Neautorizováno !


 

(9.10 hodin)
(pokračuje Kasal)

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 197. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 110 poslanců, 59 pro, 13 proti. Stačí to, takže jsme panu poslanci Svobodovi vyhověli.

 

Pan poslanec Michalík navrhuje přeřazení bodu 75 na úterý jako druhý bod, což je bod 6 v tuto chvíli. Děkuji za vstřícnost.

 

Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Michalíka, ať to patřičným způsobem dá najevo v hlasování pořadové číslo 198, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 113 poslanců, 70 pro, 4 proti. Tento návrh byl přijat.

 

Pan poslanec Vlček žádá tuto Sněmovnu o laskavost, aby v bodě týkajícím se zákona o finanční arbitráži, což je bod 112, mohl být přítomen finanční arbitr a aby mohl vystoupit. Odhlasujeme to z jedné vody načisto.

 

Kdo s tím souhlasí, v hlasování 199 ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 117 poslanců, 90 pro, 3 proti. Takže i tento návrh byl přijat.

 

Paní místopředsedkyně Jitka Kupčová navrhuje, aby bod číslo 114 byl zařazen na úterní odpoledne po pevně zařazených bodech, tedy jako bod č. 7, pokud to stihneme. (Dotazy z pléna.) Je to bod 114, což je Česká národní banka - za přítomnosti pana guvernéra. Sedmý bod v úterý.

 

Kdo s tímto souhlasí, ať v hlasování pořadové číslo 200 zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 118 poslanců, pro bylo 81, proti 2. Takže i tento návrh byl přijat.

 

Paní a pánové, předpokládám, že se mnou budete souhlasit, když řeknu, že jsme podrobili hlasování všechny vaše návrhy. (Nejsou námitky.) Takže se pustíme do programu, který doznal určité změny. Nebudeme se zabývat bodem 58, ale bodem 59, což je Vládní návrh, kterým se předkládá Parlamentu České republiky k vyslovení souhlasu s ratifikací Dohoda o spolupráci mezi Evropským společenstvím a jeho členskými státy a Státem Izrael o civilním globálním družicovém navigačním systému (GNSS), sněmovní tisk 799. (Připomínky u předsednického stolu.)

Teď jsme se dostali do obvyklých problémů, když jeden bod, o kterém se předpokládá, že bude projednáván dlouho, vyřadíme. To se stalo v tuto chvíli, kdy jsme vyřadili Lisabonskou strategii. Dalším, kdo měl uvádět svůj bod, je místopředseda vlády Milan Šimonovský, který se dostal do dopravních problémů v Praze. A protože je ještě čas, prosím kolegy ze sociální demokracie, zdali by mi neposkytli informaci, jestli místopředseda vlády Bohuslav Sobotka je k dosažení. Má další tři body. Prosím o strpení. (Jednání u předsednického stolu.)

Dámy a pánově, než přijde pan Bohuslav Sobotka, poprosím o přeřazení bodu pana ministra Šimonovského za body, které bude uvádět pan místopředseda vlády Sobotka, to jsou čtyři body.

 

Kdo souhlasí s tím, aby bod 59 byl projednán až po bodě 63 - čas na tento návrh máme, můžeme o tom rozhodnout v hlasování pořadové číslo 201, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 124 poslanců, 73 bylo pro, 16 proti. Takže jsme přeřadili body a budeme je projednávat v pořadí 60, 61, atd.

 

Já přečtu jména zpravodajů, protože i to může být důležité. U prvního bodu jsou zpravodaji pan poslanec Vladimír Reiber a Svatomír Recman, u druhého pan poslanec Jan Schwippel a Svatomír Recman, u dalšího bodu je to Petr Šulák a Svatomír Recman a u bodu 63 je to Vladimír Reiber a Svatomír Recman. Věřím, že všichni zpravodajové jsou připraveni.

 

(Do sálu vchází ministr Šimonovský.) Pan ministr dopravy byl rychlejší než pan ministr Sobotka, nicméně nemyslím si, že by důstojnosti této komory slušelo, kdybychom ty body zase přehazovali zpátky. Takže vyhlašuji přestávku do 9.20 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.18 hodin)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP