(Jednání pokračovalo v 9.52 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, přestávka na jednání poslaneckého klubu ODS vypršela a my máme před sebou hlasování. Já bych zopakoval návrh pana poslance a předsedy klubu sociální demokracie Haška přerušit 40. schůzi do doby projednání státního rozpočtu na rok 2009, tedy bod číslo 1 39. schůze.

Samozřejmě počkám, až se všichni kolegové a kolegyně dostaví do jednací síně. Odhlásím vás, poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. Až se kvorum ustálí, budeme hlasovat o návrhu pana poslance Haška.

Ještě jednou poprosím všechny, aby se přihlásili svými identifikačními kartami, protože podle tabule je tady 135 poslanců a já si myslím, že je zde určitě více poslanců, než je na tabuli a než je přihlášeno.

Paní poslankyně Dundáčková má náhradní kartu č. 38.

Kontroluji pohledem předsedy poslaneckých klubů, jestli mohu zahájit hlasování, aby nedošlo k nějaké - takže ještě chvilečku, vyčkám, protože nechci způsobit nějaký problém. Ale upozornil bych poslance a poslankyně, že skutečně byla přestávka do 9.50 hodin. A já si myslím, že ten čas prostě sleduji, a proto jsme nechali vyrobit ty velké tabule, aby na to bylo vidět. Takže já si myslím, že je potřeba, aby poslanci sledovali tyhle nové tabule a podle toho přišli do jednací síně.

Myslím, že už bych mohl zahájit hlasování. Kontroluji pohledem předsedy poslaneckých klubů. Ano. Ano. Ještě pan předseda poslaneckého klubu ODS nepokynul. Můžeme?

 

Nyní zahajuji hlasování o návrhu pana poslance Haška. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo jedna z přítomných 198 - opravuji, hlasování číslo 2 - z přítomných 198 poslankyň a poslanců pro návrh 100, proti 96.

 

Zatím nebudu vyhlašovat výsledek, protože dojde ke kontrole hlasovacích listin. Poprosím, aby výsledek zůstal na tabuli. (Velký hluk v sále. Čeká se.)

Ale vážené kolegyně, vážení kolegové, poprosím o klid...

Zatím jsem nedostal pokyn, jestli mohu vyhlásit tyhle výsledky, nebo ne, jestli někdo bude zpochybňovat hlasování, nebo nebude... (Čeká se.)

Kolegyně a kolegové, ještě malé strpení, vydržte chviličku, určitě se výsledek dozvíme... (Stále se čeká.)

Mně nezbývá, než se obrátit na předsedy poslaneckých klubů, jestli je nějaký problém, nebo není problém. Nefunguje tiskárna, takže technický problém. Vyhlašuji pětiminutovou nebo takovou pauzičku, nevzdalujte se. - Už to jde, nevyhlašuji tuhle přestávku, chvilečku počkáme... (Čeká se.)

Táži se předsedů poslaneckých klubů... Já jsem poprosil, aby tam zůstaly ty výsledky. Jestli mě neposloucháte...

Prosím vás, co to tam je za výsledek? Takhle to nebylo. Je to druhé hlasování. Hlasování číslo 2.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP