(9.20 hodin)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu ministrovi. Zeptám se, zda se někdo hlásí dále do projednávání této interpelace. Pokud se již nikdo nehlásí, rozpravu končím a zeptám se paní poslankyně Hany Orgoníkové, jaké by případně navrhla usnesení Poslanecké sněmovny k této odpovědi.

 

Poslankyně Hana Orgoníková: Já děkuji panu ministrovi, že se vyjádřil k mým dotazům ještě nad rámec písemné odpovědi. Ale byla bych ráda, kdyby mi to dal ještě písemně, a myslím si, že bychom si spolu nad tím mohli sednout a některé záležitosti si vyjasnit.

Navrhuji tedy usnesení:

Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Kubice na interpelaci poslankyně Hany Orgoníkové. Ale děkuji.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dámy a pánové, je tu návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat. Přivolávám naše kolegy, abychom mohli tímto hlasováním projít.

Jenom využiji toho mezidobí, kdy vám sdělím, že pan ministr Kuba je omluven, tudíž třetí interpelace, která je dnes na programu, se konat nebude. Mám také avizo od paní poslankyně Konečné, která s touto interpelací chtěla před Sněmovnu předstoupit. Znamená to, že možná začneme svůj běžný program dříve než v 11 hodin. Dávám to pouze jako upozornění, zejména zpravodajům, což je pan kolega Hamáček a paní kolegyně Konečná, kteří by se potom tedy mohli ujmout svých rolí dříve než v 11 hodin. Uvidíme, jak ten průběh samotný bude vypadat.

 

Nyní budeme hlasovat v rámci první z projednávaných písemných odpovědí na interpelace, návrh paní poslankyně Hany Orgoníkové, a to návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna nesouhlasí s odpovědí ministra vnitra Jana Kubice na vznesenou interpelaci."

Zahajuji hlasování číslo 59. Táži se, kdo je pro přijetí tohoto usnesení, tak jak je navrhla paní poslankyně Hana Orgoníková. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 59, přítomno 102, pro 40, proti 43. Tento návrh usnesení přijat nebyl.

 

Tím jsme skončili projednávání této interpelace. Děkuji paní poslankyni, děkuji též panu ministrovi.

 

Druhou interpelací, která je na programu dnes, je interpelace vznesená panem poslancem Ivanem Ohlídalem. Je vznesena na předsedu vlády Petra Nečase a týká se zhodnocení výběrového řízení vyhlášeného v letech 2010 a 2011 Grantovou agenturou České republiky. Interpelace spolu s odpovědí je předložena jako sněmovní tisk 557.

Pan kolega Ivan Ohlídal má slovo jako první. Prosím.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Děkuji za slovo, vážená paní předsedkyně. Vážené kolegyně, vážení kolegové, já jsem se informoval a zjistil jsem, že pan premiér dnes omluven není, takže jsem očekával, že se mé interpelace zúčastní. Bohužel zde není. Já nevím, jestli bych neměl chvíli počkat, protože při poslední naší diskusi v rámci interpelace už jsem interpelaci stahoval a on se zde objevil. Takže paní předsedkyně, jak to tedy vypadá s účastí?

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pane poslanče, nemám žádnou informaci, ale zkusím požádat Kancelář Poslanecké sněmovny, aby kontaktovala pana premiéra. Já vím, že někde přítomen v budově je, čili neměl by být problém, aby se dostavil, ale nemám žádnou informaci. Čili je na vás, zda chcete chvilku počkat.

 

Poslanec Ivan Ohlídal: Já bych si dovolil vám navrhnout, kdybychom chvíli mohli počkat. Čili kdybyste byla tak laskava a učinila krátkou přestávku třeba v délce pěti minut.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Dobře. V 9.30 hodin bychom pokračovali. Já se pokusím zajistit vše potřebné.

 

(Jednání přerušeno v 9.25 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP