(10.10 hodin)

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, aby snad nevznikla nějaká pochybnost, tak bych rád vaším prostřednictvím panu zpravodaji vzkázal, že o podobně podaném vetu, ke kterému skutečně se náš klub připojuje, se nelicituje a nerozhoduje. Prostě veto platí jako veto, nikoliv jako rozhodnutí předsedy nebo předsedajícího, že je uzná, nebo neuzná. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, v zásadě souhlasím.

A nyní budeme tedy hlasovat. V této chvíli nejprve o návrhu na přikázání, protože organizační výbor navrhl přikázat předložený návrh k projednání hospodářskému výboru. V této chvíli se ptám, jestli má někdo jiný návrh. Je tady jiný návrh? Prosím, pan zpravodaj.

 

Poslanec Miloš Melčák: Děkuji, pane předsedo. Pochopitelně nechci polemizovat o tom, jakým způsobem jsou zastupovány kluby a jestli je možné takovým způsobem vznášet veto, jak bylo vzneseno. Ale předpokládám, že je jasné, že jsem vznesl návrh na zkrácení lhůty o 30 dnů, o kterém musíme hlasovat ještě před přikázáním.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane zpravodaji, já jsem přesvědčen, že o návrhu na zkrácení můžeme hlasovat až po přikázání. To je jediné, v čem se rozcházíme. (Zpravodaj: Dobře, až po přikázání.) Ano, takže jsme se shodli a můžeme nyní hlasovat. Tedy jestliže jiný návrh na přikázání nezazněl, jak jsem si všiml, tak je v platnosti pouze ten jediný - přikázat předložený návrh k projednání hospodářskému výboru. O tom budeme nyní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přikázat výboru hospodářskému, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 63. Přítomno je 155 poslanců, pro hlasovalo 125, proti 5. Tento návrh byl přijat. Konstatuji, že návrh byl přikázán k projednání hospodářskému výboru.

 

Nyní přichází k slovu návrh pana poslance Melčáka na zkrácení lhůty k projednávání o 30 dní, který jsme vyslechli a který byl podán v rozpravě.

 

Takže budeme hlasovat o zkrácení lhůty k projednávání o 30 dní. Zahajuji hlasování. Kdo je pro ono zkrácení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 64. Z přítomných 156 pro hlasovalo 64, proti hlasovalo 33. Tento návrh na zkrácení lhůty přijat nebyl.

 

A to je podle mne všechno, co jsme mohli učinit nad tímto návrhem. Děkuji předkladateli a končím projednávání tohoto bodu.

 

Zároveň dávám slovo předsedovi klubu komunistických poslanců panu poslanci Kováčikovi. Prosím, máte slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, před otevřením následujícího bodu žádám o 20 minut přestávky na poradu klubu KSČM. Současně vyzývám klub KSČM k okamžitému přesunu do prostor klubu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pokud vyhovím panu předsedovi Kováčikovi, tak vám zároveň navrhnu, aby sněmovna pokračovala v 10.35 hodin. Takže sněmovna bude pokračovat v 10 hodin 35 minut. Prosím, abyste tady byli přesně.

 

(Jednání přerušeno v 10.14 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP