(9.10 hodin)
(pokračuje Langer)

Prosím teď, abyste mi, kolegyně a kolegové, věnovali pozornost. Budeme rozhodovat o změnách dnešního pořadu. Budu přednášet jednotlivé návrhy.

 

Předseda volební komise navrhl zařadit na program dnešního jednání nový bod a to je návrh na potvrzení předsedy volebního výboru. Dohodli jsme se na tom, že by tento bod byl zařazen jako poslední v dnešním dopoledním jednání, tedy těsně před polední přestávkou.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 117. Kdo je pro? Kdo je proti?

Ze 174 přítomných pro návrh 153, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Další návrh předložila paní kolegyně Kupčová, a to abychom bod číslo 60 zařadili za bod číslo 52. To znamená, že by to byl čtvrtý bod dnešního dopoledního jednání. Slíbila nám všem, že projednávání tohoto bodu by nemělo překročit dobu deseti minut.

 

Zahájil jsem hlasování číslo 118. Kdo je pro? Kdo je proti?

Z přítomných 177 pro návrh 155, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Třetí procedurální návrh přednesl pan kolega Krákora, a to zařadit bod č. 55 jako pátý, resp. šestý. Myslím si, že by bylo možné jej v tuto chvíli hlasovat jako bod pátý, tedy po bodu č. 60, který jsme teď zařadili jako bod čtvrtý.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 119. Kdo je pro, zařadit bod číslo 55 jako pátý bod dnešního dopoledního jednání? Kdo je proti?

Ze 181 pro návrh 112, proti 6. Návrh byl přijat.

 

A máme zde poslední procedurální návrh pana kolegy Braného - zařadit bod číslo 27, první čtení zákona o nájemném, jako první bod dnešního odpoledního jednání.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 120. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

Z přítomných 182 pro návrh 52, proti 43. Návrh byl přijat.

 

Z výše uvedeného hlasování vyplývá následující pořadí bodů: 51, 65, 52, 60, 55, 53, 54 a další.

 

Zahajuji projednávání bodu číslo

 

51.
Vládní návrh zákona o hodnocení a snižování hluku v životním prostředí
/sněmovní tisk 639/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujala paní ministryně zdravotnictví Milada Emmerová a zpravodaj výboru pro sociální politiku a zdravotnictví kolega Miloš Patera.

Před zahájením dnešního jednání jsem si ujasňoval, v jakém stadiu se nachází projednávání tohoto bodu, a podle pana zpravodaje jsme stále ještě v rozpravě v rámci třetího čtení. Rozprava nebyla ukončena. Kdo se hlásí do rozpravy? Nehlásí se nikdo. Rozpravu končím.

Dávám prostor nejprve paní navrhovatelce, tedy paní ministryni, pokud chce vystoupit. Ne. Nyní tedy panu zpravodaji, aby nás seznámil s procedurálními návrhy, které padly a o kterých musíme rozhodnout. Podle jejich výsledku bychom případně přikročili k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, kolegové, vážená vládo, já bych pouze upozornil, že v rámci obecné rozpravy padl návrh na vrácení zákona do druhého čtení a znovuprojednání ve výboru z důvodu, který jsem uvedl - to znamená, byl podán pozměňovací návrh, který zásadním způsobem mění původní záměr zákona.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Je to tedy návrh, který padl ve třetím čtení, a to návrh na opakování druhého čtení. To je návrh, o kterém rozhodneme v tuto chvíli v hlasování číslo 121. Zahájil jsem toto hlasování a ptám se, kdo je pro, vrátit tento návrh do druhého čtení, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Z přítomných 184 pro návrh 63, proti 94. Návrh nebyl přijat.

 

Znamená to, že budeme hlasovat o jednotlivých pozměňovacích návrzích. Prosím pana zpravodaje, aby přistoupil k řečništi.

A dříve, než nám bude předkládat jednotlivé návrhy a vyjádří se k nim on a paní ministryně, dovolte mi, kolegyně a kolegové, abych na galerii přivítal delegaci výboru pro obranu a vnitřní záležitosti parlamentu Lotyšska, kterou vede předseda tohoto výboru pan Juris Dalbins. (Potlesk.)

A nyní pojďme k hlasování. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloš Patera: Vážený pane předsedající, vážená paní ministryně, vážení kolegové a kolegyně, v rámci podrobné rozpravy ve druhém čtení padly dohromady tři pozměňující návrhy. Jeden návrh byl z výboru pro sociální politiku a zdravotnictví, jeden je již zmíněný návrh pana poslance Krákory a třetí je pana poslance kolegy Michalíka.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP