(14.00 hodin)

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji, pane poslanče. Dále do rozpravy se hlásí? Není tomu tak, nikdo se nehlásí. (Poznámka ministra Bursíka mimo mikrofon.) Ale pane ministře, musíte se přihlásit do rozpravy. Takže rozpravu tedy nekončím. Prosím, pan ministr Bursík.

 

Místopředseda vlády a ministr životního prostředí ČR Martin Bursík: Děkuji, pane předsedající. Já bych pouze rád načetl ten návrh na zkrácení lhůty k projednávání na 15 dnů. Děkuji.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Ano, načetl jste tu lhůtu. Ukončím tedy obecnou rozpravu.

Vážené paní kolegyně, vážení páni kolegové, vím, že se blíží konec a že jste nervózní. Ty poznámky vůči mé osobě si nechte pak někde jinde.

Takže ukončím rozpravu, poprosím o závěrečná slova pana zpravodaje a pana předkladatele. Pan zpravodaj má slovo.

 

Poslanec Vladimír Dlouhý: Já to jenom shrnu. Vystoupili dva kolegové v diskusi, a pak byl návrh na přikázání výboru pro životní prostředí, výboru hospodářskému a padl návrh na zkrácení lhůty na 15 dní.

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Chce vystoupit pan ministr se závěrečným slovem? Nechce. Takže nyní budeme hlasovat o přikázání. Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro životní prostředí a v rozpravě zaznělo ještě hospodářskému výboru.

 

Nyní budeme hlasovat jako o prvním o přikázání výboru pro životní prostředí. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 102, z přítomných 139 poslankyň a poslanců pro návrh 125, proti nikdo, kvorum 70. Konstatuji, že tento návrh byl přikázán výboru pro životní prostředí.

 

Nyní budeme hlasovat o přikázání hospodářskému výboru. Než tak učiním, všechny vás na žádost odhlásím. Poprosím vás, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami.

 

Táži se, kdo souhlasí s tím, aby předložený návrh byl přikázán k projednání výboru hospodářskému. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 103, z přítomných 129 poslankyň a poslanců pro návrh 117, proti 5. Tady také konstatuji, že jsme přikázali tento tisk výboru hospodářskému.

 

Dále zazněl návrh pana ministra Bursíka. Ten návrh je nehlasovatelný, protože proti němu vznesly veto dva poslanecké kluby. Je to podle § 91 odst. 2: Lhůtu uvedenou v odst. 1, tedy 60 dnů, může Sněmovna zkrátit až o 30 dnů. Zkrátit takovou lhůtu o více než 30 dnů nelze, vznesou-li proti tomu námitku nejméně dva poslanecké kluby. Tak bylo učiněno. Tudíž jsme hlasovali o všech návrzích, které byly předneseny. Končím bod 26.

 

A ještě nás čeká, dámy a pánové, jedno hlasování. Z našeho pořadu musíme vypustit bod č. 29. Kdo s tímto návrhem souhlasí, abychom z pořadu 38. schůze vypustili bod 29, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 104, z přítomných 123 poslankyň a poslanců pro návrh 92, proti 18, kvorum 62. Z našeho pořadu jsme vypustili bod č. 29.

 

Byly tedy projednány všechny body naší 38. schůze a 38. schůzi končím. Děkuji. Na shledanou.

 

(Schůze skončila ve 14.06 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP