Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
15. března 2012 v 9.00 hodin
Přítomno: 135 poslanců

 

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, členové vlády, zahajuji třetí jednací den 36. schůze Poslanecké sněmovny. Vítám vás a prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Zároveň vás žádám, abyste mi nahlásili, kdo budete mít kartu náhradní.

Nyní vás seznámím s omluvami z dnešního dne. Z poslanců se omlouvají: Pavel Antonín - zahraniční cesta, Jiří Besser do 14 hodin - zdravotní důvody, Zdeněk Bezecný - osobní důvody, Jan Farský - pracovní důvody, Jana Fischerová - pracovní důvody, Miroslav Grebeníček - zdravotní důvody, Stanislav Grospič - pracovní důvody, Michal Hašek - pracovní důvody, Vítězslav Jandák - zdravotní důvody, David Kádner - zdravotní důvody, Jana Kaslová - rodinné důvody, Kateřina Klasnová do 11 hodin - zdravotní důvody, Jiří Krátký - pracovní důvody, Vít Němeček - rodinné důvody, Josef Novotný starší neuvádí důvod, Josef Novotný mladší - pracovní důvody, Jiří Paroubek do 10 hodin - osobní důvody, Aleš Roztočil - rodinné důvody, Marie Rusová - zahraniční cesta, Pavel Staněk se omlouvá z dopoledního jednání, Jana Suchá - osobní důvody, Pavel Suchánek - osobní důvody, Bořivoj Šarapatka mezi 10. a 14. hodinou pro pracovní důvody, Jaroslav Škárka - osobní důvody, Jiří Šlégr 11. až 14.30 - pracovní důvody, Boris Šťastný bez udání důvodu, Milan Šťovíček z dopoledního jednání pro pracovní důvody.

Z členů vlády se omlouvají: Josef Dobeš - pracovní důvody, Pavel Dobeš od 14 hodin - pracovní důvody, Leoš Heger do 10 hodin - pracovní důvody, Tomáš Chalupa z dopoledního jednání pro pracovní důvody, Jan Kubice - pracovní důvody, Karel Schwarzenberg z odpoledního jednání pro pracovní důvody a Alexandr Vondra z dopoledního jednání pro pracovní důvody.

Teď dostávám informaci pana ministra Hegera, že jeho omluva pro dnešní den neplatí, takže tu rušíme.

To jsou všechny omluvy, které mi byly zatím doručeny.

Dnešní jednání začneme bodem 69, což jsou odpovědi členů vlády na písemné interpelace, a dále máme pevně zařazené body 45 a 47.

Ještě předtím se hlásí o slovo pan poslanec Petr Tluchoř. Prosím.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji. Krásné dobré ráno, paní předsedkyně.

Dámy a pánové, dovolte, abych navrhl zařazení nového bodu na schůzi této Sněmovny. Týká se to voleb, je to Návrh na volbu členů Rady Státního fondu České republiky pro podporu a rozvoj české kinematografie. To by byl nový bod. Navrhuji ho zařadit na čtvrtek v průběhu mezi interpelacemi nebo ve chvíli, kdy přestane ta mimořádná schůze.

Zároveň, protože je zařazen bod Změny v orgánech Poslanecké sněmovny, vyhlašuji lhůtu jako předseda volební komise do úterka 17 hodin.

Děkuji pěkně.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ten první bod volba členů rady pro kinematografii je na čtvrtek příštího týdne. Ještě jednou prosím - hodinu jste říkal, pane kolego?

 

Poslanec Petr Tluchoř: Neříkal jsem hodinu. Pokud mám správnou informaci, tak by měla probíhat buď interpelace, nebo mimořádná schůze. Čili na čtvrtek, jak to časově vyjde - před obědem řekněme.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobře, děkuji. Ještě někdo? Pan kolega Stanjura prosím.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Hezké dopoledne. Já mám návrh na pevné zařazení některých bodů, a to na středu odpoledne příští týden třetí čtení sněmovního tisku číslo 579 a poté třetí čtení sněmovního tisku 581. A pak mám na středu dopoledne po pevně zařazených bodech bod číslo 52, sněmovní tisk 431, také třetí čtení.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Já bych ještě potřebovala zopakovat. Ten první na středu odpoledne budou dvě třetí čtení, jestli jsem tomu dobře rozuměla.

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Ano. Sněmovní tisk 579, což je bod 53, a 581, což je bod 64. U těch bodů se omlouvám, čísla bodů jsem asi neřekl přesně, protože to bylo z návrhu programu, ale tisky jsou dobře.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Bod 64, sněmovní tisk 581. A na středu dopoledne byl bod 52, je to...

 

Poslanec Zbyněk Stanjura: Tak ještě jednou. Ve středu dopoledne sněmovní tisk číslo 431, bod číslo 49, to je zákon o přestupcích. A ve středu odpoledne je to nejprve bod číslo 59 evropská občanská iniciativa, tisk 579, a poté bod číslo 60, sněmovní tisk 581.

Děkuji paní předsedkyně.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Ano, takhle to máme vyjasněno.

Prosím nyní, zda ještě někdo k pořadu schůze chce vystoupit se svým návrhem. Pokud ne, budeme hlasovat o návrzích kolegů Petra Tluchoře a Zbyňka Stanjury.

 

Nejprve návrh pana poslance Petra Tluchoře, který žádá o zařazení nového bodu s názvem volba členů Rady pro podporu a rozvoj české kinematografie, a to na čtvrtek příštího týdne.

O tomto návrhu zahájím hlasování číslo 54. Táži se, kdo je pro. Kdo je proti?

Hlasování číslo 54. Přítomno 88, pro 70, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Jenom upozorňuji, že pan kolega Tluchoř vyhlásil ještě lhůtu pro změny v orgánech Poslanecké sněmovny. Předsedové klubů jistě zaregistrovali.

 

Pan kolega Stanjura - pevné zařazení bodů: středa dopoledne bod 49, sněmovní tisk 431, středa odpoledne dvě třetí čtení - bod 50, tisk 579, bod 60, tisk 581. Pokud není námitka, budeme hlasovat o všech těchto třech bodech najednou. Ptám se, zda má někdo námitku. Nevidím.

Zahajuji hlasování číslo 55. Ptám se, kdo souhlasí s takto pevným zařazením bodů. Kdo je proti?

Hlasování číslo 55. Přítomno 91, pro 41, proti 11. Tento návrh přijat nebyl.

 

Nyní vás seznamuji s omluvou, kterou předložila paní poslankyně Gabriela Pecková, žádá o omluvení z jednání Sněmovny dne 15. 3. mezi 10. a 13. hodinou, a to z pracovních důvodů.

 

Nyní tedy zahajuji projednávání bodu číslo

 

69.
Odpovědi členů vlády na písemné interpelace

Na pořad jednání 36. schůze Poslanecké sněmovny byly předloženy celkem tři odpovědi na vznesené interpelace, s nimiž poslanci nebyli spokojeni, a z toho důvodu požádali o zařazení na pořad schůze Poslanecké sněmovny.

Ráda bych upozornila na ustanovení § 112 odstavec 6 jednacího řádu Sněmovny, které zní: Není-li interpelující poslanec na schůzi Sněmovny přítomen, nekoná se o odpovědi na jeho interpelaci rozprava a Sněmovna k ní nezaujme stanovisko ani o ní dále nejedná.

Pan kolega Svoják ještě se hlásí? ***




Přihlásit/registrovat se do ISP