(13.30 hodin)
(pokračuje Hojda)

Kandidátka byla postoupena poslaneckým klubům 12. října. Zvláštní zákon způsob volby nestanoví, volební komise navrhuje Poslanecké sněmovně volbu tajnou.

Nyní prosím, paní předsedající, abyste otevřela rozpravu k navrženým kandidátům na členy Rady České televize a na způsob volby.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou přihlášku, nikdo se také nehlásí, a proto rozpravu končím.

 

Přistoupíme k hlasování o způsobu volby, tedy o způsobu tajném.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 505 z přítomných 120 poslanců pro 94, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Přerušuji i tento bod.

 

Poslanec Pavel Hojda: Všichni už utíkají, ale já bych chtěl připomenout, aby zejména ti, kteří jsou trošku roztržití, si uvědomili, že hlasovací lístek se upravuje tak, že toho, koho chceme volit, jeho číslo zakroužkujeme, koho nechceme volit, zakřížkujeme číslo před jeho jménem. Může být nejvíce tolik kroužků, kolik je voleno z kandidátů. Znova opakuji. Jinak upravený lístek je neplatný. V případě, že by někdo dopisoval nějakého kandidáta, tak se tento kandidát nebere v potaz, ale lístek je platný.

Vydávat budeme hlasovací lístky do 13.50 hodin. V případě, že bude fronta a nebudou vydány ještě všechny hlasovací lístky, samozřejmě vydávání prodloužím. Ale nejpozději do 13.50 hodin je teď stanovena lhůta na vydávání hlasovacích lístků.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano. Já to zopakuji. Do 13.50 hodin, případně podle potřeby i déle, budou vydávány volební lístky. Současně s volbami vyhlašuji i polední přestávku. Odpoledne se zde sejdeme v 15.15 hodin a budeme pokračovat v bodech, které jsou pevně zařazeny. Zároveň členům organizačního výboru připomínám jednání organizačního výboru, které začne za deset minut, a prosím všechny ostatní kolegy a kolegyně, aby členy organizačního výboru přednostně pustili ve frontě k volbám.

 

(Jednání přerušeno ve 13.32 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP