(12.20 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, děkuji předsedovi volební komise panu poslanci Petru Tluchořovi. Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádné přihlášky a nikdo se také nehlásí, proto končím rozpravu a prosím o slovo předsedu volební komise Petra Tluchoře. (V sál je obrovský neklid a hluk!)

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Myslím, že v tuto chvíli můžete rovnou, paní předsedkyně, dát hlasovat o rezignacích, které přišly od poslanců ČSSD, protože o způsobu volby u veřejné volby se nehlasuje.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová O rezignacích rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 146. Zahajuji toto hlasování a táži se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 146 přítomno 174, pro 159, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní prosím, abychom hlasováním en bloc rozhodli o volbě poslance Břetislava Petra do hospodářského výboru, paní poslankyně Dany Váhalové do zemědělského výboru, pana poslance Antonína Sedi do výboru pro sociální politiku a pana poslance Romana Váni do Stálé komise pro kontrolu použití odposlechů a ostatních věcí.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Zahajuji hlasování pořadové číslo 147. Táži se, kdo je pro. Kdo souhlasí s těmito navrženými jmény do příslušných výborů? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 147 přítomno 174, pro 152, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Konstatuji tedy, že Poslanecká sněmovna vzala na vědomí rezignaci paní poslankyně Dany Váhalové a Karla Černého a zvolila Břetislava Petra za člena hospodářského výboru, Danu Váhalovou za členku zemědělského výboru, Antonína Seďu do výboru pro sociální politiku a Romana Váňu do Stálé komise pro kontrolu použití odposlechů a záznamů telekomunikačního provozu k použití sledování osob a věcí a rušení provozu elektronických komunikací. Tím tento bod končí. Nyní prosím o otevření druhého bodu. (Hluk v sále je stále veliký!)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Končím projednávání bodu 71. Zahajuji projednávání bodu

 

73.
Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky
pro podporu a rozvoj české kinematografie

Opět dostává slovo předseda volební komise pan poslanec Petr Tluchoř.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji pěkně.

Dne 14. března tohoto roku předložila ministryně kultury paní Alena Hanáková návrh na volbu deseti členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie, neboť ona je oprávněna předkládat takový návrh. Dne 19. a 20. března svůj návrh ještě upřesnila.

V tuto chvíli se tedy jedná o tyto kandidáty. - Zároveň si dovolím upozornit na to, že tam jsou různé délky dne vzniku mandátu, proto vždycky k tomu řeknu, o jaký návrh pro které volební období se jedná.

Paní Czessany-Dvořáková - mandát vznikne dnem volby, pan Dragoun Pavel - mandát dnem volby, pan Voráč Jiří - mandát dnem volby, pan Kallista Jaromír - mandát dnem 2. dubna 2012, pan Klega Ludvík - mandát dnem 2. dubna 2012, paní Legnerová Silvie - mandát 3. 4. 2012, pan Soják Vladimír - mandát dnem 3. 4. 2012, paní Škopková Jana - mandát dnem 3. 4. 2012, paní Štěpánková Zdena - mandát dnem 3. 4. 2012, pan Vítek Petr - mandát dnem 3. 4. 2012. Předložené návrhy i ta upřesnění byly vždy postoupeny poslaneckým klubům.

Způsob volby zákon nestanoví, volební komise navrhuje volbu tajnou.

Nyní prosím, paní předsedkyně, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům a ke způsobu volby.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji předsedovi volební komise. Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím. Prosím pana předsedu o další postup.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji pěkně. Nyní bych poprosil, kdybyste byla tak laskavá a dala hlasovat o navrženém způsobu volby, tedy o tajné volbě.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Sněmovna tedy rozhodne o tom, že budeme volit tajně. Tak zní návrh.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 148. Táži se, kdo souhlasí s tím, aby proběhla tajná volba. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 148 přítomno 175, pro 147, proti nikdo. Způsob volby tedy Sněmovna schválila.

 

Prosím pana předsedu o další pokyny, jak bude volba probíhat.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Nyní mi nezbývá nic jiného, než vás pozvat k hlasovacím urnám. Ještě předtím však si dovolím technickou informaci.

Volíme deset členů této rady, na hlasovacím lístku je deset jmen. Pokud chcete volit všechna tato jména, stačí u každého čísla před jménem udělat kroužek. Pokud některé ze jmen volit nechcete, nad tímto číslem je potřeba udělat křížek. Pokud některé z čísel zůstane neoznačeno, bude hlasovací lístek neplatný.

Chci vás jen uklidnit, nemůže se stát, že byste zakroužkovali více kandidátů, než kolik je volných míst. Na druhou stranu vás chci upozornit - nechci říct strašit -, že v případě, že nebude zvoleno deset kandidátů, proběhne ještě druhé kolo a vzhledem k tomu, že se blížíme k závěru schůze, by se tím nepochybně schůze prodloužila. Děkuji pěkně.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ještě prosím o informaci. Volební lístky budou vydávány...?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Volební lístky budou vydávány bezprostředně do 12.40 hodin a s výsledky vás seznámím po polední přestávce.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, děkuji. Na 12.40 hodin svolávám organizační výbor a pokračovat v dnešním jednání budeme ve 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 12.26 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP