(12.30 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 246 a ptám se, kdo je pro bod B. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 246 z přítomných 181 pro 170, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o legislativně technické připomínce přednesené ve třetím čtení. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 247 a ptám se, kdo je pro legislativně technickou připomínku. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 247 z přítomných 181 pro 162, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslední návrh k hlasování.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o bodu C ve znění přijaté legislativně technické připomínky. (Zpravodaj souhlasí, ministr má neutrální stanovisko.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 248 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 248 z přítomných 181 pro 170, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy. Je tomu tak? (Souhlas.) Děkuji.

 

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 483/1991 Sb., o České televizi, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony, podle sněmovního tisku 275, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 249 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 249 z přítomných 181 pro 159, proti 4. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji ministru informatiky Vladimíru Mlynářovi, děkuji zpravodaji Petru Plevovi a končím bod č. 56.

 

Vzhledem k tomu, že máme ještě trochu času, otevřel bych nyní další bod ve třetím čtení. Dalším bodem je

 

58.
Návrh poslanců Taťány Fischerové a dalších na vydání zákona
o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů
/sněmovní tisk 650/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala poslankyně Taťána Fischerová a zpravodajka petičního výboru paní poslankyně Zuzka Rujbrová. Obdrželi jste sněmovní tisk č. 650/3, který obsahuje návrh na zamítnutí a pozměňovací návrhy.

Otevírám rozpravu, do které mám přihlášku pana poslance Jaroslava Plachého. Ale požádám ho o strpení, protože se hlásí zpravodajka a ta má podle § 58 odst. 3 zákona o jednacím řádu přednost a musím jí udělit slovo, kdykoliv se o něj přihlásí. Prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Kolegyně a kolegové, já bych ráda u tohoto kontroverzního tisku předešla možnému opakování dlouhé výměny názorů tím, že avizuji - a zeptám se pana předsedajícího, zda již otevřel rozpravu, či nikoliv?

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Já jsem otevřel rozpravu, samozřejmě.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Takže to v této chvíli činím a předkládám návrh na opakování druhého čtení. Důvodem je zejména skutečnost, že tisk byl opakovaně překládán ze schůze na schůzi. A pokud by došlo k tomu, že by nabyl účinnosti k navrhovanému datu, nebylo by možné, aby matriky na to v dostatečném předstihu zareagovaly.

A současně prosím o zkrácení lhůty pro projednávání ve výboru se souhlasem předkladatelů na 10 dnů. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Myslím, že to je návrh, který nepatří do návrhu k opakování druhého čtení, ale je samozřejmě věcí výboru, za kdy to projedná, protože nová lhůta se nestanoví. Proto návrh na zkrácení lhůty k projednání považuji tedy za nadbytečný.

Nevím, jestli někdo něco namítá proti mému vysvětlení zákona o jednacím řádu? Není tomu tak.

Ptám se pana kolegy Jaroslava Plachého, který byl řádně písemně přihlášen do rozpravy, jestli chce svoji přihlášku využít. Vzdává se přihlášky. Dobře.

 

O procedurálním návrhu rozhodneme bez rozpravy, a to v hlasování pořadové číslo 250, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro opakování druhého čtení u tisku 650, bod č. 58. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 250 z přítomných 178 pro 151, proti 15. Návrh byl přijat.

 

Návrh poslanců Taťány Fischerové a dalších na vydání zákona o registrovaném partnerství a o změně některých souvisejících zákonů jsme vrátili do druhého čtení. Končím bod č. 58.

 

Otevřu ještě jeden bod ve třetích čteních a to je bod

 

59.
Vládní návrh zákona o některých opatřeních ve vztahu k Irácké republice
/sněmovní tisk 627/ - třetí čtení

 

Prosím, aby za nepřítomného ministra zahraničních věcí místo u stolku zpravodajů zaujal ministr obrany České republiky pan Karel Kühnl a zpravodaj zahraničního výboru pan poslanec Jan Kavan. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 627/2.

Otevírám rozpravu a konstatuji, že nemám žádnou písemnou přihlášku k tomuto bodu jednání, a ptám se, jestli se někdo hlásí z místa. Není tomu tak.

Ptám se, jestli je zájem o závěrečné slovo pana ministra a pana zpravodaje. O závěrečná slova není zájem. Proto rozpravu končím.

Prosím zpravodaje, aby oznámil postup při hlasování, poté přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a před hlasováním se k nim vyjádřil stejně jako pan ministr obrany. Prosím, pane zpravodaji, jestli byste přednesl návrh postupu při hlasování.

 

Poslanec Jan Kavan: Vážený pane místopředsedo, vážené poslankyně, vážení poslanci, odkazuji vaši pozornost na pozměňovací návrhy, které jsem načetl ve druhém čtení a které máte v usnesení zahraničního výboru č. 142 ze dne 26. května 2004. Jde o pět pozměňovacích návrhů. Navrhuji, abychom hlasovali postupně o každém z nich. K jednomu z nich je alternativní pozměňovací návrh předložený panem poslancem Stanislavem Fischerem.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Čili to by bylo alternativně?

 

Poslanec Jan Kavan: K bodu 3 z pěti. Pokud bude přijat návrh A3, pak bude návrh B1 nehlasovatelný.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Potom by B2 byl jako šestý bod hlasování, ano? (Ano.) Dobře. Rozuměl každý postupu při hlasování? Má někdo výhradu? Pan kolega Fischer je spokojen s vysvětlením, nebo má jiný návrh? Nemá. Dobře. Nejsou námitky proti postupu hlasování?

***




Přihlásit/registrovat se do ISP