(9.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto dvou nových bodů, které navrhuje poslanec Mencl - 765 a 901 - stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 49. Přihlášeno 190, pro hlasovalo 151, proti 7. Tento návrh pana poslance Mencla byl přijat.

 

Budeme hlasovat podruhé a tentokrát o tom, že tyto body bychom projednali jako 8. a 9. bod dnes odpoledne po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Jedná se o tisky 901 a 765. Kdo je pro, může stisknout tlačítko a zvednout ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 50. Přihlášeno 190, pro hlasovalo 153, proti 3. Takže toto bylo přijato.

 

Pak navrhoval pan poslanec Pospíšil - opět je to nově zařazený bod, tisk 855, tuším, že to byla novela obchodního zákoníku. Tuto novelu pan poslanec Pospíšil navrhuje pevně zařadit a my musíme znovu rozhodnout o tom, jestli tento nový bod zařadíme do pořadu schůze. Opakuji, jestli tuto novelu obchodního zákoníku budeme zařazovat jako nový bod do pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování číslo 51, přihlášeno 190, pro hlasovalo 138, proti žádný. Takže návrh pana Pospíšila byl přijat.

 

Návrh, pane poslanče Pospíšile, byl po pevně zařazených bodech - akorát si už nepamatuji kdy. (Poslanec Pospíšil z místa: Ještě dnes.) Takže ještě dnes po těch, co jsme právě odhlasovali, tak to je zhruba 10. pevně zařazený bod na pořad dnešní schůze. Takže o tom ještě jednou musíme hlasovat. Tedy novela obchodního zákoníku 855 dnes po pevně zařazených bodech.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 52. Přihlášeno je 191, pro hlasovalo 131, proti 1. Návrh pana poslance Pospíšila byl zařazen na dnešek.

 

Teď bych přešel k paní poslankyni Kateřině Jacques. Paní poslankyně Kateřina Jacques navrhovala nové zařazení bodu tisk 815 a 905. Jeden je vládní návrh, druhý je poslanecký. Nejdřív 905, pak 815, zvlášť.

 

Nejdřív budeme hlasovat o novém zařazení prvního bodu, tisk 905. Budeme hlasovat o tom, že tento bod, tisk 905, zařadíme do pořadu schůze. Jedná se o tisk 905, návrh poslankyně Kateřiny Jacques.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod do pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 53. Přihlášeno 191, prohlasovalo 41, proti 33. Toto zařazení nebylo přijato.

 

Nyní budeme hlasovat ještě o návrhu tisku 815, jestli zařadíme do pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto nového bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 54. Přihlášeno je 192, pro hlasovalo 42, proti 23. To bylo také zamítnuto.

 

Můžeme pokročit k panu poslanci Votavovi. Panu poslanci Votavovi se jednalo o pevné zařazení bodu 9 - místní poplatky. Navrhoval dát to na pátek jako první bod ráno, pokud to bude možné. Tam bude asi Ústava, tak řekněme rovnou jako třetí bod na pátek. Takže ještě jednou: místní poplatky, je to číslo 9 našeho pořadu, tisk 457/4. Takže tento devátý bod zařadit pevně jako třetí bod na pátek.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 55. Přihlášeno 191, pro hlasovalo 101, proti 13, takže to bylo přijato.

 

Pan poslanec Ambrozek zařazoval nový bod tisk 902 - navrhuje ho zařadit jako nový bod do pořadu schůze. Pak můžeme uvažovat o zařazení. Takže nejdřív, jestli vůbec zařadíme.

Zahajuji hlasování, kdo je pro, tento bod tisk 902 zařadit jako nový do pořadu schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 56. Přihlášeno je 193, pro hlasovalo 103, proti 13. Takže bylo přijato.

 

Pan poslanec Kalousek mně tady neustále posílá technické. (Poslanec Kalousek se z místa omlouvá - s úsměvem.) Dobře, přijímám (s úsměvem).

 

Pan poslanec Ambrozek nyní žádal zařazení za stávající bod 12, tak to ještě také odhlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit projednávání bodu tisk 902 po bodu 12, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má číslo 57. Přihlášeno 193, pro 96, proti 6. Bylo to zamítnuto. ***




Přihlásit/registrovat se do ISP