(0.30 hodin)

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Není to proti jednacímu řádu. Nic takového jednací řád neříká. Je legitimní to navrhnout. Je legitimní o tom hlasovat. Ano, já jsem pochopil, co jste říkala - že když budeme hlasovat teď, budeme hlasovat i příště. Přesto trvám na svém návrhu, abychom o tomto hlasovali. (Potlesk.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Poslanecká sněmovna nyní rozhodne. Prosím, abyste se všichni přihlásili a budeme hlasovat o návrhu pana poslance Stanjury, o námitce pana Stanjury proti přestávce.

 

Zahajuji hlasování číslo 155. Kdo souhlasí s panem poslance Stanjurou, který vznáší námitku proti přestávce? Kdo je proti?

Hlasování číslo 155. Přítomno 100, pro 97, proti 1. Takže bylo rozhodnuto, že přestávka se konat nebude.

 

Pan poslanec Hulinský. Prosím, má slovo. (Smích v poloprázdném sále.)

 

Poslanec Petr Hulinský: Vážené kolegyně, vážení kolegové, chtěl jsem vás ve svém krátkém, asi půlhodinovém projevu přesvědčit, proč bychom neměli hlasovat. Nicméně dneska několikrát zaznělo, že z vládních koalic vidíte světlo na konci tunelu. Chtěl bych vám říct, že to světlo také může být protijedoucí rychlík.

Vím, že vás nepřesvědčím, takže svůj projev vám nepřednesu. (Smích a potlesk.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dámy a pánové, zeptám se jestli se ještě někdo hlásí do rozpravy k tomuto bodu. Pokud se nikdo nehlásí, rozpravu končím.

Budeme hlasovat podle § 97 odst. 3 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny. K přijetí následujícího usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny všech poslanců, tedy 101 poslance. Kvorum na tabuli je nastaveno.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna schvaluje návrh zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi a o změně některých zákonů (zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi(, podle sněmovního tisku 580/4."

Zahajuji hlasování číslo 156. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení. Kdo je proti?

Hlasování číslo 156. Přítomno 103, pro 102, proti 1. Konstatuji, že návrh zákona byl přijat. (Potlesk.)

 

Končím projednávání bodu číslo 8, sněmovního tisku 580/4.

Dámy a pánové, končím také dnešní jednací den. Sejdeme se zítra v 9 hodin ráno, kdy bude program schůze pokračovat odpověďmi na písemné interpelace.

Pardon, ještě prosím o klid. Pan ministr financí Miroslav Kalousek.

 

Ministr financí ČR Miroslav Kalousek Moc se omlouvám, opravdu nechci zdržovat.

Dovolte, abych v téhle chvíli pozdravil a poděkoval kolegovi, který leží na operačním pokoji, Jiřímu Besserovi, který byl velkým tahounem tohoto zákona, který by dnes hlasoval s námi. Můžeme si pomyslně k těm sto dvěma hlasům připsat ještě ten stý třetí. (Potlesk.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Teď již definitivně končím dnešní jednací den. Přeji vám dobrou noc.

 

(Jednání skončilo v 0.33 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP