(11.20 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane zpravodaji, domnívám se, že pokud chcete přesně načíst legislativně technické změny či úpravy, tak to musíte udělat teď v rozpravě, a ne v rámci své zpravodajské zprávy. Takže prosím, máte slovo.

 

Poslanec Tom Zajíček: Ano. Dovolte mi tedy, abych vás seznámil s návrhy tří pozměňovacích návrhů, legislativně technických úprav pozměňovacích návrhů.

Z pozměňovacího návrhu obsaženého v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí číslo 297 ze dne 15. září, tisk 837/2, se vypouští bod 17, a to v důsledku přijetí zákona č. 413/2005 Sb., který příslušné ustanovení, § 3 nový odstavec 6, již novelizoval. Následující novelizační body se přečíslují.

Druhá úprava, kterou navrhuji Poslanecké sněmovně, se týká také pozměňovacího návrhu obsaženého v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Týká se poznámky pod čarou. Poznámka pod čarou číslo 8a) zní: "8a) Vyhláška 231/2005 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování programů, pořízení a reprodukce majetku, ve znění vyhlášky č. 269/2005 Sb."

Poslední legislativně technická úprava, kterou navrhuji, se týká pozměňovacího návrhu výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. V části osmé Účinnost se nahrazují slova "v části sedmé a osmé" slovy "v části šesté a sedmé".

To je prosím z mé strany vše. Děkuji pěkně.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se, zda se někdo další hlásí do rozpravy. Pokud tomu tak není, rozpravu končím.

Nyní mají příležitost paní ministryně či pan zpravodaj ke svému případnému závěrečnému slovu. Není tomu tak. Poprosím tedy pana zpravodaje, aby navrhl další proceduru a provedl nás hlasováním.

 

Poslanec Tom Zajíček: Děkuji, paní místopředsedkyně, za slovo.Dovolím si navrhnout Poslanecké sněmovně proceduru.

Myslím, že prvním krokem by mělo být hlasování o návrhu pana kolegy Novotného, který žádal Sněmovnu o svolení k tomu, aby mohl zpět vzít svůj pozměňovací návrh, který je uveden ve sněmovním tisku 837/2 pod písmenem C.

Druhým krokem, vzhledem k tomu, co jsem uvedl v rozpravě k té úpravě, kterou doznalo usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, by bylo vhodné odsouhlasit všechny tři legislativně technické úpravy, které se právě k tomuto usnesení váží.

Potom bychom hlasovali třetím hlasováním o komplexním pozměňovacím návrhu, který je v tomto sněmovním tisku uveden pod písmenem A a je vtělen do usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí. Protože další pozměňovací návrhy, které byly předloženy Sněmovně ve druhém čtení, nenapadají žádný stejný bod či paragraf, můžeme, a také to Sněmovně navrhuji, hlasovat v pořadí, jak byly Sněmovně předloženy, a to navrhuji, abychom hlasovali o těch pozměňovacích návrzích jako celku vždy, protože to jsou pozměňovací návrhy, které spolu věcně souvisí. Výjimku tvoří poslední pozměňovací návrh, který byl načten ve druhém čtení, to je pozměňovací návrh pod písmenem G, kde navrhuji, aby se obě dvě části hlasovaly samostatně.

Tolik je můj návrh procedury. Posledním hlasováním bude hlasování o zákonu jako celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Ptám se kolegyň a kolegů, zda mají námitky či připomínky či jiné návrhy týkající se procedury. Jestli tomu tak není, prosím, abyste hlasováním a stisknutím tlačítka "ano" vyslovili souhlas s takto navrženou procedurou. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 427 z přítomných 173 pro bylo 138, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní tedy přistoupíme nejdříve k hlasování o návrhu pana poslance Zbyňka Novotného, který nás žádá o souhlas s tím, aby vzal zpět svůj pozměňovací návrh pod písmenem C. Je tomu tak? (Ano.)

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 428 z přítomných 174 pro bylo 154, nikdo nebyl proti. Návrh byl přijat.

 

Nyní přistoupíme k hlasování.

 

Poslanec Tom Zajíček: Dalším hlasováním by bylo společné hlasování o legislativně technických úpravách, které byly načteny v průběhu rozpravy ve třetím čtení. Navrhuji, aby bylo hlasováno o nich jako o celku, pokud si někdo z členů Poslanecké sněmovny nebude přát jinak.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Nevidím, že by se někdo tomuto postupu bránil. Zahajuji tedy hlasování a žádám vás o vyslovení souhlasu či nesouhlasu s návrhy, které se týkají legislativně technických úprav. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 429 z přítomných 174 pro bylo 160, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tom Zajíček: Dalším hlasováním by bylo hlasování o pozměňovacím návrhu obsaženém v usnesení výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí, který je ve sněmovním tisku pod písmenem A. Doporučuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Paní ministryně doporučuje.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, zvedněte ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 430 z přítomných 175 pro bylo 156, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tom Zajíček: Dalším hlasováním by bylo hlasování o pozměňovacím návrhu, který je ve sněmovním tisku uveden pod písmenem B. Doporučuji. (Ministryně: Také doporučuji.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 431 z přítomných 175 pro bylo 168, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tom Zajíček: Pozměňovací návrh pod písmenem C byl se svolením Sněmovny vzat zpět. Další hlasování se tedy bude týkat pozměňovacího návrhu pana kolegy Höniga, který je ve sněmovním tisku uveden pod písmenem D. Stanovisko neutrální. (Ministryně: Doporučuji.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 432 z přítomných 175 pro návrh hlasovalo 89, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Tom Zajíček: Dalším pozměňovacím návrhem je pozměňovací návrh uvedený ve sněmovním tisku pod písmenem E. Doporučuji. (Ministryně: Nesouhlasné stanovisko.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP