(15.00 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Ptám se, jestli je někdo, kdo by chtěl zpochybnit toto hlasování. Pokud se nikdo nehlásí, chápu to tak, že hlasování nikdo nezpochybňuje a můžeme pokračovat.

 

Dalším bodem je návrh pana poslance Bartoše - vyřadit bod číslo 81, to jsou pedagogičtí pracovníci. Je to návrh na vyřazení tohoto bodu z programu schůze - 81.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, vyřadit tento bod, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti návrhu na vyřazení?

Hlasování pořadové číslo 12. Z přítomných 192 pro 53, proti hlasovalo 110. Tento návrh na vyřazení bodu 81 nebyl přijat.

 

Další návrh je návrh paní poslankyně Boháčkové. Byl to návrh vyřadit bod 36, sněmovní tisk 348/1, z programu této schůze. Budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 13. Z přítomných 193 pro hlasovalo 180, proti jeden. Návrh paní poslankyně Boháčkové byl přijat.

 

Další byl návrh paní poslankyně Kateřiny Konečné. Paní poslankyně navrhovala, aby bod číslo 96 byl projednán nejdříve až po skončení písemných interpelací, takže chce nechat hlasovat o tomto principu. Bod 96 - aby mohl být zařazen nejdříve až po skončení písemných interpelací.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 14. Z přítomných 193 pro hlasovalo 151, proti 9. Návrh paní poslankyně Konečné byl přijat.

 

Pak je tu návrh pana poslance Janečka - vyřadit bod číslo 40, následně také bod číslo 130, to je třetí čtení, a zařadit na toto místo sněmovní tisk číslo 415. Takto byl přednesen návrh, budeme o něm hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout tento návrh pana poslance Janečka, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 15, z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 151, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Hojdara, jednalo se o bod číslo 35, provoz na pozemních komunikacích. Pan poslanec Hojdar navrhoval vyřadit tento bod z pořadu schůze a přeřadit ho až na schůzi příští. Tolik návrh pana poslance Hojdara - vyřadit tento bod z pořadu schůze.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 16. Z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 164, proti 4. Návrh pana poslance Hojdara byl přijat, bod byl vyřazen.

 

Další návrh byl návrh pana poslance Laštůvky. Ten žádal o pevné zařazení bodu číslo 172, to je vyslání jednotky do Afghánistánu - pro vaši orientaci - na pátek příští týden, to znamená až příští týden v pátek jako první bod odpoledne, na 14.00 hodin. Je to jasné? Příští týden čtrnáctá hodina v pátek - vyslání jednotky do Afghánistánu, bod číslo 172.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto pevným zařazením, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 17. Z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 126, proti 43. Návrh pana poslance Laštůvky na pevné zařazení byl přijat.

 

A nyní návrh pana ministra Ambrozka. Jedná se o bod 49 - ochrana přírody a krajiny. Pan ministr Ambrozek navrhoval zařadit tento bod jako první bod ráno, jenom jsem si nenapsal kdy. Středa. Takže středa tento týden - první bod ráno. Bod číslo 49, o tom budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro - středa, první bod ráno bod číslo 49 - stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 18. Z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 104, proti 64. Tento návrh pana ministra Ambrozka byl přijat, bod byl pevně zařazen.

 

Další byl návrh pana poslance Martínka, to byl bod 51, rozpočtová pravidla, byl to návrh vzít zpět tento bod.

Hlásí se pan poslanec Kvapil. (Porada předsedajícího mimo mikrofon.) O tom vlastně není třeba hlasovat, to je asi to, co chcete říci. Pan poslanec Martínek nám to pouze sdělil.

 

Další návrh je návrh pana poslance Pátka, pevné zařazení bodu 42, návrh zákona o krajích, v pátek 13. 2. jako první bod. Vyjdeme vstříc navrhovateli tím pevným zařazením. To je návrh pana poslance Pátka - 42 - pátek 13. 2.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit jako první bod v pátek 13. 2. bod 42, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 19. Z přítomných 193 poslanců pro hlasovalo 165, proti 7. Návrh pana poslance Pátka byl přijat.

 

Další byl návrh pana místopředsedy Filipa a to byl návrh zařadit nový bod, zařadit ho za bod 164, název toho nového bodu je Zpráva ministra financí o řešení mzdové úrovně v rozpočtové sféře se zaměřením na řešení 13. a 14. platů v resortu zdravotnictví a školství. Tolik název nového bodu pana místopředsedy Filipa - zařadit tento návrh za bod 164. Můžeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 20. Z přítomných 192 poslanců pro hlasovalo 80, proti 18. Tento návrh pana místopředsedy Filipa přijat nebyl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP