(20.40 hodin)

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Já se vám všem velice omlouvám. Já jsem se teprve v tuto chvíli dozvěděl o hlasování, které je pod označením 292, že mám na sjetině ano, ale samozřejmě jsem hlasoval proti tomuto návrhu. Proto se vám opět omlouvám, ale musím zpochybnit toto hlasování. Děkuji. (Potlesk zprava.)

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová To je pan poslanec Miroslav Svoboda a je to to hlasování o návrzích 1 a 2. Je to tak? (Ano.) Čili nejprve námitka.

 

Zahajuji hlasování číslo 295. Táži se, kdo souhlasí s námitkou. Kdo je proti námitce?

Hlasování číslo 295, přítomno 140, pro 107, proti 13. Námitka byla přijata.

 

Odhlašuji vás na vaši žádost. Prosím o novou registraci a budeme tedy opakovat hlasování o návrhu paní poslankyně Heleny Langšádlové, o návrhu 1 a 2. Je to tak? (Ano.) Myslím, že už mohu zahájit toto hlasování.

Zahajuji hlasování číslo 296. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Hlasování číslo 296, přítomno 136, pro 67, proti 57. Návrh přijat nebyl.

 

Není-li nějaká další námitka, je před námi závěrečné hlasování.

 

Přečtu tedy návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Pavla Staňka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 94/1963 Sb., o rodině, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 205, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

Zahajuji hlasování číslo 297. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Hlasování číslo 297, přítomno 141, pro 77, proti 35. Návrh byl přijat. (Potlesk napříč sálem.)

 

Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas. Tím končím projednávání bodu 90, sněmovního tisku 205.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

92.
Návrh poslance Pavola Lukši na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 256/2000 Sb., o Státním zemědělském intervenčním fondu a o změně
některých dalších zákonů (zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu),
ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 258/ - třetí čtení

(V sále je velký hluk, v průběhu čtení názvu bodu:) Dámy a pánové, já vás důrazně všechny žádám, abyste věnovali pozornost dalšímu průběhu schůze. Prosím - u stolku zpravodajů už vidím pana poslance Pavola Lukšu, též je zde zpravodaj zemědělského výboru pan poslanec Jiří Papež. Návrh na zamítnutí... (V sále stále veliký hluk.) Paní poslankyni Orgoníkovou také poprosím, aby... (Nereaguje.) Prosím ještě jednou o klid! Pana poslance Staňka prosím, aby věnoval pozornost dalšímu průběhu schůze. Všechny žádám, abyste usedli do svých lavic! Pokračuje schůze v jednání!

Návrh na zamítnutí ani pozměňovací návrhy předneseny nebyly. Otevírám rozpravu. Nemám do ní žádnou přihlášku. Ptám se, zda se někdo hlásí. Nehlásí se nikdo, rozpravu končím a přikročíme k hlasování o celém návrhu zákona.

 

Návrh usnesení zní takto: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Pavola Lukši na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 256/2000 Sb., o Státním zemědělském intervenčním fondu a o změně některých dalších zákonů (zákon o Státním zemědělském intervenčním fondu), ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 258."

Zahajuji hlasování číslo 296. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem zákona. Kdo je pro? Kdo je proti?

Hlasování číslo 298, přítomno 142, pro 106, proti 13. S návrhem zákona Poslanecká sněmovna vyslovila souhlas.

 

Děkuji oběma pánům poslancům a končím projednávání bodu 92, sněmovního tisku 258.

 

Zahajuji projednávání bodu

 

93.
Návrh poslanců Jaroslava Krupky, Stanislava Polčáka, Kristýny Kočí,
Zbyňka Stanjury a Jiřího Petrů na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 365/2000 Sb.,o informačních systémech veřejné správy a o změně
některých dalších zákonů,ve znění pozdějších předpisů, zákon
č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi
dokumentů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony
/sněmovní tisk 259/ - třetí čtení

Prosím tedy, u stolku zpravodajů je již pan poslanec Krupka, zpravodajem výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj je pan poslanec Jan Bureš. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 259/4.

Otevírám rozpravu. Nehlásí se nikdo. Ptám, zda se hlásí někdo do této rozpravy. Nehlásí se nikdo, rozpravu proto končím a prosím pana zpravodaje o jeho slovo. (V sále je opět velký hluk.) Ale ještě předtím: Dámy a pánové, mám dvě možnosti - buďto teď přeruším schůzi a budeme v ní pokračovat zítra nebo někdy jindy, anebo dokončíme to, co máme před sebou k dokončení. Záleží na vás, jak se k tomu postavíte, protože já budu dbát na to, aby každý, komu bylo uděleno slovo, mohl vystoupit tak, jak se sluší a patří v Poslanecké sněmovně. Neznamená to, že když byla věnována pozornost jednomu, že potom on sám nedopřeje sluchu tomu druhému! To prostě nepřipustím! Jediný, komu bylo uděleno slovo, je pan poslanec Jan Bureš.

 

Poslanec Jan Bureš: Vážená paní předsedkyně, já vám děkuji za zjednání klidu.

Chtěl bych k tomuto bodu říci tolik, že pozměňovací návrhy, které jsou uvedeny pod číslem 259/4, byly celkem tři. Jeden pod písmenem A jsou pozměňovací návrhy vzešlé z jednání výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, který o této materii jednal dvakrát. Tento pozměňovací návrh mj. definuje portál veřejné správy, definuje, za jakých podmínek lze do systému vstupovat, zavádí veřejný seznam datových schránek a upřesňuje, za jakých možností je přípustné přijímat datové zprávy, za které platí příjemce. Dále zde máme pozměňovací návrh, který předložil pan kolega Doktor pod písmenem B. Ten původní předlohu rozšiřuje nejen na banky, ale i na ostatní platební instituce. A dále zde máme pozměňovací návrhy pod písmenem C, které jsou kolegy Krupky, které pozměňují usnesení výboru a ruší v podstatě na dvou místech větu hovořící o tom, že portál veřejné správy je součástí systému datových schránek.

Já se omlouvám, že jsem ke každému bodu řekl, co obsahuje, ale považuji za svoji zpravodajskou povinnost vás seznámit s tím, o čem vlastně budeme hlasovat.

Navrhuji o jednotlivých písmenech hlasovat o každém zvlášť, tedy začít písmenem A, což je pozměňovací návrh, který vzešel z půdy výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj, poté hlasovat o písmenu B, což jsou pozměňovací návrhy pana kolegy Doktora, a potom o návrhu pod písmenem C, což jsou pozměňovací návrhy pana kolegy Krupky, a na závěr o předloženém zákonu jako o celku. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP