Neautorizováno !


 

(14.30 hodin)
(pokračuje Dostál)

Pokud se týká komplexních návrhů pana poslance Talíře, které jsou označeny jako C1 a C2, ty nepodporuji z jednoho hlavního hlediska - protože nejde o pozměňovací návrhy k této novele, ale vlastně ve své podstatě jde o poslanecký návrh nového znění tohoto zákona. A to je trošku jiné kafe.

Ještě jednou vám děkuji za vstřícnost a myslím si, že můžeme pokračovat v jednání.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, děkuji.To bylo pořád v rámci rozpravy. Ptám se, kdo dál se hlásí do této rozpravy ve třetím čtení, kde lze už navrhnout pouze opravu legislativně technických, gramatických, písařských chyb apod. Už nikdo. Takže pokud se nikdo nehlásí, tak tady tuto rozpravu ve třetím čtení končím. Ještě je tady příležitost pro eventuální závěrečné slovo kohokoliv, myslím buď navrhovatele, nebo paní zpravodajky.

Pokud už tedy nezazní nic, tak prosím, aby se do místnosti dostavili všichni, kdo chtějí hlasovat, protože bychom měli nejdříve hlasovat o návrhu na zamítnutí. (Připomínky z pléna.) Ano, to ale bude až pak. Teď budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí, který ještě dlužíme druhému čtení. Prosím všechny, aby se vrátili na místa do sněmovny.

Všichni jsou, věřím, přítomni a budeme hlasovat o návrhu na zamítnutí.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zamítnutí, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 85, přítomno je 168 poslanců, pro hlasovalo 41, proti 90. Takže návrh na zamítnutí nebyl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích. Takže já poprosím zpravodajku paní poslankyni Čurdovou, aby nám oznámila postup při hlasování, pak eventuálně přednášela návrhy a vyjádřila se k nim. Prosím nejdřív postup, paní poslankyně.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Děkuji, vážený pane předsedo. Dovolte mi, abych vám předložila návrh procedury k sněmovnímu tisku 863. Prvním hlasováním bychom hlasovali o návrhu pana poslance Jaromíra Talíře. Je to komplexní pozměňovací návrh, který je uveden pod písmenem C1. Druhé hlasování by potom bylo hlasování opět o návrhu pana kolegy Jaromíra Talíře a je to komplexní pozměňovací návrh C2. Třetí hlasování by byly návrhy z usnesení z výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu, které jsou uvedeny pod čísly A1 až A15, čili jako komplex návrhů. Čtvrté hlasování - opět komplexně - byly by to návrhy B1 až B5, které jsem předkládala já. Páté hlasování by byl návrh B6, což byl pozměňovací návrh doplnění usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Šesté hlasování jsou legislativně technické opravy, které byly předneseny dnes, a jako sedmé hlasování by byl schválen zákon jako celek.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, tak to bylo snad jasné. Ale nejdřív sdělím, že pan poslanec Doktor má náhradní kartu č. 5.

Slyšeli jste postup, který navrhuje paní poslankyně Čurdová. Ptám se, jestli jsou námitky proti tomuto postupu, tak jak byl tady přečten. Pokud ne, tak ten postup měl poměrně hodně kroků, tak bychom možná mohli o tomto postupu hlasovat, odhlasovat proceduru.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento postup, jak navrhla paní poslankyně, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 86, přítomno 170, pro hlasovalo 149, proti 1, takže návrh byl přijat.

 

Myslím, že bychom mohli tedy začít hlasovat tak, jak bylo odhlasováno. Prosím paní poslankyni, aby přednášela jednotlivé pozměňovací návrhy a pak žádám ji i pana ministra, aby se k nim vyjádřili. Potom budeme hlasovat. Prosím tedy první hlasování.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Děkuji, pane předsedo. Jako první budeme hlasovat o návrhu pana kolegy Jaromíra Talíře, a je to komplexní pozměňovací návrh, který je uveden pod písmenem C1.

(Stanoviska: zpravodajka i ministr negativní.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 87, přítomno 171, pro hlasovalo 57, proti 87, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Jenom se mi zdá, že panu ministrovi nefunguje mikrofon. Nedá se to nějak zařídit?

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Už je mě slyšet, prosím?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, je to výborné, můžeme jet dál. Takže prosím další návrh, o kterém budeme hlasovat.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Jako druhý návrh budeme opět hlasovat návrh pana kolegy Jaromíra Talíře. Je to komplexní pozměňovací návrh C2.

(Stanoviska zpravodajka nesouhlasné, ministr taktéž nesouhlasné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 88, přítomno je 174, pro hlasovalo 63, proti 94, takže tento návrh nebyl přijat.

 

A máme tu třetí hlasování.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Jako třetí hlasování budeme hlasovat návrhy z usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu. Jsou to návrhy, které jsou uvedeny pod čísly A1 až A15.

(Stanoviska: zpravodajka i ministr souhlasné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 89, přítomno 174, pro hlasovalo 123, proti žádný, takže tento třetí návrh byl přijat.

 

Prosím čtvrté hlasování.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Jako čtvrté hlasování budeme hlasovat návrhy B1, B2, B3, B 4, B5, které jsem předkládala já.

(Stanovisko: zpravodajka i ministr souhlasné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 90, přítomno 174, pro hlasovalo 102, proti 9, návrh byl přijat. Prosím další.

 

Poslankyně Anna Čurdová: Dále budeme hlasoval o návrhu B6, což je doplnění usnesení výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

(Stanovisko: zpravodajka i ministr souhlasné.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 91, přítomno 174, pro hlasovalo 97, proti hlasovalo 5, takže tento návrh je přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP