(Jednání pokračovalo v 17.47 hodin.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Paní poslankyně, páni poslanci, dovolte mi, abych zahájil přerušené jednání, a dávám slovo předsedovi volební komise, aby nás informoval o výsledku tajné volby místopředsedů Poslanecké sněmovny. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Dámy a pánové, dovolte, abych vás informoval o průběhu a výsledku druhého kola první volby místopředsedy Poslanecké sněmovny ze dne 14. srpna 2006.

Počet vydaných hlasovacích lístků 197. Počet odevzdaných platných i neplatných hlasovacích lístků 197. Počet neodevzdaných hlasovacích lístků tedy nula. Pro paní poslankyni Němcovou bylo odevzdáno 141 hlasů. Ve druhém kole byla paní poslankyně Němcová zvolena místopředsedkyní Poslanecké sněmovny. Blahopřeji. (Potlesk.)

 

Předseda PSP Miloslav Vlček: Děkuji. Blahopřeji ke zvolení paní místopředsedkyni. Poprosil bych zvolené místopředsedy, aby se dostavili a posadili se na určená místa. Já už jsem vyzval po předchozí volbě zvolené, aby se sem taktéž dostavili. Prosím zvolené místopředsedy, aby přišli na svá místa.

 

My budeme pokračovat v našem programu. Dalším bodem je

 

12.
Návrh na stanovení počtu ověřovatelů Poslanecké sněmovny

 

Připomínám, že Sněmovna schvaluje ověřovatele nominované na základě parity tak, aby měla nejméně deset ověřovatelů. Je to článek 4 bod 1 volebního řádu.

V pátém volebním období byly do této chvíle ustaveny čtyři poslanecké kluby, které mohou nominovat nejméně tři ověřovatele. Na základě jednání poslaneckých klubů a v souladu s § 27 našeho jednacího řádu navrhuji, aby Poslanecká sněmovna měla dvanáct ověřovatelů.

Otevírám k tomu rozpravu. Chce se někdo k mému návrhu vyjádřit? Nikoho nevidím, končím rozpravu. Přistoupíme k hlasování.

Přednesu návrh na usnesení. - Poprosil bych, vážené poslankyně, vážení poslanci, aby v sále byl klid, abychom mohli jednat. Děkuji.

Přednesu návrh na usnesení: "Poslanecká sněmovna stanoví počet svých ověřovatelů na dvanáct."

 

Kdo souhlasí s návrhem usnesení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 14 z přítomných 191 poslanců a poslankyň pro 164, proti nula. Konstatuji, že návrh usnesení byl schválen.

 

Dále budeme pokračovat bodem

 

13.
Návrh na nominaci ověřovatelů Poslanecké sněmovny

 

Návrh usnesení Poslanecké sněmovny k tomuto bodu vám byl rozdán na lavice dne 29. června 2006. Prosím předsedu volební komise pana poslance Petra Tluchoře, aby předložený návrh uvedl. Pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Tluchoř: Děkuji, pane předsedo. Bod Návrh na nominaci ověřovatelů Poslanecké sněmovny.

Volební komise na své 2. schůzi dne 27. června 2006 projednala návrhy poslaneckých klubů na nominaci ověřovatelů Poslanecké sněmovny a přijala své usnesení č. 5, na jehož základě byl připraven návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Jak vyplývá z návrhu usnesení Poslanecké sněmovny, které vám bylo rozdáno na lavice 29. června 2006, jedná se o tyto paní a pány poslance: Bičík Milan - KSČM, Bratský Petr - ODS, Carbol Jiří - KDU-ČSL, Hovorka Ludvík - KDU-ČSL, Jacques Kateřina - SZ, Konečná Kateřina - KSČM, Korytář Karel - ČSSD, Krákora Jaroslava - ČSSD, Laudát František - ODS, Mlčák Ladislav - KSČM, Šplíchal Karel - ČSSD, Talmanová Lucie - ODS.

O tomto návrhu bychom měli hlasovat jako o celku aklamací.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP