Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
8. února 2006 v 9.02 hodin

Přítomno: 183 poslanců

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, vážení členové vlády, zahajuji další jednací den 53. schůze Poslanecké sněmovny. Všechny vás vítám.

Prosím, abyste se zaregistrovali svými identifikačními kartami, respektive mi sdělili, kdo žádá o vydání karty náhradní, tak jako pan kolega Bratský, který má náhradní kartu číslo 6, pan kolega Schling má náhradní kartu číslo 7.

Sděluji, že do zahájení dnešního jednání požádali o omluvení své neúčasti tito kolegové a tyto kolegyně: Marta Bayerová z důvodu nemoci, Karel Černý z důvodu operace páteře a následné léčby, Vladimír Říha má zasedání rozhodčího orgánu VZP, Antonín Sýkora ze zdravotních důvodů (jmenovaný sedí ve své poslanecké lavici), kolegové Ibl, Severa, Titz a Kladívko se účastní mezinárodního fóra Technologie bezpečnosti v Moskvě. Z členů vlády se omlouvají pan ministr práce a sociálních věcí Škromach, a to dnes odpoledne, premiér Paroubek z důvodu nemoci, pan ministr Libor Ambrozek z důvodu zahraniční pracovní cesty, pan ministr Pavel Němec odpoledne z důvodu účasti na jednání Senátu, pan ministr Bohuslav Sobotka dopoledne, má pracovní jednání, a pan ministr Milan Urban z důvodu nemoci.

Náhradní kartu č. 1 má pan poslanec Rafaj a náhradní kartu č. 9 pan poslanec Kováčik.

Na dnešní dopoledne jsme pevně zařadili body z bloku třetích čtení, a to body 143, 145, 148, 149, 150, 153 a 160. Poté bychom se měli věnovat dalšímu pevně zařazenému bodu, což je návrh zákona vrácený Senátem. Dále budeme projednávat zákony ve třetím čtení, u kterých byla splněna zákonná lhůta, tedy body 134, 135, 144 a 163. Připomínám, že odpolední jednání zahájíme pevně zařazenými body číslo 219, 142 a 146. Po projednání všech návrhů zákonů ve třetím čtení budeme případně pokračovat mezinárodními smlouvami nejprve z bloku druhých a posléze z bloku prvních čtení.

K proceduře, respektive k pořadu programu zde mám přihlášku pana poslance Karla Kratochvíleho.

 

Poslanec Karel Kratochvíle: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové, dovolte mi, abych požádal o změnu programu - bodu číslo 178, sněmovního tisku 1229, jedná se o návrh rozpočtu Pozemkového fondu na rok 2006, a to na pátek po třetích čteních, a to z důvodu. že se jedná o rozpočet tohoto fondu, který by byl třeba projednat ještě na této schůzi.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Další přihlášku? Nemám. Proto budeme rozhodovat o tomto návrhu - o změně programu. Nejprve o důvodech, které uvedl pan kolega Kratochvíle, k pevnému zařazení bodu číslo 178. Jedná se o rozpočet Pozemkového fondu na rok 2006, schválení je potřebné pro řádné fungování této instituce v tomto roce.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 397. Kdo souhlasí s tímto odůvodněním? Kdo je proti?

Z přítomných 122 pro návrh 92, proti 11. Návrh byl přijat a důvody byly shledány důvodnými.

 

Proto budeme rozhodovat o zařazení bodu číslo 178 na pátek po třetích čteních, tak zní přesný návrh.

Zahájil jsem hlasování číslo 398. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 128 přítomných pro návrh 103, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo 143. Prosím, abychom se soustředili, neboť nás čeká blok třetích čtení. Bod 143 je

 

143.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském,
o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů
(autorský zákon), ve znění zákona č. 81/2005 Sb., a některé další zákony
/sněmovní tisk 1111/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr kultury, paní zpravodajka. Pozměňovací návrhy byly rozdány jako sněmovní tisk 1111/2.

Otevírám rozpravu. Do rozpravy se hlásí pan kolega Pleva. Prosím.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, vážený a ctěný pane ministře, já bych chtěl sdělit Sněmovně jednu záležitost. Navrhl jsem hlasovat své pozměňovací návrhy G1 a G2, ale po legislativní konzultaci navrhuji naopak hlasování oddělené, to znamená hlasovat o G1 a G2 zvlášť.

Dále bych potom, protože se vyskytly některé nejasnosti, krátce zdůvodnil svůj pozměňovací návrh G1, kdy kopírky a tiskárny vyjímám z režimu multifunkčních zařízení a CD nosičů a stanovím kvótu, z které se platí poplatky autorské.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP