(17.00 hodin)

 

Poslanec Stanislav Polčák: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, navážu na stručnost pana ministra. Skutečně, předkládaný tisk je technickou novelou zákona o advokacii, na které participovala Česká advokátní komora. Jedná se skutečně pouze o drobná zpřesnění v souvislosti s vydáváním nových identifikačních průkazů advokátů, advokátních koncipientů, usazených evropských advokátů a dále se jedná o zpřesnění pravidel pro výkon dohledu Ministerstva spravedlnosti, respektive oprávnění ministra spravedlnosti podávat kárnou žalobu.

Tudíž z mé strany rovněž není žádných výhrad vůči předloženému tisku a navrhuji, aby v rámci prvního čtení byl tento návrh zákona podpořen a přikázán ústavněprávnímu výboru k projednání. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Otevírám obecnou rozpravu k tomuto prvému čtení návrhu zákona o advokacii. Kdo se hlásí do obecné rozpravy? Nikdo nechce, takže obecnou rozpravu můžeme zřejmě ukončit. Navrhovatel i zpravodaj nám pravděpodobně řekli všechno, co chtěli. Žádné návrhy v rozpravě nezazněly.

Nelze to tedy odkládat, budeme muset hlasovat. Takže zagonguji. Prosím všechny poslance, kteří si chtějí vyzkoušet hlasování jako za starých časů, aby se vrátili do sněmovny. Budou to trochu manévry. Svoláváme všechny skrutátorky. Bude to zřejmě všechno chvilku trvat.

Máme tady poslance, máme tady skrutátory, třeba nám to půjde. Máme takové celkem nevinné hlasování, jenom bychom potřebovali hlasovat, přikázat tento návrh zákona k projednání výboru. Organizační výbor navrhl přikázat návrh k projednání ústavněprávnímu výboru. Nejdřív se zeptám, jestli někdo má ještě nějaký jiný návrh nějakému jinému výboru. Pokud už žádný jiný návrh není, tak budeme tedy hlasovat. Nicméně na to bych potřeboval nejdřív zjistit, kolik je v této chvíli přítomno poslanců. Takže prosím. Prozatím počítáme poslance. Také bych pak potřeboval číslo hlasování. Číslo hlasování a počet poslanců, to jsou první čísla.

  

Vážení kolegové, číslo tohoto hlasování je 25 a přítomno poslanců je nás tady 121. 123. 125. (Poslanci postupně přicházejí.) Může mi někdo říci, kolik nás tady je? Dejme tomu 125, dobře. (Smích v sále) Pan premiér má informace, že 126. Má někdo víc? (Smích.) Takže je tady shoda, že 126. Jen si ověřuji: skrutátorky trvají na 126, tak budeme hlasovat.

Ptám se, kdo je pro - jestli si ještě pamatujete pro co. (Smích)

Skrutátorky přikyvují, tak předpokládám, že jsou spokojené s vývojem. Kdo je proti? (Smích)

No nevychází to, nevychází. (Skrutátorky hlásí vyšší počet, než je přítomných.) To jsem čekal. Ale co s tím? O dvacet hlasovalo víc, to je neuvěřitelné.

  

Takže já to prohlašuji za zmatečné, protože počet přítomných neodpovídá, takže znovu požádám, aby se spočítal počet přítomných. Prosím skrutátorky znovu teď utvořit základní součet, počet přítomných poslanců.

Držte dveře! (Smích v sále.)***




Přihlásit/registrovat se do ISP