(12.10 hodin)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane ministře. Prosím, aby se slova ujala zpravodajka pro prvé čtení paní kolegyně Ivana Levá.

 

Poslankyně Ivana Levá: Děkuji za slovo, pane místopředsedo. Dámy a pánové, je nám předložena novela zákona, velice jednoduchá, byla zde precizně zdůvodněna. Myslím, že s jejím projednáváním nebudou žádné závažné problémy. Z toho důvodu bych se připojila k tomu, co tady bylo řečeno - k postoupení projednání do výboru a pokud možno zkrácení lhůty k projednání na 30 dnů.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, paní kolegyně. Kdo se hlásí do rozpravy? Žádnou přihlášku nevidím, rozpravu končím. Budeme se zabývat návrhem na přikázání.

 

Organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Žádný jiný návrh nevidím.

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 314. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 150 přítomných pro návrh 89, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Paní zpravodajka navrhla zkrácení lhůty o 30 dnů. Odhlásil jsem vás, prosím, znovu se zaregistrujte.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 315. Kdo je pro, zkrátit lhůtu k projednávání o 30 dnů? Kdo je proti?

Z přítomných 104 pro návrh 77, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Končím první čtení tohoto návrhu zákona.

 

Zahajuji projednávání bodu č. 67, kterým je

 

67.
Senátní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 328/1991 Sb., o konkursu
a vyrovnání, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony
/sněmovní tisk 977/ - prvé čtení podle § 90 odst. 2

 

Upozorňuji, že je navrženo, abychom s návrhem zákona vyslovili souhlas už v prvním čtení. Sděluji, že stanovisko vlády jsme obdrželi jako sněmovní tisk 977/1.

Prosím pracovníky Kanceláře, zda by mohli přivést do jednacího sálu některého ze zástupců Senátu, buď pana kolegu Balabána, nebo pana senátora Josefa Vaculíka. (Zástupce Senátu je doposud mimo budovu.)

Vyhlašuji pauzu do 12.20 hodin, abychom si vyjasnili další postup.

 

(Jednání přerušeno ve 12.14 hodin.)

 

(Ve 12.19 hodin:)

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kolegyně a kolegové, sdělení předsedajícího: Pan senátor Balabán jako zástupce předkladatelů je už na cestě ze Senátu do Sněmovny. Prodlužuji přestávku do 12.30 hodin, kdy budeme pokračovat v projednávání tohoto bodu, a to vystoupením zástupce předkladatelů senátora Balabána.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP