(11.50 hodin)

Poslanec Petr Bratský: Dalším v pořadí byly návrhy pana kolegy Hovorky - L1, L2 a L4 jsme již hlasovali, čili zbývá L3 k bodu A9.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Stanovisko pana ministra?

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek To je k tomu K1, K2? (Ne, L, pan kolega Hovorka...) L1 neutrální stanovisko. (L3!) Já se omlouvám. Neutrální stanovisko. (Zpravodaj. Záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 128. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 165 poslanců, pro bylo 77, proti 64, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Další návrhy jsou návrhy pana kolegy Mencla K1 a K2. Já navrhuji, aby se hlasovaly zvlášť, protože ten K2 je na tom K1 trošku závislý.

Čili první bod K1 pana poslance Mencla. (Stanovisko ministra bylo neutrální, zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 129. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 165 poslanců, pro bylo 147, nikdo proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Děkuji. Další bod K2 k bodu A76 pana poslance Mencla. (Stanovisko ministra bylo neutrální, zpravodaje kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 130. Kdo je pro? Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 165 poslanců, pro bylo 153, proti nikdo, i tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Děkuji. V této chvíli jsme přijali všechny pozměňovací nebo alternativní usnesení k usnesení zdravotního výboru, takže navrhuji, abychom hlasovali v této chvíli o usnesení zdravotního výboru plus návrhy, které jsme přijali.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Ještě by měl být bod A55.

 

Poslanec Petr Bratský: Pardon, ano, já jsem se přehlédl, ještě musíme hlasovat samostatně A55. Omlouvám se panu ministrovi a vám všem. (Stanovisko ministra záporné, zpravodaje rovněž záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování 131. Kdo souhlasí s návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti. Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 166 poslanců, pro bylo 54, proti 97, tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Nyní tedy bychom hlasovali celé znění A ve znění přijatých změn, neboli usnesení zdravotního výboru ve znění přijatých změn. (Stanovisko ministra bylo kladné, zpravodaje rovněž kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 132. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168 poslanců, pro bylo 90, proti 5, návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Nyní bychom hlasovali o usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, tak jak máte v tisku, s tím, že B3 je nehlasovatelné, neboť v zákonu § 14 odst. 6 chybí, a B4 je totožné jako A58, které bylo hlasováno, již je nehlasovatelné.

Budeme tedy hlasovat pouze o usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu B1 a B2. Myslím, že můžeme hlasovat oba dva současně, pokud proti tomu někdo nevznese námitku.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Je s touto interpretací souhlas? Ano, takže prosím stanoviska. (Stanovisko ministra i zpravodaje bylo kladné.)

 

Hlasujeme v hlasování číslo 133. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168 poslanců, pro bylo 164, nikdo nebyl proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Děkuji. Teď by přišlo na pořadí hlasování o pozměňovacích návrzích poslankyně Markové D1 a D2. Jako první budeme hlasovat o bodu D1. (Stanovisko ministra bylo silně záporné, zpravodaje záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 134. Kdo s návrhem paní poslankyně Markové D1 souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 168 hlasujících pro bylo 75, proti 78, tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Další hlasování o D2. (Stanovisko ministra i zpravodaje bylo záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 135, kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 168 poslanců, pro bylo 75, proti také 75, takže návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Další pozměňovací návrhy jsou pozměňovací návrhy pana kolegy poslance Sedi, vedené v tisku pod názvy E1 a E2.

Budeme hlasovat o E 1 zvláště. Pokud by pan kolega Seďa souhlasil, můžeme hlasovat oba dva dohromady. (Poslanec Seďa dává najevo souhlas.) Souhlasí, takže můžeme hlasovat E1 a E2 dohromady. (Stanovisko ministra bylo silně záporné, zpravodaje záporné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Pan ministr nesouhlasí, zpravodaj také ne, já jsem vás nicméně na požádání z pléna odhlásil a prosím o novou registraci.

 

Budeme hlasovat o návrzích pana poslance Sedi.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 136. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 166 poslanců, pro bylo 77, proti 78, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: V tuto chvíli bychom hlasovali o dalších pozměňovacích návrzích poslankyně Rybínové, vedených v tisku pod G1 a G2. Myslím, že se ta G oba dva dají hlasovat současně. Navrhovatelka souhlasí. Hlasujeme tedy o obou dvou návrzích současně. (Stanovisko ministra i zpravodaje bylo kladné.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Hlasujeme v hlasování pořadové číslo 137. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 167 poslanců, 92 bylo pro, 48 proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Nyní budeme hlasovat o mých protinávrzích H1 a H2 a H5 až H16. Můžeme o všech hlasovat současně, protože to jsou jen drobné legislativně technické úpravy, jazykové úpravy, případně úpravy vyplývající z jiných zákonů, které v podstatě i po doporučení legislativy Poslanecké sněmovny jsme zařadili. (Stanoviska ministra i zpravodaje byla kladná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Můžeme tedy zahájit hlasování pořadové číslo 138. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko ano. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 167 poslanců, pro bylo 165, jediný proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Bratský: Další protinávrh je pana kolegy poslance Kafky, vedený jako I.

 

Ministr zdravotnictví ČR Tomáš Julínek Tady stanovisko je neutrální, ale spíš je to stanovisko ministra školství. (Stanovisko zpravodaje bylo kladné.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP