mohla zahájit hlasování, takže za malý okamžik o tomto návrhu rozhodneme.

Hlasování ponese pořadové číslo 107. Já toto hlasování zahajuji a táži se, kdo souhlasí s tím, aby do pořadu schůze byl zařazen tento nový bod dle návrhu pana poslance Pavla Kováčika. Kdo je proti tomuto návrhu?

hlasování pořadové číslo 107 přítomno 169, pro 76, proti 75. Tento návrh přijat nebyl.

 

Dále pan předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura navrhuje několik bodů, postupně o nich budeme hlasovat.

 

Nejprve zařadit do pořadu schůze jako nový bod zákon zamítnutý Senátem, sněmovní tisk 801.

Zahajuji hlasování číslo 108. Táži se, kdo je pro, aby tento bod byl zařazen do pořadu schůze. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 108 přítomno 169, pro 87, proti 39. Návrh byl přijat.

 

Další návrh pana kolegy Stanjury - zařadit nový bod do pořadu schůze s názvem změny v orgánech Poslanecké sněmovny.

Zahajuji hlasování číslo 109. Kdo souhlasí s tímto návrhem na zařazení nového bodu? Kdo je proti?

V hlasování číslo 109 přítomno 168, pro 131, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Dalším návrhem je zařadit nový bod - stanovení počtu místopředsedů Poslanecké sněmovny, a to na dnes po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování číslo 110. Ptám se, kdo podporuje tento návrh. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování číslo 110 přítomno 167, pro 124, proti 11. Návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Adam Rykala se hlásí? (Ne.)

 

Dalším návrhem je návrh na zařazení bodu volba místopředsedů Poslanecké sněmovny do pořadu schůze.

Zahajuji hlasování číslo 111. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

V hlasování číslo 111 přítomno 168, pro 125, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Teď tady je návrh pana poslance Stanjury na zařazení bodu číslo 10, je to sněmovní tisk 780 ve druhém čtení, na středu 12. 12. Prosím pana kolegu Stanjuru: Na čtvrtek 12. 12., druhé čtení sněmovního tisku 780 - dopoledne, nebo odpoledne po již pevně zařazených bodech?

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Na zítřek, na středu 12. 12. po pevně zařazených.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Na zítřek, na středu 12. 12., dopoledne, nebo odpoledne? My tam máme dopolední pevně zařazené, odpolední pevně zařazené, takže se vás musím takhle zeptat. (Poslanec Stanjura: Tak odpoledne.) Odpoledne po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování číslo 112. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

V hlasování číslo 112 přítomno 169, pro 95, proti 24. Tento návrh jsme přijali.

 

A nyní se jedná o stejný tisk, tisk 780, v programu jej máme zařazený tentokrát pod bodem 117, protože jde o třetí čtení. Pan kolega Stanjura navrhuje, aby se toto třetí čtení uskutečnilo ve středu 19. 12. po již pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování číslo 113. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

V hlasování číslo 113 přítomno 172, pro 96, proti 29. Návrh jsme schválili.

 

Posledním návrhem pana poslance Stanjury je to, aby dnešními prvními čtyřmi body našeho jednání byly v prvém čtení body 25, 26 a 31, jsou to sněmovní tisky 712, 767 a 824, a dále bod 150, sněmovní tisk 790, tedy jako první čtyři body našeho jednání.

Zahajuji hlasování číslo 114. Kdo je pro tento návrh? Proti návrhu?

V hlasování číslo 114 přítomno 171, pro 96, proti 31. Návrh byl přijat.

 

Oznamuji, že pan kolega Miroslav Váňa má náhradní kartu č. 5.

 

Budeme se zabývat návrhem pana poslance Otto Chaloupky. Navrhuje vyřadit z již schváleného pořadu schůze bod č. 23, je to sněmovní tisk 676, tedy návrh na vyřazení.

Zahajuji hlasování číslo 115. Kdo souhlasí s tím, aby bod 23 byl vyřazen z pořadu schůze dle návrhu pana poslance Chaloupky? Proti návrhu?

V hlasování číslo 115 přítomno 172, pro 74, proti 67. Návrh přijat nebyl.

 

Pan kolega Krákora se prosím hlásí? (Ne.) Ne. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP