(13.00 hodin)
(pokračuje Husák)

Usnesení vlády přijaté k materiálu Postup Českého telekomunikačního úřadu při správě vybraných částí rádiového spektra se zaměřením na podporu a poskytování služeb vysokorychlostního přístupu v období roku 2012 ukládá předsedovi Rady Českého telekomunikačního úřadu zahájit proces výběrového řízení ve lhůtě do tří měsíců ode dne účinnosti zákona, kterým bude Českému telekomunikačnímu úřadu umožněno provádět výběrová řízení právě formou této aukce. (V sále je velký hluk.)

Zahájení výběrových řízení na udělení přídělu rádiových kmitočtů v pásmu takzvané digitální dividendy, to je v pásmu 1710 až 1785, 1805 až 1880 MHz a v pásmu 2500 až 2690 MHz -

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Promiňte, pane zpravodaji, že vás přerušuji. Já se musím zeptat vzhledem k tomu, že je 13 hodin a je také svolán organizační výbor, jestli budete mít vaši zprávu delší, tak budeme muset tento bod přerušit. Jinak bychom s laskavým svolením Sněmovny tento bod doprojednali, ale prosím o zohlednění této situace.

 

Poslanec Jan Husák: Zkrátím tedy svoji zpravodajskou zprávu s tím, že celá řada věcí, které se týkaly dalších legislativně technických úprav, zde byla zmíněna předkladatelem.

Považuji tuto normu za velmi důležitou a považuji i za důležité, aby jí byla věnována pozornost ve výborech, zejména tedy ve výboru hospodářském, s tím, že na příští týden 22. připravujeme odborný seminář, kde bude celá tato novela rozebrána.

Ještě jednu poznámku. V rámci přípravy zákona pro prvé čtení jsme zjistili, že je třeba provedení celé řady legislativně technických úprav, číslování a úpravy odstavců, takže pokud jste si tohoto všimli, tak tyto všechny věci už máme konzultovány s předkladatelem a budeme je opravovat v rámci dalších čtení.

Dále, protože tato materie vyžaduje určitý čas k projednání ve výborech, budu navrhovat kromě přikázání hospodářskému výboru prodloužení lhůty pro jednání ve výborech na 90 dnů.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Děkuji panu zpravodaji Janu Husákovi. Otevírám obecnou rozpravu. Pana zpravodaje požádám, aby zopakoval v této rozpravě svůj návrh na prodloužení lhůty. Ještě požádám pana zpravodaje, promiňte, ještě to musíte zopakovat.

 

Poslanec Jan Husák: Předkládám návrh na prodloužení lhůty pro jednání ve výborech na 90 dnů.

 

Předsedkyně PSP Miroslava Němcová Pokud tedy bude samozřejmě souhlasit navrhovatel. (Ano.) Dále do obecné rozpravy? Pokud se někdo hlásí, nehlásí se nikdo. Končím obecnou rozpravu. Budeme se zabývat návrhem na přikázání výborům k projednání.

 

Organizační výbor navrhl přikázat tento návrh k projednání výboru hospodářskému. Ptám se, zda má někdo jiný návrh na přikázání. Není tomu tak.

Zahajuji hlasování pořadové číslo 153. Ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 153 přítomno 168, pro 111, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy budeme hlasovat o návrhu na prodloužení lhůty k projednání ve výborech. Musím se zeptat pana ministra, zda souhlasí s tímto návrhem, čili prodloužení na 90 dnů. (Ano.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 154. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem na prodloužení lhůty k projednání ve výboru na 90 dnů. Kdo je proti návrhu?

V hlasování pořadové číslo 154 přítomno 169, pro 110, proti nikdo. Návrh byl přijat. Konstatuji tedy, že návrh zákona byl přikázán k projednání výboru hospodářskému. Lhůta k jeho projednání byla prodloužena na 90 dnů.

 

Tím končí projednávání bodu 42, sněmovního tisku 347 v prvém čtení. Děkuji panu ministrovi i panu zpravodaji. Vyhlašuji polední přestávku. Ve 13.10 se sejde organizační výbor. Polední pauza trvá do 14.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno ve 13.04 hodin.) ***




Přihlásit/registrovat se do ISP