(14.10 hodin)

Poslanec Karel Kühnl: Pane předsedající, dámy a pánové, jako první dva body dnešního jednání máme pevně zařazeny body 143 a 144, což jsou volební body, potom máme zařazeno několik dalších pevných bodů a jako sedmý pevně zařazený bod máme zařazen bod číslo 146 - Návrh na jmenování členů Evropského parlamentu na přechodné období od 1. 5 do 19. 7. 2004.

Dovolím si navrhnout technické zjednodušení našeho jednání - abychom tento bod zařadili hned za dva body volební. Nemusíme ani žádné další pevně zařazené body odsouvat, protože bychom ho zařadili na uvolněné místo, kde původně byl zařazen bod návrh na volbu kandidáta na prezidenta NKÚ.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To byl návrh, abychom jako třetí bod po volbách zařadili onen bod, který máme v programu schůze, a to je usnesení sněmovny o tom, že rozhodneme o poslancích Evropského parlamentu na dobu od 1. května do 19. července. O tomto bodu mluvil pan poslanec Karel Kühnl.

Nechám ještě vystoupit pana ministra Dostála, který bude mít také návrh k programu.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Pane předsedo, dámy a pánové, jelikož polovina kulturního výboru je na zahraniční cestě včetně paní zpravodajky k bodu číslo 61, to je vládní návrh zákona o ochraně sbírek územní povahy, považuji za slušné a korektní, abychom tento návrh projednali v přítomnosti poslanců a paní zpravodajky. Je to paní zpravodajka Dostálová.

Prosím, aby návrh zákona bod číslo 61 byl zařazen na čtvrtek po třetích čteních jako první bod v přítomnosti paní zpravodajky.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Svoboda má náhradní kartu číslo 12, pan poslanec Hönig má náhradní kartu číslo 13.

Další návrh na posun v programu není. Budeme hlasovat o dvou, které tady zazněly - o návrhu pana poslance Kühnla a o návrhu pana ministra Dostála.

Zopakuji, o co šlo. Pan poslanec Kühnl navrhoval, abychom bod usnesení o ustavení poslanců Evropského parlamentu po dobu od 1. 5. do 19. 7. zařadili jako třetí bod našeho jednání hned po dvou volbách, které máme před sebou.

Pan poslanec Šeich má náhradní kartu číslo 17.

 

Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Kühnla. Kdo je pro zařazení bodu "evropští poslanci" jako bodu číslo 3, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto přesunu?

V hlasování pořadové číslo 231 z přítomných 163 pro hlasovalo 134, proti jeden. Návrh byl přijat. Tento bod je v tuto chvíli třetím bodem našeho dnešního programu.

 

Pak byl návrh pana ministra Dostála, abychom vzhledem k nepřítomnosti členů kulturního výboru přeřadili bod, který je dnes sedmým bodem dnešního programu, to je bod číslo 61 o ochraně sbírek, jako poslední bod naší schůze po třetích čteních, která budou probíhat ve čtvrtek. To je návrh pana ministra Dostála.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 232 z přítomných 165 členů pro hlasovalo 129, proti jeden. Tento návrh byl také přijat. Tato změna byla v našem programu také provedena.

 

To je vše, co můžeme k programu hlasovat. Vrátil bych se nyní k programu, který máme schválen. Začínáme bodem

 

143.
Návrh na volbu člena Rady České televize

 

Prosím předsedu volební komise pana poslance Pavla Hojdu, aby se k tomuto bodu ujal slova.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Vážená vládo, dámy a pánové. 16. prosince minulého roku odvolala Poslanecké sněmovna svým usnesením číslo 836/2003 z Rady České televize pana Ivana Binara, proto máme dnes na pořadu volbu jednoho člena Rady České televize.

20. února nám volební výbor předložil kandidátku pro volbu člena Rady České televize. Jedná se o tyto tři kandidáty: Miroslav Tajč - navrhovatelem je Národní galerie v Praze.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP